Sri Lanka'nın yeni Devlet Başkanı Wickremesinghe yemin etti
Sri Lanka'nın yeni Devlet Başkanı Wickremesinghe yemin etti Sri Lanka parlamentosunda yapılan oylamada devlet başkanı seçilen Ranil Wickremesinghe, yemin ederek göreve başladı.
21.07.2022 Haberler
İsrail’de Netanyahu-Gantz hükümeti yemin etti
İsrail’de Netanyahu-Gantz hükümeti yemin etti İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Benny Gantz’ın kurduğu koalisyon hükümeti meclis onayının ardından yemin etti. Yemin töreni öncesi konuşma yapan Netanyahu, Batı Şeria’nın ilhakına vurgu yaptı.
17.05.2020 Dünya
Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Fernandez yemin etti
Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Fernandez yemin etti Arjantin'de ekim sonunda düzenlenen genel seçimleri ilk turda kazanan Alberto Fernandez, yemin ederek devlet başkanlığı görevine başladı.
10.12.2019 Dünya
ABD Kongresi'nde dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etti
ABD Kongresi'nde dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etti Ara seçimlerde Minnesota eyaletinden Temsilciler  Meclisine seçilen Somali asıllı İlhan Omar, 1995 yılında mülteci olarak ABD'ye geldiğinde yanında taşıdığı dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etti.
4.01.2019 Dünya
Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Bolsonaro yemin etti
Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Bolsonaro yemin etti Brezilya'da yeni seçilen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yemin ederek görevine başladı. Bolsonaro, başkent Brasilia'da düzenlenen törende yemin ederek, ülkenin yeni devlet başkanı oldu. BBC'nin haberine göre, Brasilia Katedrali'nden Kongre binasına eşiyle üstü açık Rolls Royce marka araçla gelen ve yemin töreni için toplanan destekçilerini selamlayan Jair Bolsonaro'nun aracına atlı muhafızlar ve arabanın yanında koşan sivil kıyafetli korumaları eşlik etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katıldığı yemin töreninde, ABD'yi Dışişleri Bakanı Mike Pompeo temsil etti. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Portekiz Devlet Başkanı Marcelo Rebelo de Sousa da törene katılan yabancı konuklar arasında yer aldı. Bolsonaro, törende yaptığı konuşmada, ülkede büyük değişiklikler yapma vaadinde bulunarak, tüm parlamento üyelerini yolsuzluk ve suçla mücadelede yardıma çağırdı.
11.09.2019 Haberler
Ardahan'da böyle yemin ettiler!
Ardahan'da böyle yemin ettiler! Ardahan'da 90 güvenlik korucusu, yemin ederek görevine  başladı. İl Jandarma Komutanlığındaki jandarma lokalinde korucuların göreve  başlaması dolayısıyla düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal  Marşı okundu. Güvenlik korucularının yemin ettiği törende konuşan Vali Mehmet Emin  Bilmez, önemli görevler üstlenen koruculara başarı diledi. Yeni korucularla köylerin güvenliğini daha iyi noktaya taşımayı  amaçladıkların belirten Bilmez, şunları kaydetti: "Bizim görevimiz insanımızın güven ortamında, huzur ortamında  yaşamasını sağlamaktır. Bugün de etrafımızdaki ülkelere baktığımızda Suriye'de,  Irak'ta, Libya'da yaşananları gördükten sonra devlet denen düzenin, otoritenin,  yeryüzünün en büyük nimeti olduğunu gözlerimizle görmekteyiz. Onun için biz  insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını temin etmek zorundayız." Bilmez, her korucunun kendisini karakolun parçası görmesi gerektiğini  vurguladı. Törene Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Jandarma Komutanı Albay  Selçuk Özdem, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş da katıldı.
11.09.2019 Haberler
Ardahan'da böyle yemin ettiler!
Ardahan'da böyle yemin ettiler! Ardahan'da 90 güvenlik korucusu, yemin ederek görevine  başladı.
5.10.2018 Gündem
Ardahan'da böyle yemin ettiler!
Ardahan'da böyle yemin ettiler! Ardahan'da 90 güvenlik korucusu, yemin ederek görevine  başladı.
5.10.2018 Gündem
Küba’nın yeni lideri Diaz-Canel yemin etti
Küba’nın yeni lideri Diaz-Canel yemin etti Küba’da Raul Castro’nun emekliliğe ayrılmasının ardından yerine seçilen Miguel Diaz-Canel yemin etti. Küba'da Castro devri resmen sona erdi. Devlet Başkanlığı görevine seçilen Miguel Diaz-Canel parlamentoda yemin ederek göreve başladı. 12 Mart’ta ön sonuçları açıklayan Küba Ulusal Seçim Komisyonu (CNE) tarafından bugün yayınlanan kesin sonuçlara göre, emekliye ayrılan Castro’nun yerine oyların yüzde 94.43’ünü alan başkan yardımcısı Miguel Diaz-Canel seçildi. Yüzde 85.65 katılım sağlanan oylamada 605 milletvekili meclise girmeye hak kazandı. Böylece 1959 yılında gerçekleştirilen devrimin ardından ilk kez Castro ailesinden bir üye ülkenin yönetiminde yer almadı.
11.09.2019 Haberler
ÖSO komutanı, bölgeyi teröristlerden temizlemek için yemin etti
ÖSO komutanı, bölgeyi teröristlerden temizlemek için yemin etti Dün Afrine giden yolda en stratejik nokta olan Burseya dağının alınmasının ardından TSK ve ÖSO başta Raco, Cinderes ve Şeyh Hadid olmak üzere PKK-YPG işgalindeki dağlık kesimi tamamen temizlemek için harekete geçti. Hedefte Raco'nun ardından Cinderes ve Şeyh Hadid beldeleri bulunuyor. Burseya’nın ele geçirilmesiyle, ÖSO birlikleri büyük moral kazandı. Harekatın bundan sonraki hedefleri için büyük bir moralle ilerlemeye başlayan birlikler bölgeyi ayrılıkçı teröristlerden temizlemek için yemin etti. ÖSO birliklerinde bir komutan yaptığı konuşmada, “Bugün Özgür Suriye Ordusu ve Türk askeri bir dava için bir düşmana karış bir araya geldi. Bugün ne bizim için ne de Türkiye için iyilik düşünmeyen ve hem Türkiye’ye ve de Suriye’ye düşman olan ayrılıkçı terör örgütlerine karış bir araya geldik. Bugün Burseya’yı kurtardık. Afrin ve etrafını ve Münbiç'i ve etrafını, zulüm altında bulunan bütün toprakları onlardan temizleyeceğiz. Yanımızda duran Türk askerine, Türk halkına selam olsun. Allah onlara iyi karşılıklar versin” dedi.
11.09.2019 Yaşam
Zimbabve'nin yeri lideri Mnangagwa yemin etti
Zimbabve'nin yeri lideri Mnangagwa yemin etti Zimbabve eski Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa yemin ederek Cumhurbaşkanlığı görevine başladı. Devrik Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'den görevi devralan Zimbabve eski Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa yemin ederek Cumhurbaşkanı oldu. Zimbabwe Ulusal Spor Stadyumu'nda gerçekleşen yemin törenine binlerce kişi katıldı.
11.09.2019 Yaşam
Ronaldinho yeni takım bulmaya yemin etti!
Ronaldinho yeni takım bulmaya yemin etti! Brezilya'nın yaşayan efsanelerinden Ronaldinho, futbol kariyerini noktalamayı düşünmüyor.
1.07.2020 Dünyadan Futbol
Dilek Öcalan yemin etti
Dilek Öcalan yemin etti Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni saat 15.00'da başladı ve gece 01.00 sularında kadar devam etti. Törende HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da yemin etti. Öcalan'ın yeğeni, HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, geçici katip üye sıfatıyla Meclis Başkanlık Divanı'nda görev aldı. ANONSLAR ÖCALAN'DAN Öcalan, bir süre Başkanlık Divanı'ndan yemin edecek milletvekillerinin isimlerini anons etti. HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, ismi okunduktan sonra milletvekili yeminini kürsüde okuyarak resmen görevine başlamış oldu.
11.09.2019 Televizyon
Leyla Zana yemin etti
Leyla Zana yemin etti Meclis'te milletvekillerinin yemini sürüyor. Gözler bugün Leyla Zana'nın üzerindeydi. HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana, 1991’de Meclis kürsüsünde Kürtçe yemin etmek isteyince aşağı indirilmişti. Zana, 24 yıl sonra bugün bir kez daha kürsüye çıkarak Türkçe yemin etti. Zana'nın milletvekili yemin metnindeki "Türk" kelimesinde takıldığı gözlendi. Zana, 6 Kasım 1991'de, TBMM 19. Yasama Dönemi için yapılan yemin töreninde kürsüye sarı-kırmızı-yeşil bantla çıkmıştı. Türkçe başladığı yemini Kürtçe "Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği adına ediyorum cümlesiyle tamamlayınca Meclis'te büyük protestolar yaşanmış, aşağı indirilmişti. Zana, 24 yıl sonra bugün TBMM'nin 25. Dönem açılışında bir kez daha kürsüye çıktı. Bu kez yeminini Türkçe etti.
11.09.2019 Haberler