Yerli Yazılım

Yerli Yazılım

Son dakika yerli yazılım haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yerli yazılım gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yerli yazılım haber sayfamızda...

Yerli Yazılım

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.254 yerli yazılım haberi bulunmuştur.
Kamuda yerli yazılım atağı
Kamuda yerli yazılım atağı Kamuda kullanılan yabancı yazılımların yerli ve açık kaynak kodlu muadilleriyle değişimine yönelik yol haritası hazırlanacak ve geçiş sağlanacak.
12.12.2023 Ekonomi
Yerli yazılım girişimi yeni hamle başlattı
Yerli yazılım girişimi yeni hamle başlattı Geliştirdiği ticaret platformu ile çok kanallı operasyonlara yönelik çözüm sağlayan Akinon, ‘Seller Center’ uygulaması ile perakende markalarının ‘kurumsal pazar yeri’ne dönüşüm sürecine katkı sağlıyor.
16.10.2023 Ekonomi
Türk unicornlar 'uzaktan’ çıkacak
Türk unicornlar 'uzaktan’ çıkacak Teknoparklara getirilen tamamen uzaktan çalışma hakkının yazılım sektörüne yetenekleri çekme ve rekabet gücünü artırmada destek olacağı belirtildi. Bu gelişmenin yerli yazılım ihracatını da artırması bekleniyor.
18.01.2023 Ekonomi
Bulgaristan ile anlaşma! Bakan Dönmez: İlk adım atıldı
Bulgaristan ile anlaşma! Bakan Dönmez: İlk adım atıldı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazına ilişkin "Şu anda yüzde 99.3'ünü ithal ettiğimiz bir üründen bahsediyoruz. Önümüzdeki 4 yıllık hedefte gaz üretimiyle birlikte bu ihtiyaç 30'lar seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. İthal etme oranı yüzde 70'e düşecek" dedi.
6.01.2023 Ekonomi
Bakan Kurum'dan sosyal konut açıklaması: Biz bu projeyi yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz
Bakan Kurum'dan sosyal konut açıklaması: Biz bu projeyi yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut ve diğer projeleri itibarsızlaştırmaya çalışanlara tepki göstererek, “Memlekete faydası olmayan, iş yapmayıp iftira atan bu zihniyeti milletimiz çok iyi biliyor. Ne yaparsanız yapın; projemizi milletimiz sahiplendi. Suyu bulandıramayacaksınız. Sosyal medyada oynadığınız tiyatrolara seyirci bulamayacaksınız” dedi.
30.09.2022 Gündem
E-ticaret pazarı 6 trilyon dolara koşuyor
E-ticaret pazarı 6 trilyon dolara koşuyor Dijital dönüşüm, e-ticaretin ivmesini ve perakende pazarındaki payını artırıyor. Morgan Stanley’in verileri e-ticaretin 2026’ya kadar 5,4 trilyon dolara ulaşacağına işaret ederken, büyüyen pazarda başarılı olmak isteyen şirketler dijitalde görünür olmanın yollarını arıyor. Yerli yazılım şirketi ise e-ticarette rehber niteliğindeki yol haritasını açıkladı.
22.07.2022 Ekonomi
KOBİ’lerin inovatif projeleri TOBB ve Turkcell iş birliğiyle dünyaya açılacak
KOBİ’lerin inovatif projeleri TOBB ve Turkcell iş birliğiyle dünyaya açılacak Turkcell ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye’nin dijital altyapılarda yerlilik ve millilik hedefleri kapsamında KOBİ'lerin desteklenmesi için İnovasyon ile Yerli Üretim ve KOBİ’lerin Gücü etkinliği düzenledi.
15.06.2022 Ekonomi
Microsoft Türkiye Ar-Ge Merkezi açıldı
Microsoft Türkiye Ar-Ge Merkezi açıldı Microsoft Türkiye Ar-Ge Merkezi, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter’in katıldığı bir törenle açıldı.
19.03.2022 Ekonomi
Türkiye ve Avrupa’da yılın bankası seçildi
Türkiye ve Avrupa’da yılın bankası seçildi DenizBank, finans ve ekonomi dergisi The Banker tarafından Türkiye’de ve Batı Avrupa’da ‘Yılın Bankası’ ödülüne layık görüldü.
20.01.2022 Ekonomi
Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’den geleceğin yazılımcıları için İstihdam seferberliği
Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’den geleceğin yazılımcıları için İstihdam seferberliği Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Geleceği Yazanlar - Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ programıyla, üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlara yazılım teknolojileri alanında eğitim, sertifikasyon ve istihdam imkânı sağlanıyor
5.12.2021 Ekonomi
Geleceğin yazılımcıları için istihdam seferberliği
Geleceğin yazılımcıları için istihdam seferberliği Millî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen mesleki eğitim programıyla, üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlara yazılım teknolojileri alanında eğitim, sertifikasyon ve istihdam imkânı sağlanacak.
17.11.2021 Vitrin
Varank roket tasarladı
Varank roket tasarladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nün (SAGE) Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ndeki (TEKNOFEST) atölyesinde, gençlerle birlikte roket tasarladı.
25.09.2021 Ekonomi
Türkiye üretti! TUSAŞ'tan dünyada bir ilk
Türkiye üretti! TUSAŞ'tan dünyada bir ilk TUSAŞ Motor Sanayii AŞ'de (TEI) görevli kalite mühendislerinin geliştirdiği yerli yazılım, yeni nesil yolcu uçaklarında motorun ağırlığını azaltıp yakıt verimliliği sağlayan blisklerin daha önce mekanik yöntemlerle gerçekleştirilen ölçümlerinin optik olarak yapılmasına imkan sağlayarak zamandan da tasarruf sağlıyor.
28.07.2021 Ekonomi
Türkiye üretti! TUSAŞ'tan dünyada bir ilk
Türkiye üretti! TUSAŞ'tan dünyada bir ilk TUSAŞ Motor Sanayii AŞ'de (TEI) görevli kalite mühendislerinin geliştirdiği yerli yazılım, yeni nesil yolcu uçaklarında motorun ağırlığını azaltıp yakıt verimliliği sağlayan blisklerin daha önce mekanik yöntemlerle gerçekleştirilen ölçümlerinin optik olarak yapılmasına imkan sağlayarak zamandan da tasarruf sağlıyor.
27.07.2021 Haberler
Türk mühendislerin geliştirdiği yazılım uçak motorlarında öncü oldu
Türk mühendislerin geliştirdiği yazılım uçak motorlarında öncü oldu TUSAŞ Motor Sanayii AŞ'de (TEI) görevli kalite mühendislerinin geliştirdiği yerli yazılım, yeni nesil yolcu uçaklarında motorun ağırlığını azaltıp yakıt verimliliği sağlayan blisklerin daha önce mekanik yöntemlerle gerçekleştirilen ölçümlerinin optik olarak yapılmasına imkan sağlayarak zamandan da tasarruf sağlıyor.
27.07.2021 Teknoloji
Mikro baza yerli yazılım hazırladı
Mikro baza yerli yazılım hazırladı Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, daha önce üzerinde çalıştığı makro baz istasyonu yazılımlarına ek olarak 2021’de mikro baz istasyonu yazılımı da geliştirdiğini duyurdu.
12.05.2021 Ekonomi
Geliştirdiği yazılımla 26 ülkeye ulaşıyor
Geliştirdiği yazılımla 26 ülkeye ulaşıyor Dünyanın önemli halı üretim merkezlerinden Gaziantep'te bilgisayar mühendisi Ayhan Demir, geliştirdiği yazılımla 26 ülkenin halı sektörüne yön veriyor.
22.03.2021 Teknoloji
Çağ atlatacak hamle! Türkiye için çok değerli
Çağ atlatacak hamle! Türkiye için çok değerli Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurulacağı açıklanan Yazılım ve Donanım Endüstrileri Başkanlığı, sektörde sevinçle karşılandı. Sorunların tek elden çözülecek olmasının büyümeyi çok hızlandırması bekleniyor
18.03.2021 Ekonomi
Alışverişe yeni soluk
Alışverişe yeni soluk Kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurup sorunsuz şekilde aradığı ürüne ulaşmasını sağlayan Needion.com, market siparişinden ev ilanlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaya hazırlanıyor
21.02.2021 Ege
‘Yerli Teknoloji ile gelişen Türkiye’ Teknoloji Zirvesi gerçekleştirildi!
‘Yerli Teknoloji ile gelişen Türkiye’ Teknoloji Zirvesi gerçekleştirildi! Yerli Teknoloji ile Gelişen Türkiye temalı Teknoloji Zirvesi online olarak gerçekleştirildi. Zirvede, yerli eğitim teknolojileri ürünlerinden bankacılık ve finans yazılımlarına, sağlık bilişiminden savunma teknolojilerine kadar birçok başlık konuşuldu.
24.12.2020 Teknoloji
Son dakika... Bakan Pekcan: Türkiye, yüksek büyüme ile yoluna devam edecek
Son dakika... Bakan Pekcan: Türkiye, yüksek büyüme ile yoluna devam edecek Gelen son dakika haberine göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye, geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki süreçte de katma değerli ihracat artışı ve yüksek büyüme ile yoluna etkin şekilde devam edecek, küresel ekonominin en dinamik aktörlerinden biri olma özelliğini sürdürecektir" dedi.
11.12.2020 Siyaset
Son dakika! Bakanlık 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasına başvuru sayısını açıkladı
Son dakika! Bakanlık 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasına başvuru sayısını açıkladı İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen “Hayat Kimliğinle Kolay” uygulamasına vatandaşlar ilgi göstermeye devam ediyor. Uygulama hayata geçeli 36 gün olmasına rağmen yaklaşık 420 bin kişi sürücü belgesi bilgilerini, kimliğine entegre ettirdi.
29.10.2020 Gündem
Yerli video konferans uygulaması ilk sınavdan geçti
Yerli video konferans uygulaması ilk sınavdan geçti ASELSAN iştiraki BİTES tarafından geliştirilen yerli video konferans/webinar uygulaması BizBize, uluslararası katılımla gerçekleştirilen SEDEC etkinliğinde başarılı bir sınav verdi. Etkinlik, uygulamanın uluslararası alanda duyulmasına önemli katkı sağladı.
20.09.2020 Teknoloji
'E-Scooter Yönetmeliği'nde ilk adım atıldı!
'E-Scooter Yönetmeliği'nde ilk adım atıldı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter gibi mikro hareketlilik sistemlerine yönelik standartların belirlenmesi noktasında ilk adımı attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bu araçların kullanımı ile ilgili engellerin aşılması için, kamu-özel sektör iş birliği önemlidir. Bu nedenle sektörde standartlarımızı oluşturacağız, vatandaşlarımızın hem güvenliğini hem de en iyi standartlarda hizmet almasını sağlayacağız" dedi.
13.09.2020 Ekonomi
Öğrencilere yerli konuşma platformu
Öğrencilere yerli konuşma platformu Türkiye’nin eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformu olan ve yapay zekâ tabanlı öğrenme platformu Metodbox’la entegre çalışan SeeMeet tanıtıldı.
20.08.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Yazılım ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.