Yengeç Dönencesi

Yengeç Dönencesi

Son dakika Yengeç Dönencesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yengeç Dönencesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yengeç Dönencesi haber sayfamızda...

Yengeç Dönencesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 35 yengeç dönencesi haberi bulunmuştur.
Yaz gündönümü nedir, en uzun gündüz ne zaman? 21 Haziran'da ne oluyor? İşte 21 Haziran ile ilgili bilgiler...
Yaz gündönümü nedir, en uzun gündüz ne zaman? 21 Haziran'da ne oluyor? İşte 21 Haziran ile ilgili bilgiler... Gündönümü, yılda iki defa gerçekleşen olaylardır. 21 Haziran günü Kuzey Yarımkürede Yaz'ın başlangıcı olarak bilinir. Güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 21 Haziran'da neler oluyor? İşte, 21 Haziran Yaz gün dönümü özellikleri...
21.06.2022 Gündem
21 Haziran ekinoksu nedir, yaz gündönümü ne demek? En uzun gündüz nerede yaşanacak?
21 Haziran ekinoksu nedir, yaz gündönümü ne demek? En uzun gündüz nerede yaşanacak? Bugün 21 Haziran ve yaz gündönümü... 21 Haziran ekinoksu hakkında bilgi almak isteyenler "21 Haziran ekinoksu nedir, yaz gündönümü ne demek? En uzun gündüz nerede yaşanacak?" sorusuna cevap arıyor. İşte yaz gündönümü hakkında bilgiler...
21.06.2022 Gündem
En uzun gece (kış gün dönümü) 2022 ne zaman? 21 Aralık'ta neler olacak? İşte, 21 Aralık'ta yaşanacaklar...
En uzun gece (kış gün dönümü) 2022 ne zaman? 21 Aralık'ta neler olacak? İşte, 21 Aralık'ta yaşanacaklar... 21 Aralık'tan sonra günler uzar mı? Her an Dünya'da farklı gelişmeler yaşanıyor. Yılda iki kez Kuzey Yarımküre ve Güney Yarımküreyi etkileyen gün dönümleri meydana geliyor. Böylelikle mevsimler, gece-gündüz saat farkı gibi değişimler yaşanıyor. Peki, 21 Aralık en uzun gece duası var mı?
10.01.2022 Gündem
21 Haziran yaz gündönümü doodle oldu! 21 Haziran 2021'den sonra günler uzar mı, kısalır mı?
21 Haziran yaz gündönümü doodle oldu! 21 Haziran 2021'den sonra günler uzar mı, kısalır mı? 2021 Yaz mevsimi doodle olarak kullanıcıları karşılıyor. 21 Haziran ekinoksu ile Güney Yarım Küre ile Kuzey Yarı Küre'de gündüz sürelerinde değişiklik olur. Kuzey Yarım Küre'de gündüzler kısalmaya başladığından buna yaz gündönümü adı verilir. Yazın gelişini ifade eden 21 Haziran '2021 Yaz' olarak Google'da doodle oldu. Peki, 21 Haziran ekonoksunda neler olur, nerede en uzun gündüz ve en uzun gece yaşanır?
20.06.2021 Gündem
Dönence Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dönencelerin Özellikleri Nelerdir?
Dönence Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dönencelerin Özellikleri Nelerdir? Coğrafyada kullanılan birçok terim vardır. Bu terimlerden biri dönencedir. Lise öğrencilerinin coğrafya dersinde öğrendiği bir konudur. Dönence kelimesi günümüzde de oldukça sık kullanılan bir kelimedir ve uzun bir süredir de dilimizde bulunmaktadır. Dönencenin ne olduğunu, TDK’ya göre anlamını ve dönencelerin ne gibi özellikleri olduğunu sizler için derledik.
12.06.2021 Eğitim
Yengeç Dönencesi Nedir? Oğlak Dönencesi İle Ortak Özellikleri Nelerdir?
Yengeç Dönencesi Nedir? Oğlak Dönencesi İle Ortak Özellikleri Nelerdir? Dünya yengeç dönencesi ve oğlak dönencesi olarak ikiye ayrılır. Enlem üzerinden ayrılan bu durumda arada belli farklar bulunmaktadır. Peki yengeç dönencesi nedir? Oğlak dönencesi ile ortak özellikleri nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
10.06.2021 Eğitim
2020 kışı - Çifte gezegen buluşması nedir? Kış ekinoksu ne demek?
2020 kışı - Çifte gezegen buluşması nedir? Kış ekinoksu ne demek? Google 21 Aralık Kış ekinoksunu ve satürn ve jupiter buluşmasını es geçmeyip doodle yaptı. Google'ın yaptığı doodle'a tıklayanlar '2020 kışı ve çifte gezegen'le karşılaşında bunların anlamını araştırmaya başladı. Öte yandan Kış ekinoksu ve 21 Aralık en uzun gece anlamı nedir? soruları da peş peşe geliyor.
21.12.2020 Gündem
Antigua Ve Barbuda Hakkında Bilgiler; Bayrağının Anlamı, 2020 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Antigua Ve Barbuda Hakkında Bilgiler; Bayrağının Anlamı, 2020 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Yıl boyunca kumsalı olan ülke '365 Sahil Ülkesi' olarak anılıyor. Antigua ve Barbuda, ada ülkesi olmanın yanında, hiçbir kara komşusu bulunmuyor. Denizin ortasında yer almasından dolayı, tatil için en fazla gidilen ülkelerin başında geliyor. Antigua ve Barbuda hakkında bilgiler, bayrağı, nüfusu, başkenti, resmi dili ve ülkemiz ile olan saat farkı gibi konulara ilişkin bilgileri derledik.
4.09.2020 Tatil
21 Haziran Yaz gün dönümü nedir, ne anlama geliyor? 12 Haziran Yaz gün dönümü özellikleri nelerdir bu tarihte neler yaşanıyor?
21 Haziran Yaz gün dönümü nedir, ne anlama geliyor? 12 Haziran Yaz gün dönümü özellikleri nelerdir bu tarihte neler yaşanıyor? 21 Haziran yaz gün dönümü nedir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bu tarihte Kuzey Yarım Kürede yaz ayının başlangıcı ve aynı zamanda en uzun gün yaşanacakken Güeny Yarım Kürede ise en kısa gece yaşanacak. Güneş Işınlarının Yengeç dönencesine en dik açı ile geldiği gün olan 21 Haziran tarihinden itibaren Kuzey Yarım Küre'de günler kısalmaya başlayacak. İşte 21 Haziran Yaz gün dönümü hakkında merak edilenler...
21.06.2020 Gündem
21 Haziran Yaz gün dönümü nedir? Google'dan yaz gün dönümüne özel doodle
21 Haziran Yaz gün dönümü nedir? Google'dan yaz gün dönümüne özel doodle Yaz gün dönümü, Google tarafından unutulmadı. Güneş ışınlarının yengeç dönencesine bir kez dik geldiği zaman olan Yaz gün dönümü için dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından hazırlanan doodle ana sayfasına taşındı. Kuzey Yarım Kürede yaz mevsiminin başlangıcı olan 21 Haziran Yaz gün dönümü nedir, özellikleri nelerdir?
19.06.2020 Gündem
Meksika Nerede? Meksika Hangi Kıtada, Dünyanın Hangi Bölgesinde Bulunuyor?
Meksika Nerede? Meksika Hangi Kıtada, Dünyanın Hangi Bölgesinde Bulunuyor? Meksika ülkesinin resmi adı Meksika Birleşik Devletleridir. Meksika birçok kişinin merak ettiği ve gitmek istediği yerler arasında olmaktadır. Kişiler arasında çok konuşulan ve duyulan bir ülkedir. Fakat Meksika'nın nerede ve hangi kıtada olduğu genellikle bilinmemektedir. Peki Meksika nerede? Meksika hangi kıtada, dünyanın hangi bölgesinde bulunuyor? Merak edilenleri sizler için derledik.
24.04.2020 Tatil
21 Haziran yaz gündönümü Doodle oldu! Yaz gündönümü nedir?
21 Haziran yaz gündönümü Doodle oldu! Yaz gündönümü nedir? Dünyaca ünlü teknoloji devi Google, 21 Haziran yaz gündönümü için özel bir doodle yayınladı. Peki merakla araştırılan 21 Haziran yaz gündönümü nedir, en uzun günde neler olur?
21.06.2019 Gündem
21 Haziran yaz gündönümü nedir? 21 Haziran'da neler yaşanacak?
21 Haziran yaz gündönümü nedir? 21 Haziran'da neler yaşanacak? 21 Haziran yaz gündönümü yarın gerçekleşecek. Kuzey Yarım Küre'de en uzun gündüz yaşanacak. Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Kürede günler kısalmaya başlarken Güney Yarım kürede uzamaya başlayacak. Güneş ışınları 21 Haziran tarihinde yengeç dönencesine dik açıyla gelecek. İşte 21 Haziran gündönümü hakkında merak edilenler....
20.06.2019 Gündem
21 Haziran en uzun günde neler olacak? 21 Haziran Yaz Gündönümünde neler olur?
21 Haziran en uzun günde neler olacak? 21 Haziran Yaz Gündönümünde neler olur? 21 Haziran Yaz Gündönümü için kısa bir süre kaldı. Bu özel gün öncesi vatandaşlar en uzun günde neler olduğunu araştırıyor. İşte 21 Haziran en uzun gün ile ilgili bilinmesi gerekenler...
18.06.2019 Gündem
Yaz Gündönümü nedir? 21 Haziran Yaz Gündönümünde neler olur?
Yaz Gündönümü nedir? 21 Haziran Yaz Gündönümünde neler olur? Yaz Gündönümü için sürpriz Doodle. Google 21 Haziran'da yine farklı bir tasarım ile kullanıcılarının karşısına çıktı. 21 Haziran Yaz Gündönümü için Doodle hazırlayan Google, kullanıcılarını bir kez daha şaşırttı. Peki, Yaz Gündönümü nedir?
22.06.2018 Gündem
Google Yaz gündönümünü unutmadı! 21 Haziran Yaz gündönümü doodle oldu
Google Yaz gündönümünü unutmadı! 21 Haziran Yaz gündönümü doodle oldu 21 Haziran Yaz gündönümü Google tarafından unutulmadı. Dünyaca ünlü arama motoru Google 21 Haziran Yaz gündönümünü sayfasına taşıdı. 21 Haziran Yaz gündönümü Kuzey Yarım Küre'de yaz başlangıcı olarak bilinmektedir.
21.06.2018 Gündem
Yaz mevsimi ne zaman başlıyor? Yaz mevsiminin ilk günü
Yaz mevsimi ne zaman başlıyor? Yaz mevsiminin ilk günü Haziran ayının başlamasıyla beraber herkes yaz mevsiminin ne zaman geleceğini merak etmeye başladı. Yaz mevsimi hangi tarihte başlıyor? Yaz mevsiminin ilk günü nedir? İşte yaz mevsimi hakkında bazı bilgiler...
1.06.2018 Doğa
Yılın en uzun gecesi kış gün dönümü 21 Aralık
Yılın en uzun gecesi kış gün dönümü 21 Aralık 21 Aralık yılın en uzun gecesinin yaşandığı tarih. Peki bu gecede neler oluyor? Kış gün dönümü ne demektir, kış gün dönümünde yaşanacak şeyler nelerdir? Sizler için araştırdık.
19.04.2018 Gündem
Kış geldi çattı! Google ise kara kışı unutmadı...
Kış geldi çattı! Google ise kara kışı unutmadı... Kışın başlangıcı için Google'dan sürpriz Doodle. Arama motoru Google bugün kullanıcılarını kış Doodle'ı ile karşıladı. Kışın ilk günü kabul edilen 21 Aralık'ta neler yaşanır? İşte kıs gündönümü ile ilgili merak edilenler...
21.12.2016 Gündem
Hem romancı hem ressam
Hem romancı hem ressam İki aylık edebiyat dergisi Notos yeni çıkan sayısında yaptığı yağlı boya resimleriyle de adından söz ettiren yazarların hikâyelerine yer verdi.
6.10.2016 Gündem
21 Aralık Kış gündönümü nedir?
21 Aralık Kış gündönümü nedir? Kış Gündönümü geldi (21 Aralık) Google’ın sabahki logosunda Kış Gündönümü motifleri var. Peki nedir Kış GünDönümü? Kış Gündönümünde bu gece ne olacak?21 Aralık Kış gündönümü nedir? Kış gündönümünde ne olacak? (Google) milliyet.com.tr'de
1.07.2020 Diğer
Kış Gündönümü nedir?
Kış Gündönümü nedir? Bugün Kış Gündönümü. Sürprizleri seven Google bugün yine bir sürpriz yaparak Kış Gündönümü doodle hazırladı... Kışa resmen girdiğimiz ilk günü ana sayfasında doodle yapan Google, kış gündönümü sürprizi yaptı. Bugün 21 Aralık, yani kış gündönümü.
3.01.2014 Gündem
Yaz Gündönümü için özel doodle
Yaz Gündönümü için özel doodle Google bugün yine kullanıcılara bir sürpriz yaparak açtı sayfasını. Bugünkü doodle Yaz Gündönümü(Solstice) için yapıldı. Yaz Gündönümü, Kuzey Yarımküre'de bir çok değişimin yaşandığı tarih!
1.07.2020 Futbol
Yaz Gündönümü nedir?
Yaz Gündönümü nedir? Google bugün yine kullanıcılara bir sürpriz yaparak açtı sayfasını. Bugünkü doodle Yaz Gündönümü(Solstice) için yapıldı. Yaz Gündönümü, Kuzey Yarımküre'de bir çok değişimin yaşandığı tarih!
21.06.2013 Dünya
Yaz Gündönümü için doodle hazırlandı
Yaz Gündönümü için doodle hazırlandı Google bugün tüm dünyadaki kullanıcıları için özel bir doodle hazırladı. 21 Haziran Kuzey Yarımküre'de Yaz Gündönümü, Güney Yarım kürede ise Kış Gündönümüdür
1.07.2020 Futbol

Benzer Haber Etiketleri

Yengeç Dönencesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.