Yeşil Ekonomi

Yeşil Ekonomi

Son dakika yeşil ekonomi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yeşil ekonomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yeşil ekonomi haber sayfamızda...

Yeşil Ekonomi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.692 yeşil ekonomi haberi bulunmuştur.
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi Türkiye, Avrupa’nın yeşil ekonomi hedeflerine uyum kapsamında, sanayi üretimine yeni düzenlemeler getirecek.
22.03.2024 Ekonomi
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak Birbirine “komşu” diye hitap eden Türkiye ve Bulgaristan, ticaret ve yatırımda işbirliği konusunu masaya yatırdı. Bulgaristan hükümet yetkilileri, bu ay sonu Schengen Bölgesi’ne dahil olacaklarını belirterek Türk iş dünyasını yatırıma davet etti.
15.03.2024 Ekonomi
ATO Başkanı Baran'dan 'enflasyon' mesajı!
ATO Başkanı Baran'dan 'enflasyon' mesajı! Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de genel seçimlerin ardından uygulamaya konan para ve maliye politikalarının yılın ikinci yarısına damga vurduğunu belirterek, “2024 yılında öncelikli hedef enflasyonun düşürülmesi olacak. Bu hedef için ortaya konan politikalar yavaşlama riski ortaya çıkarsa da, bu riskleri daha iyi sonuçlara ulaşmak için geçici zorluk olarak görüp, hazırlığımızı doğru yapmamız gerekiyor. Ülkemize güveniyoruz” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
‘Zorlu bir süreçteyiz fırsata odaklanalım’
‘Zorlu bir süreçteyiz fırsata odaklanalım’ DEİK Başkanı Nail Olpak, “Dünya ekonomisi ve ticareti açısından önümüzde zorlu ama bir o kadar da yeni fırsatlara odaklanmamız gereken bir dönüşüm süreci var” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Bankalara yeşil karne
Bankalara yeşil karne Bankalara yeşil ekonomi kriteri getiriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tebliğ taslağına göre, bankaların verdikleri krediler, çevreci yatırımlara katkısına göre değerlendirilecek.
27.10.2023 Ekonomi
'Çin'in petrol ve bakır talebi artıyor'
'Çin'in petrol ve bakır talebi artıyor' Goldman Sachs, Çin'in birçok önemli emtiaya olan talebinin güçlü oranlarda arttığını söyledi.
2.10.2023 Uzmanpara
Çin mucizesi bitti mi yeniden mi başlıyor?
Çin mucizesi bitti mi yeniden mi başlıyor? Bir zamanlar ucuz ve düşük kaliteli üretim yapan Çin artık yeşil ekonomiye, dijital ekonomiye, yarı iletken imalatı gibi yeni ve yüksek teknoloji ağırlıklı alanlara yöneldi. Yani rotayı değiştirdi. Gelin bu konuya birlikte yakından bir göz atalım...
26.09.2023 Ekonomi
Teknoloji ve tasarımla 'masada'...
Teknoloji ve tasarımla 'masada'... Tasarım odaklı büyüme çizgisiyle hedeflerini yenileyerek yeni yatırımlarını devreye alan Koleksiyon Mobilya, ikinci 50 yılında adından söz ettirecek. Yeni dönemde teknolojiyi tasarım ile buluşturan uygulamalar yolda...
14.07.2023 Milliyet Executive
‘Gelecek 50’ için hazır küresel atağa kalkıyor
‘Gelecek 50’ için hazır küresel atağa kalkıyor Kuruluşundan bu yana güçlü adımlarla ilerleyen Koleksiyon Mobilya, ikinci 50 yılında yatırıma hız verdi. Farklı coğrafyalarda büyüyen şirket ABD’de stratejik hamle peşinde.
20.06.2023 Ekonomi
İklim sorununa bakışta ABD ve Avrupa farkı
İklim sorununa bakışta ABD ve Avrupa farkı İklim değişikliği finansal sistemler için de ciddi risk oluşturuyor. Eğer ülkelerin üzerinde anlaştığı küresel bir iklim hedefi varsa ülkelerin merkez bankaları da para politikalarını bu hedeflerle uyumlu hale getirmeli. Üzerinde anlaşılan hedef Paris İklim Anlaşması, küresel ısınmayı iki derece ile sınırlandırmayı ve ülkelerin buna uygun politikalar izlemesini savunuyor. Para politikası dahil…
23.05.2023 Ekonomi
610 milyon dolarlık finansman temini
610 milyon dolarlık finansman temini DenizBank, seküritizasyon programı kapsamında, yurt dışından 7 yıla varan vade ile 610 milyon dolar tutarında finansman temin etti.
19.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Türkiye'nin makroekonomik görünümüne ilişkin enflasyon ve büyüme performansı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
2.05.2023 Haberler
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz
Bakan Nebati: Türkiye Yüzyılı'nda güçlü büyümeye devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Türkiye'nin makroekonomik görünümüne ilişkin enflasyon ve büyüme performansı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
2.05.2023 Ekonomi
‘Yeşil ekonomiye kayıtsız kalamayız’
‘Yeşil ekonomiye kayıtsız kalamayız’ İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, küresel rekabetin olmazsa olmazları yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik için artık kaybedecek vakit kalmadığına ve sanayinin yeşil ekonomiye kayıtsız kalamayacağına dikkat çekerek, “Tüm kurumlarla harekete geçmek gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılındaki karbonsuzlaşma yolculuğunda temiz üretime geçişi destekleyecek her türlü politika ve teşvik hayata geçirmelidir. Özellikle KOBİ’lerin finansmana erişimi kolaylaştırılmalı, “Yeşil Dönüşüm Fonu” kurularak firmaların yeşil üretime uyum için yapacağı yatırımlar ve Ar-Ge harcamaları desteklenmelidir” dedi.
27.04.2023 Ekonomi
EBRD en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı
EBRD en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 2022 yılında faaliyet gösterdiği ülkeler içinde en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı.
26.01.2023 Uzmanpara
Yatırım anlayışı değişiyor
Yatırım anlayışı değişiyor Klasik yatırım anlayışını terk eden birçok şirket etki yatırımı modeline yöneliyor. Etki yatırımını planlarken karlılık hesaplarının yanı sıra o yatırımın sağlayacağı sosyal ve çevresel faydalar da yatırım bütçesine dahil ediliyor.
13.12.2022 Ekonomi
6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi başladı
6’ncı İstanbul Ekonomi Zirvesi başladı İstanbul Ekonomi Zirvesi Küresel Değer Zincirleri’ ana temasıyla Çırağan Sarayı’nda başladı. Zirvenin açılışında konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Zincir marketler meselesi son günlerde çok tartışılıyor. Elbette devlet marketleri denetleyecek, kurallarını koyacak. Ama bununla birlikte serbest ekonomi kurallarına da sonuna kadar uymaya devam edeceğiz. Ortalığı karıştırmaya çalışanlar da var. Biz bunlar aldırmayacağız, birlik ve beraberlik içinde hem ülkemizi kalkındıracağız hem de milletimizi daha güvenli, huzurlu bir yaşama birlikte götüreceğiz” dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: 3 milyar 157 milyon dolarlık fonu iklim değişikliği mücadelemizde kullanıyoruz
Bakan Kurum: 3 milyar 157 milyon dolarlık fonu iklim değişikliği mücadelemizde kullanıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı’nda yaptığı açıklamada, "3 milyar 157 milyon dolarlık fonu iklim değişikliği mücadelemizde kullanıyoruz" dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Gençliğin umudunu diri tutacaklar
Gençliğin umudunu diri tutacaklar EGİAD’ın ‘Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Zirvesi’ne katılan İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, “Gençlerimizin bu ülkeden umudunu kesmemesi ve umutlarına kol kanat germek için bir adım öne çıkıyoruz” dedi
17.11.2022 Ege
Yeşil ekonomiye geçişe 512.5 milyon euro’luk destek
Yeşil ekonomiye geçişe 512.5 milyon euro’luk destek Türkiye’de yeşil ekonominin paydaşları ve Türk finans sektörünün temsilcileri Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) ev sahipliğindeki etkinlikte bir araya geldi.
16.11.2022 Ekonomi
Yeşil ekonomiye kuzey ülkelerinden destek
Yeşil ekonomiye kuzey ülkelerinden destek İklim ve sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atan Türkiye’nin yeşil ekonomiye geçiş sürecine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen NordicTalks etkinliklerinin ilki, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.
2.11.2022 Milliyet Enerji
İklim krizine çözümün anahtarı şehirlerde
İklim krizine çözümün anahtarı şehirlerde WRI Türkiye’nin, bu yıl 10’uncu kez düzenlediği Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda, yeşil ekonomi, yeşil finansman ve yatırım kaynakları konuşuldu, örnek projeler tartışıldı.
2.11.2022 Milliyet Enerji
‘Yeşil ekonomi’  için yeni kaynak
‘Yeşil ekonomi’ için yeni kaynak QNB Finansleasing ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 25 milyon euro tutarında, 2 yıl vadeli yeni bir kredi sözleşmesi imzaladı. Kredi, yeşil ekonomiyi destekleyen yatırımlar, KOBİ’lerin enerji verimliği projeleri ile kadın girişimcilerin yeşil dönüşüm temelli yatırımlarının finansmanı için kullanılacak.
9.10.2022 Ekonomi
Mavi dünyada yeşil ekonomi
Mavi dünyada yeşil ekonomi ‘Mavi Bir Dünyada, Yeşil Bir Ekonomi’ sloganı ile düzenlenen 16. İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu, 23 Eylül 2022’de Yapı Kredi Bomontiada’da gerçekleşecek.
20.09.2022 Ekonomi
Yeşil ekonomiye 50 milyon euro
Yeşil ekonomiye 50 milyon euro Yapı Kredi Leasing, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 50 milyon euro’luk, 2 yıl vadeli finansman anlaşması imzaladı.
15.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeşil Ekonomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.