Yeni Dalga

Yeni Dalga

Son dakika yeni dalga haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yeni dalga gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yeni dalga haber sayfamızda...

Yeni Dalga

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.568 yeni dalga haberi bulunmuştur.
Godard’a daha yakından bakın!
Godard’a daha yakından bakın! Geçen yıl 13 Eylül’de ölen sinemanın usta ismi Jean-Luc Godard, filmleri ve yapıtlarının kamera arkası fotoğraflarıyla İstanbul’da.
8.10.2023 Kültür Sanat
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! İşte en çok etkilenecek iller
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! İşte en çok etkilenecek iller Türkiye'de yaşanan sıcak hava dalgasıyla ilgili CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den dikkat çeken bir yorum geldi. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da artacağını belirten Şen, en çok etkilenecek illeri de paylaştı.
21.07.2023 Haberler
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! İşte en çok etkilenecek iller
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! İşte en çok etkilenecek iller Türkiye'de yaşanan sıcak hava dalgasıyla ilgili CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den dikkat çeken bir yorum geldi. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da artacağını belirten Şen, en çok etkilenecek illeri de paylaştı.
21.07.2023 Gündem
Çin’de yeni varyant endişesi
Çin’de yeni varyant endişesi Çin’in, Haziran sonunden itibaren haftada yaklaşık 65 milyon kişiye bulaşabilecek yeni bir Kovid-19 dalgasına hazırlandığı bildiriliyor. “XBB” varyantının yol açtığı bu yeni dalga, Çinli yetkililerin tecrit önlemleri de dahil vatandaşlara baskıcı kısıtlamalar getiren “sıfır-Kovid” politikasını kaldırmasından en az 6 ay sonra geliyor.
28.05.2023 Dünya
Metronom: Yönetmen imzasına rağmen yarım kalmışlık hissini aşamıyor
Metronom: Yönetmen imzasına rağmen yarım kalmışlık hissini aşamıyor Çavuşesku dönemiyle hesaplaşan Rumen Yeni Dalga Sineması, 2007 yılında '4 Months, 3 Weeks and 2 Days'in Cannes'dan Altın Palmiye ile dönmesiyle çok daha geniş kitleler tarafından takip edilmeye başlanmıştı. 2022 yılında Cannes'daki 'Un Certain Regard' kategorisinde 'yönetmenlik' ödülüyle dönen 'Metronom' bünyesinde bir yönetmen imzası barındırsa da potansiyelini beyaz perdeye aktarmada özellikle ikinci kısımda sıkıntı yaşıyor.
17.01.2023 Sanat
‘Punk’ın vaftiz annesi’ öldü
‘Punk’ın vaftiz annesi’ öldü İngiliz moda efsanesi Dame Vivienne Westwood, 81 yaşında hayatını kaybetti.
31.12.2022 Dünya
İngiliz moda tasarımcısı Vivienne Westwood 81 yaşında hayatını kaybetti
İngiliz moda tasarımcısı Vivienne Westwood 81 yaşında hayatını kaybetti İngilz moda tasarımcısı Vivienne Westwood, 81 yaşında Londra’da hayatını kaybetti. Sahip olduğu moda evi tarafından yapılan açıklama Westwood’un huzur içerisinde öldüğü belirtildi.
30.12.2022 Dünya
R.M.N.: Irkçılık ve zenofobi üzerine 17 dakikalık bir 'Büyük Patlama'
R.M.N.: Irkçılık ve zenofobi üzerine 17 dakikalık bir 'Büyük Patlama' 2007'de Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan '4 Months, 3 Weeks and 2 Days'in Rumen yönetmeni Cristian Mungiu, son filmi 'R.M.N.'de neredeyse 17 dakika süren güçlü ve unutulmaz sahneyle zenofobi üzerine sarsıcı bir anlatı oluşturmayı başarıyor...
17.10.2022 Sanat
‘Serseri Âşıklar’ babasız kaldı
‘Serseri Âşıklar’ babasız kaldı Fransız Yeni Dalga akımının öncü isimlerinden, usta sinemacı Jean-Luc Godard, 91 yaşında öldü. Ailenin hukuk müşaviri Godard’ın ötanazi yaptırdığını açıkladı.
14.09.2022 Kültür Sanat
Sinema dünyasının büyük ustalarından Jean-Luc Godard hayatını kaybetti
Sinema dünyasının büyük ustalarından Jean-Luc Godard hayatını kaybetti Fransa'nın Yeni Dalga sinemasının en önemli isimlerinden yönetmen ve senarist Jean-Luc Godard, 91 yaşında hayata veda etti. 1960'lı yıllara damga vuran ünlü ismin vefatını, Liberation gazetesi duyurdu.
13.09.2022 Cadde
Okullarda maske takılacak mı? Bakan Koca açıkladı
Okullarda maske takılacak mı? Bakan Koca açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, okullardaki kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kalkmasının ardında açıklama yaptı.
6.09.2022 Gündem
'Virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20 kat arttı'
'Virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20 kat arttı' Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “3 yıldır ben bu hastalığa hiç yakalanmadım' diyen bir grup var. Bu grup yeni dalgada pozitif olarak geliyor. Şuan ki dalgada virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20’yi geçti” dedi.
6.08.2022 Sağlık
'Virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20 kat arttı'
'Virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20 kat arttı' Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, “3 yıldır ben bu hastalığa hiç yakalanmadım' diyen bir grup var. Bu grup yeni dalga da pozitif olarak geliyor. Şuan ki dalgada da virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20’yi geçti” dedi.
5.08.2022 Gündem
‘Maske zorunluluğu geri getirilmeli’
‘Maske zorunluluğu geri getirilmeli’ Kovid-19 salgınında vaka ve ölüm oranı artarken uzmanlar bir an önce kapalı alanlar ile toplu ulaşımda maske zorunluluğunun geri getirilmesini istedi
30.07.2022 Gündem
'Yeni dalga' önlemleri! Başvuru sayıları 3-4 kat arttı
'Yeni dalga' önlemleri! Başvuru sayıları 3-4 kat arttı Türkiye'nin en büyük pandemi hastanesi, Sancaktepe'deki Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde yeniden Kovid hazırlıklarına geçildi.
22.07.2022 Gündem
İlaç yoklarında yeni dalga
İlaç yoklarında yeni dalga İlaç yokluğu sorununda yeni bir dalga daha geldi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), dövizdeki atakla birlikte, dbirçok ilaç grubunda tedarik sorunu yaşandığı konusunda uyardı.
6.06.2022 Gündem
Monotonlukla başa çıkmak için 3 öneri
Monotonlukla başa çıkmak için 3 öneri İş yerinize hep aynı yoldan mı gidiyorsunuz? Gün içinde hep aynı müzikleri dinliyor, öğle yemeğini artık tüm çalışanların sizi çok iyi tanıdığı o her zamanki kafede mi yiyorsunuz? “Özellikle bu pandemi sürecinde hepimiz daha monoton hayatlar sürüyoruz. Günlerimiz sanki birbirinin replikası haline gelmiş durumda. Belirsizliklerle dolu bir dünyada rutinlerimiz sayesinde kendimizi emniyette hissediyor olabiliriz, ancak devamlı aynı aktiviteleri yapmak bizi monoton bir hayata hapsettiği için mutsuzluğa yol açabilir” diyen Psikolog Rana Kutvan monotonlukla başa çıkmaya yönelik önerilerini bizlerle paylaştı.
1.03.2022 Yaşam
Japonya'da peş peşe vaka rekorları
Japonya'da peş peşe vaka rekorları Japonya'da günlük Covid-19 vakalarının sayısı 3 gün üst üste 20 bini aşarak, bugün 25 bin 658'e yükseldi.
16.01.2022 Dünya
Hız çağında gülmece
Hız çağında gülmece Mizah herkes için gündelik hayatın içinde bir nefes alma durağı. Bizi güldüren her ne ise çağın getirdikleriyle değişip, evriliyor. Bir dönem sadece çizgide, bir dönem ekranda, sahnede iken şimdi her yerde! Sosyal medyanın etkisi altında süren hayatlarımızda mizah da tek bir “tık”la karşımızda. Çok hızlı gülüyor, çok hızlı unutuyoruz. Ama neye, kime gülüyoruz? Usta isimlere, yeni nesil komedyenlere sorduk.
16.01.2022 Pazar
'Küresel ekonomik büyüme yavaşlayacak'
'Küresel ekonomik büyüme yavaşlayacak' Birleşmiş Milletler (BM) tarafından perşembe günü yayınlanan rapora göre küresel ekonominin 2022 yılında yüzde 4 oranında büyümesi öngörülüyor.
14.01.2022 Uzmanpara
Japonya’da ülkeye giriş yasağı Şubat sonuna kadar uzatıldı
Japonya’da ülkeye giriş yasağı Şubat sonuna kadar uzatıldı Japonya Başbakanı Fumio Kishida Covid-19 tedbirleri kapsamında yurt dışından gelecek yabancılara yönelik uygulanan ülkeye giriş yasağının Şubat ayının sonuna kadar uzatılacağını açıkladı.
11.01.2022 Dünya
Japonya'da vaka sayıları yeniden yükselişe geçti
Japonya'da vaka sayıları yeniden yükselişe geçti Japonya’da günlük Covid-19 vaka sayıları yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 8 bin 480'e yükseldi. Okinawa, Yamaguchi ve Hiroşima eyaletlerinde bugün itibariyle yarı OHAL uygulaması başladı.
9.01.2022 Dünya
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: 'Omicron' ile daha yüksek sayıda hasta olacak
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: 'Omicron' ile daha yüksek sayıda hasta olacak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Omicron' varyantına bağlı yeni dalga yaşandığını belirtip, “Türkiye'de vaka sayıları gerçekten katlanarak artıyor. Salgının başından beri hiç görmediğimiz günlük vaka sayılarına ulaştık. 'Omicron'un etkisiyle çok daha yüksek sayıda hasta olacak görünüyor" dedi.
8.01.2022 Gündem
Çin'den utanç görüntüleri! Dünya dondu kaldı
Çin'den utanç görüntüleri! Dünya dondu kaldı Son dakika haberlere göre, Delta ve Omicron varyantının yol açtığı yeni dalga tsunami olarak tanımlandı, Avrupa ülkeleri ve ABD'de vaka sayıları rekor kırıyor. Koronavirüs testlerine erişimde sıkıntı yaşanırken, şehirleri kapatan Çin'de yine ürkütücü görüntüler var.
30.12.2021 Haberler
Son dakika haberler: Çin'den utanç görüntüleri! Dünya dondu kaldı
Son dakika haberler: Çin'den utanç görüntüleri! Dünya dondu kaldı Son dakika haberlere göre, Delta ve Omicron varyantının yol açtığı yeni dalga tsunami olarak tanımlandı, Avrupa ülkeleri ve ABD'de vaka sayıları rekor kırıyor. Koronavirüs testlerine erişimde sıkıntı yaşanırken, şehirleri kapatan Çin'de yine ürkütücü görüntüler var.
30.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Dalga ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.