Yetimhane

Yetimhane

Son dakika yetimhane haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yetimhane gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yetimhane haber sayfamızda...

Yetimhane

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 338 yetimhane haberi bulunmuştur.
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır bu akşam açığa çıkıyor
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır bu akşam açığa çıkıyor Aşk, sadakat ve ihanet üçgeninde geçen, izleyenleri daha ilk bölümünde ters köşe yapmaya hazırlanan 'Senden Önce' için nefesler tutuldu. Bu akşam 20.00’de Kanal D ekranında izleyici karşısına çıkacak olan dizi, iki kadın ve tuzağa çekilmeye çalışılan bir adamın tutkulu öyküsünü anlatacak.
13.02.2024 Cadde
Korku Filmleri 2024: Gelmiş Geçmiş Yerli ve Yabancı En Yeni, İyi, Dehşet Verici ve Ürpertici Korku Filmi Listesi
Korku Filmleri 2024: Gelmiş Geçmiş Yerli ve Yabancı En Yeni, İyi, Dehşet Verici ve Ürpertici Korku Filmi Listesi Geçmişten günümüze sinema dünyasında büyük yer edinen korku filmleri pek çok kişi tarafından izlenen türlerdendir. Birbirinden değişik, ürpertici, meşhur yapımlar işlediği konularla izleyicileri ekran başına kilitliyor. Netflix, BluTV, Amazon Prime gibi pek çok film dizi içerik platformlarında da yer alan korku filmlerini izlemeyi sevenler konuları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Her geçen gün yeni yerli ve yabancı korku filmleri gösterime girerken film severler izleyecekleri içeriklere karar vermekte zorlanıyor. Yerli ve yabancı en yeni, iyi, dehşet verici korku filmleri listesine ulaşmak için hazırladığımız içeriğe göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Kültür Sanat
MEB'le İHH arasında işbirliği! ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi için 5 yıllık protokol imzaladı
MEB'le İHH arasında işbirliği! ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi için 5 yıllık protokol imzaladı Millî Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı arasında, ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi için 5 yıllık iş birliği protokolü imzalandı.  Okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okullardaki öğrencilerin katılabildiği proje ile öğrenciler, harçlıklarından biriktirdikleri 400 lira ile yetim bir çocuğun ihtiyaçlarının karşılanmasına destek veriyor.
20.11.2023 Eğitim
Dilek Taşı'nda duygu dolu anlar! Cemre'nin üzerine kurulan plan ortaya çıktı
Dilek Taşı'nda duygu dolu anlar! Cemre'nin üzerine kurulan plan ortaya çıktı Perşembe akşamları merak uyandıran hikayesiyle izleyiciyi Kanal D'de ekran başına kilitleyen 'Dilek Taşı' dizisi, heyecanı zirveye taşıdı. Soluksuz izlenen 'Dilek Taşı'nın 6'ıncı bölümü, çok konuşulan sahneleriyle sosyal medyaya da damga vurdu. İşte 'Dilek Taşı'nın aksiyon dolu son bölüm özeti...
13.10.2023 Cadde
Film izleyince gerçeği anladılar! İşte Ayla’nın gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları
Film izleyince gerçeği anladılar! İşte Ayla’nın gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Rezzan Ak, Koreli Ayla başta olmak üzere Koreli yetim çocukları yetiştiren ekipte yer alan Kore Gazisi Eşi İbrahim Ak’ın anılarını paylaştı. Paylaşılan anılarda bir dönem ülkenin gündemine oturan Ayla’nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı.
7.10.2023 Haberler
Film izleyince gerçeği anladılar! İşte Ayla’nın gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları
Film izleyince gerçeği anladılar! İşte Ayla’nın gün yüzüne çıkmamış fotoğrafları Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Rezzan Ak, Koreli Ayla başta olmak üzere Koreli yetim çocukları yetiştiren ekipte yer alan Kore Gazisi Eşi İbrahim Ak’ın anılarını paylaştı. Paylaşılan anılarda bir dönem ülkenin gündemine oturan Ayla’nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı.
7.10.2023 Gündem
Çatışmaların sürdüğü Sudan'da bir yetimhanede 11 çocuk bakımsızlıktan öldü
Çatışmaların sürdüğü Sudan'da bir yetimhanede 11 çocuk bakımsızlıktan öldü İç savaşın devam ettiği Sudan'da sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Hartum'un Seccane Mahallesi'ndeki Maygoma Yetimhanesinde, 11 çocuk yaşamını yitirdi.
31.05.2023 Dünya
‘Rum Yetimhanesi’nin okulu kurtarılacak
‘Rum Yetimhanesi’nin okulu kurtarılacak Büyükada’daki Rum Yetimhanesi’nin ayakta kalması için olumlu bir adım atıldı. Tarihi okul binasının restorasyon ihalesinin mayıs ayında yapılacağı öğrenildi. Europa-Nostra sivil toplum kuruluşu tarafından tehlike altındaki yedi dünya mirası arasında gösterilen tarihi yetimhane binasının restorasyonu için 50 milyon dolarlık bir bütçe gerekiyor.
10.03.2023 Gündem
İstanbul’da tatil havası için öneriler
İstanbul’da tatil havası için öneriler Dokuz günlük bayram tatilini İstanbul’da geçireceklere şehirde tatil havası yaşamak için öneriler.
3.07.2022 Pazar
Rahibe Teresa azize mi yoksa günahkâr mı?
Rahibe Teresa azize mi yoksa günahkâr mı? Yoksullara ve hastalara yardım eden, savaşta ateşkesi sağlayan bir “azize” olarak bilinen Arnavut kökenli Rahibe Teresa’nın karanlık yanları da olduğu öne sürüldü.
8.05.2022 Dünya
Bakan Yanık'tan Ukrayna'dan tahliye edilen çocuklarla ilgili açıklama
Bakan Yanık'tan Ukrayna'dan tahliye edilen çocuklarla ilgili açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ukrayna'da savaş nedeniyle tahliye edilen, çocuk evlerinde (yetimhane) kalan çocuk ile bakım personelinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.
26.03.2022 Gündem
304 öğrenciye burs yardımı
304 öğrenciye burs yardımı Umuda Koşanlar Derneği’nin kurucusu Gamze Özçelik, Instagram’dan soru-cevap yaptı.
14.12.2021 Cadde
Haiti’de kaçırılan misyonerlerden üçü daha serbest bırakıldı
Haiti’de kaçırılan misyonerlerden üçü daha serbest bırakıldı '400 Mazowo' adlı çete tarafından yaklaşık iki ay önce fidye için kaçırılan 17 misyonerden 12'si halen suçluların elinde.
7.12.2021 Dünya
'Çökecek' denilen Büyükada Rum Yetimhanesi fırtınayı hasarsız atlattı
'Çökecek' denilen Büyükada Rum Yetimhanesi fırtınayı hasarsız atlattı İstanbul'da 2 gün etkili olan lodosta yüzlerce çatı, ağaçlar devrildi. Ancak tarihi yapılara hiç bir zarar gelmedi. Yıllardır çökme tehlikesi bulunan Büyükada'daki 123 yıllık Rum Yetimhanesi de saatteki hızı 130 kilometreyi bulan lodosu zarar görmeden atlattı. Rölöve çizimleri tamamlanan tarihi yapıda yakın tarihte restorasyon çalışmalarının başlaması bekleniyor.
2.12.2021 Gündem
Video yayınlandı: 1 milyon dolar verilmezse, 17 misyoneri öldüreceğiz!
Video yayınlandı: 1 milyon dolar verilmezse, 17 misyoneri öldüreceğiz! Haiti'de çete, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde kaçırdığı ABD merkezli misyoner grubun 17 üyesini öldüreceğini açıkladı. Çete lideri Wilson Joseph, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, ABD'li ve Haitili yetkililere seslendi.
22.10.2021 Dünya
17 milyon dolar fidye istemişlerdi! FBI da devreye girdi... Misyonerler nerede?
17 milyon dolar fidye istemişlerdi! FBI da devreye girdi... Misyonerler nerede? Haiti'de 17 Amerikalı misyoner esrarengiz bir şekilde kaçırıldı. Yolculukları sırasında alıkonulan ve kendilerinden haber alınamayan misyonerlerle ilgili ABD hükümeti, vatandaşlarının güvenliğinin en yüksek öncelikleri olduğu açıklamasında bulundu. Bu arada misyonerleri kaçıran çete de grubu serbest bırakmak için 17 milyon dolar fidye talep etti. Çete ile fidye pazarlığının haftalar sürebileceğini belirtilirken, ABD hükümetinin ne yapacağı merak ediliyor. Peki, Haiti'de kaçırılan 17 misyoner ne durumda?
20.03.2022 Dünya
Haiti'de 1 milyon dolar fidye istenen misyonerler kurtarılmayı bekliyor
Haiti'de 1 milyon dolar fidye istenen misyonerler kurtarılmayı bekliyor Haiti'de bir çete tarafından geçen hafta sonu kaçırılan ve kişi başı 1 milyon dolar fidye istenen ABD merkezli bir misyoner grubun 17 üyesinin iade edilmesi için müzakereler 4'üncü gününe girdi.
20.10.2021 Dünya
Bir çetenin kaçırdığı 17 misyonerin bulunması için iki ülke birlikte çalışıyor
Bir çetenin kaçırdığı 17 misyonerin bulunması için iki ülke birlikte çalışıyor Amerikalı ve Haitili yetkililer, bir çetenin kaçırdığı 17 misyonerin bulunması için çalışıyor. Sendikalar, güvenlik sorununu protesto etmek amacıyla grev başlatmayı planlıyor.
18.10.2021 Dünya
THY güneş kremiyle hayat kurtarıyor
THY güneş kremiyle hayat kurtarıyor THY’nin kabin ve kokpitte görevli çalışanlarının kurduğu “İyilik Dostları” oluşumu, Afrika’da güneşten saklanan albino hastası çocukların yaralarına güneş kremiyle merhem oldu
18.10.2021 Gündem
THY ekibi, Afrika’da güneş kremiyle 'hayat kurtarıyor'
THY ekibi, Afrika’da güneş kremiyle 'hayat kurtarıyor' Türk Hava Yolları (THY) kabin ve kokpitte görevli çalışanların kurduğu "İyilik Dostları" oluşumu, Senegal kırsallarında güneşten saklanan albino hastası çocukların yaralarına güneş kremiyle merhem oldu.
17.10.2021 Ekonomi
Asırlık anıt yapı ayağa kaldırılıyor
Asırlık anıt yapı ayağa kaldırılıyor Bir asrı geride bırakan tarihiyle Büyükada’nın en önemli sembollerinden olan dünyanın ikinci büyük ahşap yapısı; Rum Yetimhanesi için Bakanlık, İBB ve Patrikhane harekete geçti... 1964’ten beri atıl durumda olan anıt yapıt, restorasyonla eski ihtişamına kavuşturulacak. 6 binden fazla yetime yuva olan yapının nasıl kullanılacağı ise daha sonra belirlenecek...
29.08.2021 Gündem
Yetimhane yardımı
Yetimhane yardımı Kalust Şalcıoğlu, Instagram’dan, “Mutlu olduğunuzda, huzurlu olduğunuzda şükretmek size sağlığın, bereketin, sevginin kapılarını açar; deneyin” mesajını paylaştı.
2.08.2021 Cadde
Milim milim yürütülen çalışma tamamlandı! İlk kez görüntülendi
Milim milim yürütülen çalışma tamamlandı! İlk kez görüntülendi İstanbul'un en etkileyici yapılarından Büyükada Rum Yetimhanesi'nin dijital belgeleme ve rölöve çalışmaları tamamlandı. DHA, çalışmalardan elde edilen dijital belgelere ulaşırken yetimhane binasının harabeye dönen içi de uzun süre sonra ilk kez görüntülendi. Fener Rum Patrikhanesine çalışmaların sonuçlarının teslim edildiğini kaydeden BİMTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akkoyunlu,  "Belgelemenin sonucunda yapının restorasyon sürecinin hızlıca sürdürülmesi gerekiyor. Bu süreçler için büyük bütçeler gerek. Özellikle böyle bir yapı için yaklaşık 20 milyon eurodan bahsediliyor. Şu an 5 Numaralı Koruma Kurulu'nun incelemeleri devam ediyor. Çalışmalar kuruldan geçtikten sonra, yapının hızlıca restorasyon projeleri hazırlanılacak" dedi.
18.07.2021 Gündem
Kamp Armen yeniden yetimhane olacak
Kamp Armen yeniden yetimhane olacak Hrant Dink’in büyüdüğü yetimhane olan Tuzla’daki Kamp Armen’in yeniden yetimhane ve gençlik merkezi olması için İBB Meclisi, plan değişikliğine onay verdi.
20.01.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yetimhane ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.