Yıl Başı

Yıl Başı

Son dakika yıl başı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yıl başı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yıl başı haber sayfamızda...

Yıl Başı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 13.153 yıl başı haberi bulunmuştur.
İkinci el araç alacaklar dikkat: Piyasada en çok talep gören 5 marka belli oldu
İkinci el araç alacaklar dikkat: Piyasada en çok talep gören 5 marka belli oldu İkinci el araç fiyatlarıyla ilgili yapılan son araştırmalarda çarpıcı veriler göze çarpmaya devam ediyor. İlk 4 aylık süreçte ikinci elde fiyatlar yukarı yönlü hareketlendi. Peki fiyat artışının sebepleri neler? Piyasada en çok talep gören marka ve modeller hangileri? Uzman isim ‘İkinci el avantajlı konuma geçti’ dedi. İşte detaylar...
23.04.2024 Ekonomi
Yılbaşında hava nasıl olacak? Meteoroloji 5 günlük haritayı yayımladı
Yılbaşında hava nasıl olacak? Meteoroloji 5 günlük haritayı yayımladı 2023'e veda etmeye sayılı günler kala yurt genelinde güneşli bir hava hakim. Peki genelde kar yağışı ile merhaba demeye alışkın olduğumuz yeni yılın ilk günü hava nasıl olacak? Meteoroloji hava tahmin raporunu yayımladı. İşte detaylar...
28.12.2023 Gündem
Son dakika... Meteoroloji bugün için İstanbul dahil birçok kenti uyardı! Yılbaşı öncesi sağanak ve kar alarmı
Son dakika... Meteoroloji bugün için İstanbul dahil birçok kenti uyardı! Yılbaşı öncesi sağanak ve kar alarmı Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. Bugün için İstanbul dahil birçok kentte sağanak ve kar uyarısı yapıldı. Kar yağışının yaşanacağı iller tek tek uyarıldı. Öte yandan Pazar günü için de İstanbul dahil Marmara, Batı Karadeniz, Ege ve Akdeniz için yeni uyarı geldi. Peki yılbaşı öncesi ve yılbaşında kar yağacak mı? İşte detaylar…
27.12.2023 Gündem
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşte asgari ücrette psikolojik sınır
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşte asgari ücrette psikolojik sınır Milyonlarca çalışan 2024 yılında asgari ücretin ne olacağını merakla bekliyor. Peki yeni yılda asgari ücrette psikolojik sınır ne? Ekonomist Muhammet Bayram merak edilenleri cevapladı.
20.11.2023 Ekonomi
Bangkok ve Kırgızistan'da yeni yıl coşkuyla kutlandı
Bangkok ve Kırgızistan'da yeni yıl coşkuyla kutlandı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Ala Too Meydanı'na akın eden halk, yeni yılı havai fişek gösterisiyle karşıladı. Tayland'ın başkenti Bangkok yeni yıl kutlamalarında renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.
31.12.2022 Haberler
Dünya 2023'e 'merhaba' dedi
Dünya 2023'e 'merhaba' dedi Yeni Zelanda her sene olduğu gibi yeni yılı ilk karşılayan ülkelerden biri oldu, Avustralya Sydney'de tarihin en büyük havai fişek gösterisi vardı. Nefes kesen anlar 10 dakikadan fazla sürdü.
1.01.2023 Dünya
Dünyadaki en ilginç yılbaşı gelenekleri
Dünyadaki en ilginç yılbaşı gelenekleri Yeni yıl her yıl dünyanın farklı yerlerinde milyonlarca kişi tarafından kutlanıyor. Klişe olan birkaç davranış olsa dünyanın birçok ülkesinde oldukça farklı yılbaşı gelenekleri var. Gelin hep birlikte en ilginç yılbaşı geleneklerine Molatik olalım...
31.12.2022 Dünya
Eski Türkler yılbaşını neden baharda kutladı? Yanlış bilinen 'çam ağacı' detayı
Eski Türkler yılbaşını neden baharda kutladı? Yanlış bilinen 'çam ağacı' detayı Yeni bir yıla adım atmanın mutluluğunu yaşayan pek çok kişi 31 Aralık gecesi için günler, hatta aylar öncesinden hazırlık yapmaya başlıyor. Sokakları aydınlatan renkli ışıklar ve kalabalık sofralar ise her yılbaşı gecesinin vazgeçilmez alışkanları arasında. Peki Türkiye'de de coşkuyla kutlanan yılbaşının eski Türkler ile bir bağlantısı var mı? İşte Noel Baba, Ayaz Ata, Nardugan Bayramı ve çam ağacıyla ilgili çarpıcı detaylar.
31.12.2022 Gündem
Yılbaşı öncesi marketlere sıkı denetim
Yılbaşı öncesi marketlere sıkı denetim Yıl başı öncesi fahiş fiyat artışı, etiket yanıltmaları ve gramaj oyunları ile tüketiciyi tuzağa çeken marketler Kütahya’da Ticaret İl Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce oluşturulan ekiplerce denetlendi. Denetimlerde ürünlerin gramaj, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan ekipler, ürünlerin etiketleri ile kasa fiyatlarını kontrol etti.
30.12.2022 Gündem
Sıcaklık düşüyor! Bugün itibarıyla sonbahar havasına giriyoruz
Sıcaklık düşüyor! Bugün itibarıyla sonbahar havasına giriyoruz Yeni hafta ile birlikte yağış Türkiye'yi etkisi altına alacak. Sıcaklık mevsim normallerinin altına düşecek. Meteoroloji, bazı bölgeler için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.
3.10.2022 Gündem
Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem! Faiz oranlarını etkileyecek mi?
Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem! Faiz oranlarını etkileyecek mi? Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde sigortayı zorunlu tutamayacak. Peki yeni uygulamanın vatandaşa avantajları ne olacak? Taşıt ve ev kredilerindeki faiz oranında değişiklik olacak mı? Bundan sonra kredi kullanan vatandaş neyle karşılaşacak? İşte cevabı...
27.09.2022 Ekonomi
Mustafa Destici: Yapılması planlanan tüm harekatları sonuna kadar destekliyoruz
Mustafa Destici: Yapılması planlanan tüm harekatları sonuna kadar destekliyoruz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı harekatlarını, şartsız, amasız, bütün varlığımızla destekledik ve bizim dışımızdaki kesimlerin, ülkemizin gerçekleştirdiği harekatlara olan desteğini de bir vatanseverlik ölçeği olarak gördük. Yapılması planlanan tüm harekâtları da sonuna kadar destekliyor, bir zaruret olarak görüyoruz. İnanıyorum ki, hazırlıklar yapıldıktan sonra bu harekât en kısa zamanda başlayacak Tel Rıfat’tan Kamışlı’ya kadar Suriye’nin kuzeyinin tamamı olmak üzere bütün bu bölge teröristlerden arındırılacak” dedi.
1.06.2022 Siyaset
BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'dan doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklama!
BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'dan doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklama! BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan doğal gaz fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özcan, "2020 yılından itibaren devletimizin sosyal politikalarını önceleyen politikalarıyla birlikte ülkemizde konut sektöründe ciddi bir mekanizma oluşturuluyor. Pandemi ile başlayan tüketim kısıtlamaları üretim tarafını da etkiledi. Piyasaların canlanmasıyla beraber emtia tarafında talep artışlarının olması nedeniyle. Yüksek enerjili tüketimler ve enerji taleplerindeki artışlar temel problemlerimizden bir tanesidir." dedi.
1.04.2022 Haberler
BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'dan doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklama!
BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'dan doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklama! BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan doğal gaz fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özcan, "2020 yılından itibaren devletimizin sosyal politikalarını önceleyen politikalarıyla birlikte ülkemizde konut sektöründe ciddi bir mekanizma oluşturuluyor. Pandemi ile başlayan tüketim kısıtlamaları üretim tarafını da etkiledi. Yüksek enerjili tüketimler ve enerji taleplerindeki artışlar temel problemlerimizden bir tanesidir." dedi.
1.04.2022 Ekonomi
Yeni elektrik tarifeleri yürürlükte! Bakan Dönmez ayrıntılarını canlı yayında açıkladı
Yeni elektrik tarifeleri yürürlükte! Bakan Dönmez ayrıntılarını canlı yayında açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik tarifeleriyle ilgili açıklamalarda Bakan Dönmez, "Dar ve orta gelir grubundakiler için iyileştirmeler yaptık. Elektrik faturalarında tüketime göre değişmekle birlikte yüzde 8 ile yüzde 14 arasında indirim yapıldı." dedi.
1.03.2022 Ekonomi
Kültürel mirasın gönüllü koruyucuları: EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği
Kültürel mirasın gönüllü koruyucuları: EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği Yedi iş kadını tarafından kurulan EPOS 7 Tarih, Kültür ve Sanat Derneği, tarihi değerleri ve kültürel mirası korumak, tanıtmak, bu değerlerin korunmasına yönelik toplumsal bilincin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor
21.02.2022 Arkeoloji
Omar Elabdellaoui, The Guardian'a konuştu: 'Uyumaya cesaret edemedim'
Omar Elabdellaoui, The Guardian'a konuştu: 'Uyumaya cesaret edemedim' Galatasaray’ın uzun sürenin ardından yeniden sahalara dönmenin hazırlığını yapan Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui, geçirdiği kaza ve sonrasında yaşadıklarına dair bütün detayları anlattı.
11.02.2022 Galatasaray
Küresel ticaretin anahtarı lojistikte
Küresel ticaretin anahtarı lojistikte Küresel ticaretin 2022’de artışını sürdürmesi bekleniyor. Ancak artan lojistik maliyetleri ve konteyner ile TIR’a erişimdeki aksaklıklar etkilerini gösterebilir.
21.01.2022 Ekonomi
Yılbaşı akşamı sonrası nasıl beslenmeliyiz? İşte 1 Ocak önerileri...
Yılbaşı akşamı sonrası nasıl beslenmeliyiz? İşte 1 Ocak önerileri... Yeni yılı kutlarken nasıl bir akşam geçirdiğimiz kadar ertesi güne nasıl uyandığımız da önemlidir. Gece boyunca besin ve alkol tüketiminin devam etmesi ertesi güne şişkinlik, gaz gibi mide problemleri, ciddi baş ağrıları, halsizlik, sindirim sıkıntıları ile uyanmaya sebep olur. Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında bilgiler verdi.
31.12.2021 Sağlık
Osmaniye’de 91 litre kaçak alkol ele geçirildi
Osmaniye’de 91 litre kaçak alkol ele geçirildi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yıl başı öncesi yapılan denetimler kapsamında 91,54 litre kaçak alkol ile 4 bin 483 adet içime hazır sarma sigara ele geçirildi.
29.12.2021 Gündem
Balıkesir’de simit 3 lira oldu
Balıkesir’de simit 3 lira oldu Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası’nın aldığı karar doğrultusunda simit fiyatlarına güncelleme yapıldı. Daha öncel 110 gramlık simit 2,50 liradan satılırken, alınan karar sonrasında 90 grama düşürülen simidin fiyatı 3 TL’ye yükseldi. Oda Başkanı Niyazi Tunç simit ve unlu mamul esnafının müşterilerini de üzmeyecek bir şekilde 50 kuruş artış yaptıklarını söyledi.
12.12.2021 Ekonomi
Koray Avcı: Siz buradaysanız, biz de gitmiyoruz
Koray Avcı: Siz buradaysanız, biz de gitmiyoruz Koray Avcı, Batman Belediyesi Halk Konseri etkinlikleri kapsamında dün gece sahnedeydi. Bu hafta Ankara ve İstanbul'da seyircileri ile buluşan Avcı, 5 Aralık Pazar günü soluğu Batman'da aldı.
6.12.2021 Cadde
Sanayide yenilenen motorlar elektrik giderlerini yüzde 25 düşürdü
Sanayide yenilenen motorlar elektrik giderlerini yüzde 25 düşürdü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi (TEVMOT) projesi kapsamında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) düşük verimli elektrikli motorları yenilenen işletmelerde ilk aşamada elektrik giderleri yüzde 25 azaldı.
4.06.2021 Ekonomi
Yılbaşı Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı Yılbaşı Mı Yıl Başı Mı?
Yılbaşı Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı Yılbaşı Mı Yıl Başı Mı? İnsanlar yazı yazarken özellikle bazı kelimeleri yanlış şekillerde yazabiliyor. Yazım yanlışı yapan bireyler, yılbaşı kelimesini de yanlış yazabiliyor. Yılbaşı kelimesinin doğru olarak nasıl yazıldığı kişilerin oldukça merak ettiği konulardan biridir. Yılbaşı nasıl yazılır? TDK'ya göre doğru yazılışı yılbaşı mı yıl başı mı? Sizlere yılbaşı kelimesinin doğru yazılışı hakkında detayları derledik.
3.05.2021 Eğitim
Aile Filmleri: Aile Birlikte İzlenebilecek En Güzel Aile Filmleri
Aile Filmleri: Aile Birlikte İzlenebilecek En Güzel Aile Filmleri Aile temalı olan filmler hem ülkemizde hem de Avrupa’da oldukça fazla izlenmektedir. Aile ile ilgili bu filmler hem yerli hem de yabancı yapımlı olmaktadır. Aile temalı olan filmlerin hem de oyuncu kadroları oldukça iyi kadrolardan oluşmaktadır. Aile filmleri son aylarda internette en çok araştırılan filmler arasına girmiştir. Peki, en iyi aile filmleri hangileridir? Aile ile birlikte izlenecek filmler hangileridir? İşte izleyebileceğiniz en güzel aile filmleri listesi.
27.01.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Yıl Başı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.