Yeşil Çatı

Yeşil Çatı

Son dakika yeşil çatı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yeşil çatı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yeşil çatı haber sayfamızda...

Yeşil Çatı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 795 yeşil çatı haberi bulunmuştur.
Azaltım var uyum yavaş
Azaltım var uyum yavaş Topraklar, milletler değişse de dünyanın dört bir yanındaki gençlerin iklim krizi endişesi aynı. COP28’e katılan Türkiye’nin iklim elçileri, iklim krizinin durdurulmasını, fosil yakıttan çıkılmasını, iklim adaletinin sağlanmasını istiyor.
15.12.2023 Gündem
Baraja GES, çatıya hasat, yola asfalt
Baraja GES, çatıya hasat, yola asfalt Milliyet, kuraklığın yaşandığı, barajlarında dibin görüldüğü İstanbul’da tasarruf çağrısı dışında su kaybının önlenmesi için neler yapılması gerektiğini uzmanlarına sordu. Barajlardaki buharlaşmaya karşı GES projesi öneren uzmanlar, yağmur hasadı projelerinin yaygınlaştırılmasını, yağmur suyu geçirimli beton veya asfalt döşenmesini öneriyor.
29.09.2023 Gündem
T Evi
T Evi CM Mimarlık tasarımı T Evi’ni oluşturan yaşam alanları müstakil olarak ebatlandırılırken geçirgen bir ilişkiler silsilesiyle ayrıştırılmadan bir araya getirilmiş ve coğrafyaya özgü, içerisi ve dışarısı arasındaki muğlak sınır, mekanların organizasyonunda bir girdi olarak kullanılmış.
28.08.2023 Mimarlık
Sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor
Sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor Altınyıldız Classics, tarladan fabrika ve mağazalarına kadar büyük bir ekosistemi kapsayan tüm süreçlerini ‘Dünya Yaşasın Diye’ platformu altında yeşil adımlar atarak yürütüyor.
25.08.2023 Ekonomi
Şehirlerde üzerinde oluşan ısı adacıkları için öneri: Beyaz bina
Şehirlerde üzerinde oluşan ısı adacıkları için öneri: Beyaz bina Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, şehirlerin üzerinde oluşan ısı adacıkları yüzünden ekstrem hava olayları yaşandığını ve aşırı yağışların oluştuğunu ifade etti.
18.07.2023 Gündem
Gençler iklimde söz hakkı istiyor
Gençler iklimde söz hakkı istiyor Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık meşalesini yaktığı 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençliğe armağan ederken, gençler de Türkiye’yi çevreci yarınlara hazırlamaya çalışıyor.
19.05.2023 Gündem
Halka umut oldu
Halka umut oldu Büyükşehir Belediyesi, kooperatifçilikle depremzedelerin barınma sorununu çözdü. Kentsel dönüşüme de hız kazandıracak olan Halk Konut ile güvenilir ve doğa dostu binalar üretilecek
16.06.2022 Ege
Kendi evlerini yapacaklar!
Kendi evlerini yapacaklar! İzmir Büyükşehir Belediyesi, kooperatifçilik modelini depremzedeler için uyguladı. Proje, Bayraklı’daki Dilber Apartmanı sakinlerinin kurduğu yapı kooperatifiyle başladı
13.06.2022 Ege
Türk Telekom AKM'nin ana destekçisi oldu
Türk Telekom AKM'nin ana destekçisi oldu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Telekom arasında imzalanan anlaşma kapsamında Türk Telekom AKM’nin ana destekçisi oldu. AKM’nin simgesi kırmızı kürenin bulunduğu 2 bin 40 kişilik ana opera salonuna Türk Telekom’un adı verildi.
15.11.2021 Vitrin
AKM yarın açılıyor! Bakan Ersoy son gelişmeyi duyurdu
AKM yarın açılıyor! Bakan Ersoy son gelişmeyi duyurdu Gelen son dakika haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yarın açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nin tanıtımında konuşma yaptı. Bakan Ersoy AKM'de sanat kurulunun oluşturulacağını açıklarken yarın gerçekleştirilecek açılış için dikkat çeken bilgilere yer verdi.
28.10.2021 Gündem
Krizden çıkış yolu ‘dirençli kentler’
Krizden çıkış yolu ‘dirençli kentler’ Küresel ısınmanın sonucu olarak, “ısı adalarının” kentleri vuracağı tespitinin yer aldığı TBMM İklim Araştırma Komisyonu Raporu’nda çıkış yolu; “dirençli şehirler” olarak gösterildi.
20.10.2021 Gündem
Taksim'deki AKM için geri sayım! 29 Ekim'de açılacak
Taksim'deki AKM için geri sayım! 29 Ekim'de açılacak Taksim'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümünde hizmete açılacak Atatürk Kültür Merkezi'nde son hazırlıklar yapılıyor. 5 bloktan oluşan ve 30 bin metrekare arsa üzerine kurulu, 95 bin metrekare kapalı alana sahip AKM'nin cephesi ve iç mekanlarındaki doğal taş kaplamalarının tamamı bitirildi.
1.10.2021 Gündem
Kuraklığa karşı yeşil çatı
Kuraklığa karşı yeşil çatı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu çerçevesinde yeniden düzenlenen imar yönetmeliği ile iklim krizi ve kuraklığa karşı yeni önlemler alındı.
2.08.2021 Ege
Memleketin bize ihtiyacı var!
Memleketin bize ihtiyacı var! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerelde CHP’li belediyelerle ekonomik ve sosyal dayanışma içerisinde olunmasına yönelik talimatı doğrultusunda önce Ardahan’ı ardından da Kars’ı ziyaret etti.
15.06.2021 Ege
Üçkuyular rahatlayacak
Üçkuyular rahatlayacak İzmir Büyükşehir Belediyesi metro, tramvay, otobüs ve vapurun kesişim noktası olan Üçkuyular’da hayata geçirdiği aktarma merkezi ve otopark projesiyle trafiği rahatlatacak
15.09.2020 Ege
WAM Turkey AVM'lerine yine Avrupa'dan ödül yağdı
WAM Turkey AVM'lerine yine Avrupa'dan ödül yağdı WAM Turkey (Worldwide Asset Management) portföyündeki Alışveriş Merkezlerinden CITY’S Nişantaşı ve Meydan İstanbul’a, her sene Londra’da düzenlenen Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul yarışması European Property Awards’den bu sene de 5 ayrı dalda birincilik kazandı.
7.11.2019 Ekonomi
Gül Baba Vakfı Türkiye'deki faaliyetlerine başlıyor
Gül Baba Vakfı Türkiye'deki faaliyetlerine başlıyor Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Gül Baba Vakfı'nın Türkiye'deki faaliyetlerini Gül Baba Kültür Sanat A.Ş.'nin üstleneceğini belirterek, "Amacımız, Macaristan ve Türkiye arasındaki ilişkileri başta kültürel olmak üzere her alanda geliştirmek olacak." dedi.
4.10.2019 Gündem
Nefes alan yaşam alanları
Nefes alan yaşam alanları İzmir’in merkezinde doğayla iç içe projeler hayata geçiren Tanyer Yapı’nın, Narlıdere’deki son projesi BulutOrman Evleri’nin ön teslimi başladı...
25.05.2019 Ege
Trabzon’da 450 kişilik 'Hobbit evi' yapıldı
Trabzon’da 450 kişilik 'Hobbit evi' yapıldı Trabzon’un Rus işgali sırasında mühimmat deposu olarak kullanıldığı için halk arasında 'Cephanelik' olarak adlandırılan tarihi kulenin yanına yapılan 14 bin 900 fidanın kullanıldığı Hobbit evi turistlerin ilgisini çekiyor. Trabzon’da yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında yaklaşık 8 yıldır restoran olarak kullanılan ve Trabzon’un Rus işgali sırasında mühimmat deposu olarak kullanıldığı için halk arasında 'Cephanelik' olarak adlandırılan tarihi kulenin yanına yapılan büyük Hobbit evinin inşaatı tamamlandı. Yapımı esnasında yerel basında çıkan haberler ve sosyal medyada artan tepkiler üzerine bir süre inşaatında durdurma kararı alınan Hobbit evi hizmete açıldı. 450 kişilik restoran olarak kullanılan ve yapımı 4 ay süren Hobbit evinin yeşil çatı sistemi ise Türkiye’de ilk kez uygulandı. 14 bin 900 fidanın kullanıldığı bina gelen turistlerin ilgisini çekiyor.
11.09.2019 Haberler
Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor
Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler ‘yeşil çatı sistemleri’ne başvuruyor...
3.07.2018 Ekonomi
İstanbul’un planı kökten değişecek
İstanbul’un planı kökten değişecek İmar sorunlarını çözecek İstanbul İmar Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayınlandı.
22.05.2018 Ekonomi
Yaşam merkezimiz Bodrum’a yakışacak
Yaşam merkezimiz Bodrum’a yakışacak 16. Ulusal Mimarlık Sergisi’nden birincilik ödülüyle dönen Turgutreis Yaşam Merkezi projesi ekibi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti ödülü sundu
1.05.2018 Ege
3 kattan daha yüksek binaya  asansör şartı
3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı. Yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.
12.01.2018 Gündem
İstanbul'un imar planı resmen değişti! 1+0 yasak...
İstanbul'un imar planı resmen değişti! 1+0 yasak... Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın “Müteahhitler bununla acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor. Şehre ihanet ediyor” dediği kot farkına ayar geldi. İstanbul’da binalara kot verilirken bölgedeki kat rejimi aşılmayacak ve sokak silueti bozulmayacak. Artık İstanbul'da inşa edilen her konutta en az 1 oturma odası, 1 yatak odası, 1 mutfak, 1 banyo ve 1 tuvalet bulunacak.
12.01.2018 Ekonomi
Çizgi Filmden Fırlamış Gibi: Forest Spiral
Çizgi Filmden Fırlamış Gibi: Forest Spiral Walt Disney’in bir filminden fırlamış gibi gözüken bu rengarenk sarmal apartman ünlü ve sıra dışı mimar Friedensreich Hundertwasser’e ait...
18.03.2021 Dekorasyon

Benzer Haber Etiketleri

Yeşil Çatı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.