Şanlıurfa'da yıkım gerginliği
Şanlıurfa'da yıkım gerginliği Şanlıurfa'da tapu ve ruhsatı olmadığı gerekçesi ile inşaat aşamasında olan 10 ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında gerginlik yaşanırken, polis görevlilere direnen 4 kişiyi gözaltına aldı. Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi'ne bağlı yıkım ekibi, zabıta ve polis eşliğinde daha önceden tebligatla uyarıda bulunduğu Yenice Mahallesindeki hazine arazisi üzerine yapımına başlanan ev inşaatlarının yıkımı için bölgeye gitti. Yıkım dolayısıyla çok sayıda çevik kuvvet polisi, zırhı araçlarla yıkım alanında geniş güvenlik önlemi aldı. Ekipler iş makineleriyle yıkıma hazırlanırken, inşaat sahipleri gözyaşlarına boğuldu. Konut inşaatlarının yıkılmaması için sahiplerinin direnmesi nedeniyle zaman zaman gerginlik yaşandı. Tahliye sırasında polis ve zabıtalarla tartışan ve yıkıma karşı çıkan 4 kişi gözaltına alındı. Kadın ve çocukların gözyaşları arasında izlediği yıkımda, kaçak olduğu belirtilen 10 inşaatın yıkımı gerçekleştirildi.
11.09.2019 Haberler
Yıkım ekibini evliyayla tehdit ettiler
Yıkım ekibini evliyayla tehdit ettiler Erzurum'da merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Hasan-ı Basri Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm ile birlikte yaşanan 'türbe krizi' devam ediyor. İnşaat firmasının türbe alanındaki çalışmasını aldatmaca olarak değerlendiren semt sakinleri yıkım ekibine izin vermeyeceklerini söyledi. Hasan-ı Basri'ye ait türbe yanındaki bir ağacın çıkarılması sonucu oluşan hasarı kınayan mahalle halkından Sedat Soruhan, Yarabbi sen zulme sessiz kalma. O zat bir gece kendini göstersin onlara. Biz halk olarak onlara engel olacağız dedi. Bölgede polis ve zabıta ekipleri önlem aldı.
11.09.2019 Yaşam
Avcılar'da yaşlı kadın yıkıma bastonuyla direndi
Avcılar'da yaşlı kadın yıkıma bastonuyla direndi Avcılar’da yedi katlı bir binaya yıkım kararı alınmasıyla ekiplerle bina sakini kadınlar arasında gerginlik çıktı. Kadınlar polis kalkanlarına karşı direnmeye çalışırken, bir yaşlı kadın bastonuyla yıkım ekiplerine tepki gösterdi. Avcılar Belediyesi’nin yıkım kararının usulsüz olduğunu iddia eden kadınlar ekiplere direnişi ise kameralara yansırken, çevredeki vatandaşlar da belediyenin bu tutumuna tepki gösterdi.
18.08.2017 Gündem
Yıkım ekibini gördü, deve kestirdi
Yıkım ekibini gördü, deve kestirdi GAZİANTEP merkezli olarak yayın yapan Bahartürk Televizyonu sahibi Mehmet Baharoğlu’nun çiftlik evine yaptırdığı bina hakkında belediye imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Belediye ekiplerinin bugün gerçekleştirdiği yıkım öncesi Baharoğlu, protesto amacıyla deve kestirdi.
1.02.2016 Gündem
Yıkıma tüfekli direniş
Yıkıma tüfekli direniş ANKARA Dikmen Vadisi’nde yıkım ekibi ile mahalleli arasında çıkan kavga çıktı. Çıkan kavgada polis memuru ve gazeteci olmak üzere 2 kişi av tüfeği fişeğindeki saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı.
11.09.2019 Haberler
Avcılar'da yıkım gerginliği
Avcılar'da yıkım gerginliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan Avcılar sahilindeki eğlence mekanlarının yıkımı sırasında olaylar çıktı. Yola bariyer döşeyen işyeri sahipleri, Emniyet görevlileri tarafından sakinleştirilirken, yıkım başladığı sırada bir anda ortam gerildi. Yıkımın başlaması ile birlikte bazı işyeri sahipleri, yıkım ekiplerine taş atınca olaya polis müdahale etti.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri