Yeka

Yeka

Son dakika YEKA haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan YEKA gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan YEKA haber sayfamızda...

Yeka

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 334 yeka haberi bulunmuştur.
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi Komisyon'da kabul edildi
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi Komisyon'da kabul edildi Enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
1.02.2024 Gündem
Deniz ve göllerde enerji dolu yatırım
Deniz ve göllerde enerji dolu yatırım AK Parti, deniz ve göl yüzeylerini enerji üretimine açacak kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklife göre, denizler, baraj gölleri, doğal ve yapay göller üzerinde ‘yüzer güneş enerjisi santralleri’ kurulabilecek.
30.01.2024 Ekonomi
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM'ye sunuldu
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM'ye sunuldu AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, enerji alanında çeşitli düzenlemeleri içeren 'Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı.
29.01.2024 Ekonomi
Elektriğin yarısı temiz enerjiden
Elektriğin yarısı temiz enerjiden Enerjide 5 yıllık yol haritasını açıklayan Bakan Bayraktar, “Rüzgar ve güneşte kurulu gücümüzü 3,5 kat arttırarak yenilenebilir kaynakların üretimdeki payını yüzde 50’ye yükselteceğiz. Ekonominin her alanında enerji tasarrufu yapacağız” dedi.
4.11.2023 Ekonomi
Geçmiş deneyimlerin ışığında denizüstü RES planları
Geçmiş deneyimlerin ışığında denizüstü RES planları  Denizüstü rüzgar enerjisi hedeflerinin hayata geçebilmesi için YEKA ihalesinin koşulları önem taşıyor. 2018’deki denizüstü RES ihalesinden, 2017’de gerçekleştirildiği halde halen inşaatı dahi başlamayan YEKA-1 RES ve benzer ihalelerden dersler çıkartmalı ve kapasitelerin beklenen zamanlarda devreye girebilecek şekilde tasarlanmasını sağlamalıyız.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisindeki devasa potansiyelini tüm dünya biliyor ve dikkatle izliyor. Önemli olan mevzuatımızın ve regülasyonlarımızın uluslararası yatırımcılara güven verir içerikte ve hızda tamamlanması.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor
Sektörde denizüstü rüzgar esiyor Denizüstü rüzgar enerjisi için dört YEKA aday alanının açıklanması, sektörü heyecanlandırırken, gözler kamunun açıklayacağı detaylarda. Küresel denizüstü rüzgar enerjisinin büyük oranda artması bekleniyor, ancak tedarik zincirindeki bozulmalar başta olmak üzere zorluklara karşı hazırlıklı olmak gerektiği de net.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Bakan Bayraktar'dan Gabar ve Karadeniz açıklaması: İlk aşamaları tamamladık
Bakan Bayraktar'dan Gabar ve Karadeniz açıklaması: İlk aşamaları tamamladık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Gabar ve Karadeniz'de ilk aşamaların tamamlandığını söyleyen Bakan Bayraktar, Körfez ülkeleriyle yapılan anlaşmaların da detaylarını anlattı.
31.07.2023 Ekonomi
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı Kara rüzgâr türbini teknolojileri şirketi Enercon ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yatırımcılarından olan Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmaya göre Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki kara projeleri için 64 adet rüzgâr türbini kuracak. İş birliği ile Türkiye’deki projeler için 64 adet E-138 EP3 türbininin tedariki ve kurulumu gerçekleştirilecek.
7.06.2023 Uzmanpara
Sektör raporu değerlendirdi: Rüzgar ve güneş enerjisi artırılmalı!
Sektör raporu değerlendirdi: Rüzgar ve güneş enerjisi artırılmalı! SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Piyasasına Etkisi” adlı raporunu değerlendiren sektör temsilcileri, araştırmanın rüzgar ve güneşin entegre edilmemiş bir enerji dünyasının mümkün olmadığını gösterdiğini söyledi.
30.05.2023 Milliyet Enerji
SHURA’dan dikkat çeken rapor: Rüzgar ve güneşle, milyar dolarlık tasarruf imkanı!
SHURA’dan dikkat çeken rapor: Rüzgar ve güneşle, milyar dolarlık tasarruf imkanı! SHURA Enerji Dönüşüm Merkezi, Türkiye’de elektrik üretiminde, doğalgaz ve kömür yerine iki kat rüzgar ve güneş enerjisi kurulu gücüne sahip olması durumunda, ülkenin kazanımlarını araştırdı. Milliyet Enerji ile ilk defa yayınlanan SHURA’nın, “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Piyasasına Etkisi - 2022 Yılı Analizi” adlı raporu iklim krizi ile mücadele ve ekonomik fayda anlamında büyük bir farkı ortaya koyuyor.
30.05.2023 Milliyet Enerji
Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali, 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak
Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali, 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katıldığı törenle hizmete giren Avrupa'nın en büyük güneş enerji santrali olan Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali, yıllık 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak. Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kalyoncu, devasa alana kurulan santralin 3 milyon ton 'karbon ayak izi'nin silinmesine katkı sunacağını söyledi.
2.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez CNN Türk’te açıkladı: Türkiye tarihinin en büyük keşfi olabilir
Bakan Dönmez CNN Türk’te açıkladı: Türkiye tarihinin en büyük keşfi olabilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Gabar'daki petrolle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni rezerve ilişkin Bakan Dönmez, dikkat çeken açıklamalar yaptı.
2.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez CNN Türk’te açıkladı: Türkiye tarihinin en büyük keşfi olabilir
Bakan Dönmez CNN Türk’te açıkladı: Türkiye tarihinin en büyük keşfi olabilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Gabar'daki petrolle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni rezerve ilişkin Bakan Dönmez, "Türkiye tarihinin en büyük keşfi olabilir" dedi.
2.05.2023 Haberler
Depolama ve hidrojeni 2023’te daha sık tartışacağız
Depolama ve hidrojeni 2023’te daha sık tartışacağız Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkök, "2023 senesinden enerji piyasaları için beklentimiz, güven ve istikrar ilkesinin zedelenmemesi olacaktır. Daha fazla öngörülebilirlik ve daha çok istikrar tüm sektörleri olduğu kadar yenilenebilir enerji sektörünü de rahatlatacaktır." ifadelerini kullandı.
29.12.2022 Milliyet Enerji
'Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?' sorusuna Bakan Dönmez'den cevap
'Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?' sorusuna Bakan Dönmez'den cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın işleneceği Zonguldak’ın Filyos bölgesinde 2022 yılının değerlendirmesini yaptı. Bakan Dönmez 'Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?' sorusuna cevap verdi. İşte detaylar...
21.12.2022 Haberler
'Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?' sorusuna Bakan Dönmez'den cevap
'Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?' sorusuna Bakan Dönmez'den cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın işleneceği Zonguldak’ın Filyos bölgesinde 2022 yılının değerlendirmesini yaptı. Bakan Dönmez 'Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?' sorusuna cevap verdi. İşte detaylar...
21.12.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez'den doğal gaz desteği açıklaması: 4 milyon haneye 3 milyar TL yardım yapılacak
Bakan Dönmez'den doğal gaz desteği açıklaması: 4 milyon haneye 3 milyar TL yardım yapılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TBMM Genel Kurulu, Bütçe sunumunda açıklamalarda bulundu. Dönmez, "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak " dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: Enerjide yerli ve yenilenebilir enerjinin payı yüzde 60
Bakan Dönmez: Enerjide yerli ve yenilenebilir enerjinin payı yüzde 60 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.
16.11.2022 Ekonomi
Güneşte mevzuat gelişti, ama yatırımcı güveni zedelendi
Güneşte mevzuat gelişti, ama yatırımcı güveni zedelendi Kamu güneş enerjisine yönelik üst üste çok önemli mevzuatlar yayınlandı. Güneş yatırımlarının savaş döneminde de hız kesmediğini vurgulayan SOLAR3GW Başkanı Yusuf Bahadır Turhan, yeni mevzuatların iyi teşvikler olduğunu belirtti. Ancak, mevzuatın bir kısmıyla oyun içinde kuralların değiştiğini ve verilmiş hakkın geri alındığına da dikkat çekti.
8.11.2022 Milliyet Enerji
‘Türkiye’ye yatırım misliyle kazandırır’
‘Türkiye’ye yatırım misliyle kazandırır’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’nde yaptığı konuşmada fosil yakıtlardaki dışa bağımlılığı yenilenebilir enerjiyle avantaja çevirmek istediklerini anlattı.
2.11.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye, yenilenebilir enerjide dünyada önemli oyunculardan oldu
Bakan Varank: Türkiye, yenilenebilir enerjide dünyada önemli oyunculardan oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji odaklı Ar-Ge projelerine değinerek "Yurt içi üretim kabiliyetlerimiz çağ atladı, dersek herhalde abartmış olmayız. Türkiye, yenilenebilir enerji sektöründe, üretimde dünyada en önemli oyunculardan bir tanesi haline geldi" dedi.
1.11.2022 Ekonomi
Sektöre yön verenler anlattı: Zorluklara karşı hangi adımlar önem kazandı?
Sektöre yön verenler anlattı: Zorluklara karşı hangi adımlar önem kazandı? Ukrayna’daki savaş öncesinde Avrupa başta olmak üzere küresel enerji piyasalarındaki volatilite, savaşın da etkisiyle enerji başta olmak üzere pek çok ekonomik, siyasi sorunların ortaya çıkmasına neden oldu. Avrupa’nın enerji arz sorununun yanı sıra, petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın yanı sıra, tedarik zincirindeki sorunlar, piyasalardaki tedirginlik ve girdi maliyetlerindeki artış tüm dünyanın mücadele ettiği sıkıntıların başında geliyor. Türkiye’de enerji sektöründeki oyuncular ise bir yandan küresel gelişmeleri yakından takip ederken, bir yandan da değişen enerji dinamiklerine hazırlıklı olmaya çalışıyor.
28.06.2022 Vitrin
Gaz sürekli akan bir ürün ve bunu lisansla yapmanın imkanı yok
Gaz sürekli akan bir ürün ve bunu lisansla yapmanın imkanı yok Doğalgazın ticaretinde lisanslamayı kaldırıp hem gaz tedarikçisi için hem de tüketicisi için karşılıklı ticaret ortamı yaratmış olsak, yani piyasaya girişi ve çıkışı hukuki engellerle engellemesek, biz piyasa derinliği yaratabilirdik.
31.05.2022 Vitrin
Bakan Dönmez: Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için çalışıyoruz
Bakan Dönmez: Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için çalışıyoruz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için ekiplerin büyük bir gayretle sahada çalıştıklarını belirterek, “Yavuz’un göreve başlamasıyla böylece 3 gemimiz de aynı anda Karadeniz’de çalışmaya başladı" dedi.
22.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeka ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.