Yemek Borusu

Yemek Borusu

Son dakika yemek borusu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemek borusu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemek borusu haber sayfamızda...

Yemek Borusu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 747 yemek borusu haberi bulunmuştur.
Hamur işi işlenmiş et yemeyin
Hamur işi işlenmiş et yemeyin Sahurda yağlı hamur işinden, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden, gazlı içeceklerden uzak durun. Bunların yerine yumurta, yağsız zeytin ve peynirler, tam tahıllı ekmek tüketerek sağlığınızı koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz…
12.03.2024 Gündem
Bakan Göktaş'tan kelebek hastası Ayaz'a ziyaret
Bakan Göktaş'tan kelebek hastası Ayaz'a ziyaret Bakan Göktaş, sosyal medyadan kendisine ulaşan kelebek hastası 9 yaşındaki Ayaz'ı evinde ziyaret etti.
29.01.2024 Gündem
Gönüllü denek oldu! Bu tesadüf hayat kurtardı
Gönüllü denek oldu! Bu tesadüf hayat kurtardı Muğla'nın Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Kağan Çangır, kardiyoloji stajında gönüllü denek olunca gerçekle yüzleşti.
12.12.2023 Gündem
İşlenmiş gıda tüketimi kanser riskini artırıyor
İşlenmiş gıda tüketimi kanser riskini artırıyor İngiltere'deki Bristol Üniversitesi ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yapılan araştırmada, 450 bin 111 kişiden elde edilen veriler analiz edilerek, ultra işlenmiş gıdaların (UPF) tüketiminin üst solunum yolu ve sindirim sistemi kanseri riskini artırdığı tespit edildi.
4.12.2023 Dünya
Gırtlak kanseri hastaları artık konuşabilecek
Gırtlak kanseri hastaları artık konuşabilecek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Serdar Nasır ve ekibi, gırtlak kanseri nedeniyle midesinden tüple beslenen ve konuşamayan hastaya bağırsaklarından yemek borusu ve ses tüpü yaptı.
7.10.2023 Gündem
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni
Sekiz haftadan fazla sürüyorsa dikkat! İşte inatçı öksürüğün 12 nedeni  Uzun süren öksürüğün ‘griptendir’ veya ‘sigara öksürüğüdür’ diyerek hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Alzafer, kronik öksürüğe yol açan etkenleri anlatarak, önemli uyarılarda bulundu.
21.09.2023 Genel Sağlık
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var'
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var' Sağlıklı bir uyku, vücudun düzenli çalışması için de olmazsa olmaz olarak görülüyor. Uzmanlar, uyku düzeni bozukluğunun beraberinde birçok sağlık sorununa sebep olduğuna dikkat çekerek kalitesiz bir uykunun sindirim sistemi rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını belirtiyor.
14.09.2023 Genel Sağlık
Ölüm riskini yüzde 45 azalttı
Ölüm riskini yüzde 45 azalttı Tedavi edici ‘Tedopi’ adlı akciğer kanseri aşısının denemelerde hastalarda ölüm riskini yüzde 41 azalttığı tespit edildi.
13.09.2023 Dünya
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış Anne adaylarının hamilelik ile ilgili merak ettikleri her konuyu hekimlerine danışmalarını öneren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Aysel Nalçakan, toplumda hamilelikle ilgili doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi de açıkladı.
25.08.2023 Genel Sağlık
En iyi hangi pozisyonda uyunur?
En iyi hangi pozisyonda uyunur? Sıcak hava dalgalarından etkilenen bir yerde yaşıyorsanız, geceleri rahat uyumak için farklı pozisyonları denemiş olabilirsiniz. Peki, en iyi uyku pozisyonunun ne olduğuna dair kanıtlar var mı?
16.08.2023 Dünya
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler! Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
Fit olayım derken sağlığınızdan olmayın! Diyetteyken yapılan bu hatalar riski artırıyor
Fit olayım derken sağlığınızdan olmayın! Diyetteyken yapılan bu hatalar riski artırıyor Sağlıklı kiloya ulaşmak için yapılan bilinçsiz diyetler ve uzun süreli aç kalmak siroz ve kanser riskini artırıyor. İşte fit olayım derken yapılan bazı diyet hatalarının sebep olduğu o hastalık…
15.07.2023 Sağlık
750 gram doğan Ali bebekten haber var! 3 aylık yoğun bakımı atlattı
750 gram doğan Ali bebekten haber var! 3 aylık yoğun bakımı atlattı Mardin’de 28 haftalıkken 750 gram olarak dünyaya gözünü açan ikiz bebeklerden Ali'den haber geldi.
13.07.2023 Gündem
10 yıllık yutma çilesi sona erdi
10 yıllık yutma çilesi sona erdi On yıldır “akalazya” hastalığı nedeniyle yutma güçlüğü yaşayan 62 yaşındaki Pembe Rüzgar, POEM yöntemiyle sağlığına kavuştu.
14.05.2023 Gündem
1 yıl arayla akciğer ve yemek borusu kanserine yakalandı! İkisini de yendi
1 yıl arayla akciğer ve yemek borusu kanserine yakalandı! İkisini de yendi Yaklaşık 45 yıldır, günde en az 3 paket sigara bitirdiğini söyleyen 59 yaşındaki Reşat Yasıboğa,1 yıl arayla hem akciğer hem de yemek borusu kanserine yakalandı. 2 kanseri de erken evrelerde fark edilen hasta, girdiği 2 ayrı kapalı ameliyatla kanseri yendi.
6.05.2023 Haberler
1 yıl arayla akciğer ve yemek borusu kanserine yakalandı! İkisini de yendi
1 yıl arayla akciğer ve yemek borusu kanserine yakalandı! İkisini de yendi Yaklaşık 45 yıldır, günde en az 3 paket sigara bitirdiğini söyleyen 59 yaşındaki Reşat Yasıboğa,1 yıl arayla hem akciğer hem de yemek borusu kanserine yakalandı. 2 kanseri de erken evrelerde fark edilen hasta, girdiği 2 ayrı kapalı ameliyatla kanseri yendi.
6.05.2023 Gündem
Sağlıkta devrim!
Sağlıkta devrim! Ege Üniversiteli akademisyenler, el titremesi sorunu yaşayan hastalar için elektromıknatıslı eldiven geliştirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi de, yemek borusundaki dokuların temizlenmesini sağlayarak kanser riskini düşüren buluşa imza attı.
30.01.2023 Ege
1 suç 2 dram... 'Sen ne biçim erkeksin!' Karar belli oldu
1 suç 2 dram... 'Sen ne biçim erkeksin!' Karar belli oldu Bursa'da, 2 yıl önce babasının tabancasını gösterirken Eren K.'yi (15) ağır yaralayan Kıvanç B.'ye (17), 'Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs'ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
20.01.2023 Gündem
'Bu daha fragman' diyen satırlı saldırganın cezası belli oldu
'Bu daha fragman' diyen satırlı saldırganın cezası belli oldu Bursa’da, yeğeni Kıvanç B.'nin (17) tabancayla vurduğu Eren K.'yi (16) hastanede ziyaret ettiği gerekçesiyle Abdullah Y.'yi (18) satırla yaralayıp, adliye çıkışında gazetecilere, "Bu daha fragman, siz gala gecesine gelin" diyen tutuksuz sanık Gökhan Başboğa’nın (35) cezası belli oldu.
11.01.2023 Gündem
Babasının silahıyla arkadaşını vurdu! 17 yaşındaki sanık için istenen ceza belli oldu
Babasının silahıyla arkadaşını vurdu! 17 yaşındaki sanık için istenen ceza belli oldu Bursa’da 2 yıl önce meydana gelen olayda, babasının tabancasını gösterirken Eren K.’yi (15) ağır yaralayan Kıvanç B.’nin (17) Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Kıvanç B. için, ‘çocuğu kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçlarını işlediği sabit olduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
22.12.2022 Gündem
1 mermi 2 dram! Yemek borusu parçalandı
1 mermi 2 dram! Yemek borusu parçalandı Bursa'da 2 yıl önce babasının tabancasını gösterirken Eren K.’yi (18) ağır yaralayan Kıvanç B.’nin (18) yargılandığı davada, Eren K. hakkında Bursa Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanan rapor, mahkemeye ulaştı.
16.11.2022 Gündem
Kendi kendine endoskopi yapan Hintli doktor sosyal medyayı salladı
Kendi kendine endoskopi yapan Hintli doktor sosyal medyayı salladı Hindistan'da bir doktorun kendi kendine endoskopi yaptığı anların görüntüleri sosyal medyada viral oldu.
15.11.2022 Dünya
'Bu daha fragman, siz gala gecesine gelin' demişti! Satırlı dehşette yeni gelişme
'Bu daha fragman, siz gala gecesine gelin' demişti! Satırlı dehşette yeni gelişme Bursa’da tartıştığı Abdullah Y.'yi (18) satırla yaralayıp, adliye çıkışında "Bu daha fragman, siz gala gecesine gelin" diyen tutuksuz sanık Gökhan Başboğa'nın (35) istinaf incelemesi sonrası ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verildi. 10 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Binboğa, avukatı olmadığı gerekçesiyle savunma yapmayınca duruşma ertelendi.
6.11.2022 Gündem
Hiatus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Midede Hiatus Ne Demek?
Hiatus Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Midede Hiatus Ne Demek? Hiatus kelimesinin açıklık, yarık anlamları bulunmaktadır. Tıpta çeşitli yapıların geçtiği açıklıklar hiatus kelimesi ile ifade edilmektedir. Yemek borusunun göğüs boşluğundan karına geçtiği seviyede, diyaframdaki açıklık hiatus adını almaktadır. Hiatus ne demek? Hiatus TDK sözlük anlamı nedir? Midede hiatus ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.
23.08.2022 Eğitim
Para, pul, iğne, yüzük: Bu midelerde ne ararsanız var
Para, pul, iğne, yüzük: Bu midelerde ne ararsanız var Elazığ’da son 1 yılda çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne ve yüzük gibi yabancı cisimler görenleri hayretler içinde bıraktı.
13.08.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Yemek Borusu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.