Yerli Tohum

Yerli Tohum

Son dakika Yerli tohum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yerli tohum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yerli tohum haber sayfamızda...

Yerli Tohum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 511 yerli tohum haberi bulunmuştur.
20 ton yerli ayçiçeği tohumu ihracatı
20 ton yerli ayçiçeği tohumu ihracatı Tekirdağ’da Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yetiştirilen 20 ton yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ikinci kez Rusya’ya ihraç edildi. Dünyanın tohum merkezi arasında bulunan Rusya’da yerli ve milli tohumlarında yayılması beklenirken, seneye ise Rusya’ya 120 ton transfer anlaşması yapılmış durumda.
28.03.2024 Ekonomi
İzmir adayı Hamza Dağ'dan 11 vaat! 'Şehrimizde yeni dönem başlayacak'
İzmir adayı Hamza Dağ'dan 11 vaat! 'Şehrimizde yeni dönem başlayacak' AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 11 başlıktan oluşan projelerini tek tek açıkladı.
13.02.2024 Gündem
Ayçiçeğinde gümrük vergisi oranı Resmi Gazete'de
Ayçiçeğinde gümrük vergisi oranı Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yazlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı yerli tohuma dikkat çekti
Bakan Yumaklı yerli tohuma dikkat çekti Trakya'da kuraklık nedeniyle ayçiçeğinde yüzde 42 oranında rekolte kaybı yaşandı. Trakya Tohumcular Derneği (TRAKTOD) Başkanı İbrahim Toruk, yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun kuraklığa dayanıklı çıktığını belirterek, "Özellikle kuraklığın çok etkili olduğu Çorlu, Tekirdağ, Kırklareli, Lüleburgaz üçgeninde gerçekten milli hibrit ayçiçeği çeşitlerimiz, global çeşitlere en kötü yerde aynı oranda, başka yerlerde de yüzde 25 ile 30 arasında verim farkı yarattı" dedi.
28.10.2023 Ekonomi
Konya Büyükşehir her zaman çiftçinin yanında
Konya Büyükşehir her zaman çiftçinin yanında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde tarımın kalkınması ve kırsalda yaşayan vatandaşların gelirinin artırılması amacıyla son 5 yılda 278 milyon lira tutarında tarımsal destek ve tarımsal sulama yatırımında bulunduklarını söyledi.
21.09.2023 Ekonomi
Tek rakipleri Kıyamet Ambarı! 50 yıl ürün veren 2 milyon ata tohumu ürettiler
Tek rakipleri Kıyamet Ambarı! 50 yıl ürün veren 2 milyon ata tohumu ürettiler Facebook'ta 2016 yılında küçücük bir grupla yola çıkarak şu anda Türkiye'nin her yerinde ata tohumu takas eden Ata Tohumu Takas Derneği, bugüne kadar yaklaşık 65 bin kişiyle buluşmayı başardı. Birçok kişinin evindeki saksılarda ve bahçelerde ata tohumu ekerek yetiştirdiği ürünlerle 2 milyon tohuma ulaşan derneğin başkanı Beyazıt Ekiz, "Tek rakibimiz Norveç'teki Kıyamet Ambarı" diyor.
10.01.2023 Gündem
Dünyanın tarımı Antalya’da buluştu
Dünyanın tarımı Antalya’da buluştu Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Türkiye’nin gıda üretimi konusunda oynadığı kilit rol, Antalya’daki Growtech tarım fuarına da yansıdı. 21. kez kapılarını açan fuarda, Almanya ve Fransa ilk kez milli katılımla stant açarken, Hollanda, İspanya, Çin ve Güney Kore’nin de arasında olduğu 27 ülkenin büyük tarım firmaları, dünya tarım pazarına ulaşabilmek için Türkiye’ye geldi.
26.11.2022 Ekonomi
Mersin'de "beyaz altın" hasadı
Mersin'de "beyaz altın" hasadı Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından çiftçiyi desteklemek amacıyla üreticilere tohumlarının verildiği Çukurova’nın “beyaz altını”, meyvelerini verdi. Tarsus Belediyesi ve Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü ile yapılan protokol çerçevesinde Nisan ayında Ballıca Mahallesi’nde 10 dekarlık alana ekilen yerli pamuğun hasadı gerçekleştirildi.
11.10.2022 Ekonomi
Yerli şeker pancarı tohumunda hedef ihracat
Yerli şeker pancarı tohumunda hedef ihracat Tarım ve Orman Bakanlığı iştiraki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), 20 yıllık çalışmanın ardından Türkiye için kritik öneme sahip ve üretimi olmadığı için ithal edilen yerli şekerpancarı tohumu geliştirdi.
28.09.2022 Ekonomi
Bereketli geçti!
Bereketli geçti! İzmir Büyükşehir’in desteğiyle düzenlenen festivalle, Karaburun üzümü tüketiciyle buluştu. Menemen’de de Bozalan inciri güldürdü
23.08.2022 Ege
Yarım asırlık çiftçi ata tohumlarına gözü gibi bakıyor
Yarım asırlık çiftçi ata tohumlarına gözü gibi bakıyor Bayburt’un sebze ve meyvecilik bakımından en zengin köylerinden biri olan Aslandede köyünde yaşayan, yarım asırdır çiftçilik yapan 70 yaşındaki İsmail Öksüz, 10 dönümlük arazisinde ata tohumlarıyla birçok sebze ve meyvenin üretimini gerçekleştiriyor.
16.08.2022 Haberler
Sandıktan çıkan tohumun peşinde
Sandıktan çıkan tohumun peşinde “Sandıktan çıkan yerli tohumları hayata döndürüyoruz. Seyit domates, Gülpembe domates, Hançer biberi ve Diyarbakır karpuzu gibi birçok orijinal yerli tohum korumamız altında. Yerel tohumla yetiştirilen ürünler için yüzde 100 alım garantisi veriyoruz...”
7.07.2022 Milliyet Executive
Hububatta hedef yerli tohumla üretimin artırılması
 Hububatta hedef yerli tohumla üretimin artırılması Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovasında yaklaşık 10 milyon dekar alanda hububat ekimi yapılırken, tohum kalitesi ve ihtiyacın karşılanması için yapılan AR-GE projeleriyle önümüzdeki yıllarda yerli tohumla üretimin arttırılması hedefleniyor.
23.05.2022 Ekonomi
Seralarda acur hasatı başladı
Seralarda acur hasatı başladı Antalya’nın Aksu ilçesinde sadece birkaç üreticinin serasında hasatına başlanan Acur, kilogramı 30 liradan Almanya'ya ihraç ediliyor. Üretici Himmet Döner, 3 dekar alanda ürettiği acurları Almanya’ya ihraç ediyor. Döner, ilk hasatta dekar başına 100 kilogram ürün elde ettiğini ve kilosunu 30 TL’den sattığını söyledi.
15.05.2022 Haberler
Üreticiler hasada başladı! Kilosu 30 liradan Almanya'ya satılıyor
Üreticiler hasada başladı! Kilosu 30 liradan Almanya'ya satılıyor Antalya’nın Aksu ilçesinde sadece birkaç üreticinin serasında hasadına başlandı. Kilosu 30 liradan Almanya'ya satılıyor.
15.05.2022 Ekonomi
Halde ürün artışı üç katına çıktı! Fiyatlar yarı yarıya düştü
Halde ürün artışı üç katına çıktı! Fiyatlar yarı yarıya düştü Türkiye'nin örtü altı üretim merkezi Antalya'da havaların ısınmasıyla birlikte ürün artışı yaşanırken, fiyatlar geçen haftaya göre yarı yarıya düştü. Haziran ayının sonuna kadar patlıcan hasadının devam edeceğini ifade eden Merve Celbiş, "3 gün önce biz patlıcanı hale 25 TL’ye satıyorduk, bugün ise yarı yarıya düşüş oldu." dedi. Haldeki diğer esnaflar ise 20 gün sonrasına işaret etti. İşte halde fiyatı düşen ürünler...
12.04.2022 Haberler
Halde ürün artışı üç katına çıktı! Fiyatlar yarı yarıya düştü
Halde ürün artışı üç katına çıktı! Fiyatlar yarı yarıya düştü Türkiye'nin örtü altı üretim merkezi Antalya'da havaların ısınmasıyla birlikte ürün artışı yaşanırken, fiyatlar geçen haftaya göre yarı yarıya düştü. Haziran ayının sonuna kadar patlıcan hasadının devam edeceğini ifade eden Merve Celbiş, "3 gün önce biz patlıcanı hale 25 TL’ye satıyorduk, bugün ise yarı yarıya düşüş oldu." dedi. Haldeki diğer esnaflar ise 20 gün sonrasına işaret etti. İşte halde fiyatı düşen ürünler...
12.04.2022 Ekonomi
Ayçiçeği ithalatına karşı yerli tohum atağı: Devletten üreticiye 2 buçuk ton hibrit tohum
Ayçiçeği ithalatına karşı yerli tohum atağı: Devletten üreticiye 2 buçuk ton hibrit tohum Tekirdağ’da üreticiyi ithal ayçiçeği tohumuna karşı yerli tohuma yönlendirmek için devletten çiftçiye 2 buçuk ton hibrit tohumu dağıtıldı.
6.04.2022 Ekonomi
4 ton tohum
4 ton tohum Yerli tohumu yaygınlaştırmak için çalışma başlatan Çameli Belediyesi, 40 çiftçiye 4 ton yerli tohum olan karakılçık buğday ve ilçenin iklim şartlarına uygun makarnalık buğday dağıttı.
19.01.2022 Ege
‘Domates virüsü’ seralara yayıldı
‘Domates virüsü’ seralara yayıldı Son yıllarda domates üretimini tehdit eden virüs, Antalya ve civarında azalma gösterse de Türkiye genelinde sorun olmaya devam ediyor
25.12.2021 Ekonomi
Tescilli yerli yer fıstığı 'Ayşehanım' GAP çiftçisine alternatif ürün olacak
Tescilli yerli yer fıstığı 'Ayşehanım' GAP çiftçisine alternatif ürün olacak Tescilli yerli yer fıstığı "Ayşehanım", Şanlıurfa'da yapılan denemelerde sağladığı verimle bölge çiftçisinin yeni alternatif ürünü olacak.
17.10.2021 Ekonomi
Serada yerli tohum atağı
Serada yerli tohum atağı Seralarda görülen ve fideleri çürüterek domates tarımına zarar veren ‘Domates Kahverengi Meyve Buruşukluk Virüsü’ne (ToBRFV) karşı Antalya’da dayanıklı (tolerant) yerli tohum geliştirildi.
3.09.2021 Ekonomi
2. TÜRKİYE LİDER MARKA ÖDÜLLERİ TÖRENİ MUHTEŞEM BİR GECEYLE SAHİPLERİNİ BULDU
2. TÜRKİYE LİDER MARKA ÖDÜLLERİ TÖRENİ MUHTEŞEM BİR GECEYLE SAHİPLERİNİ BULDU Kazananların Strongbosses.com ve Yerliara.com kullanıcılarının oylarıyla belirlendiği, 2. Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni, 13 Temmuz Salı akşamı İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşti.
20.07.2021 Advertorial
Kırkpınar’da finali izleyecek
Kırkpınar’da finali izleyecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izleyecek.
10.07.2021 Siyaset
Pakdemirli: Kuraklıkla ilgili gerekli tedbirler alındı
Pakdemirli: Kuraklıkla ilgili gerekli tedbirler alındı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, herkesin gönlünün rahat olması gerektiğini belirterek, "Kuraklıkla ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de, yarın da bir problem yaşamayacaktır." dedi.
29.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Tohum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.