Yks Kılavuzu

Yks Kılavuzu

Son dakika yks kılavuzu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yks kılavuzu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yks kılavuzu haber sayfamızda...

Yks Kılavuzu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 456 yks kılavuzu haberi bulunmuştur.
ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi
ÖSYM'den YKS başvuruları için açıklama geldi ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için 2'nci geç başvuru alınacağını duyurarak, bilgi güncellemesi yaptı.
25.03.2024 Gündem
YKS BAŞVURU EKRANI VE ÜCRETİ 2024: YKS Üniversite sınavı başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM YKS başvuru ücreti ne kadar, nasıl yatırılır?
YKS BAŞVURU EKRANI VE ÜCRETİ 2024: YKS Üniversite sınavı başvurusu nasıl yapılır? ÖSYM YKS başvuru ücreti ne kadar, nasıl yatırılır? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularının başlamasının ardından "YKS başvuru nasıl yapılır? ÖSYM YKS başvuru ücreti ne kadar, nasıl yatırılır?" soruları gündeme geldi. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre, 2024 YKS başvuruları yaklaşık bir ay devam edecek. Adaylar, 2024-YKS Kılavuzu'nda yer alan ayrıntılara dikkat ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.
12.02.2024 Bilgi Rehberi
YKS başvuruları başladı
YKS başvuruları başladı Üniversite adaylarının beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvurular, dün başladı. Başvurular 26 Şubat’a kadar devam edecek.
2.02.2024 Gündem
Son dakika: YKS 2024 başvuruları başladı! Sınav ücretleri ne kadar?
Son dakika: YKS 2024 başvuruları başladı! Sınav ücretleri ne kadar? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) başvurularının başladığını duyurdu.
1.02.2024 Gündem
YKS'de ilk oturum TYT sona erdi
YKS'de ilk oturum TYT sona erdi Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. YKS maratonu, yarın adayların AYT ve YDT testlerini cevaplamalarıyla sona erecek.
17.06.2023 Gündem
YKS'de ilk oturum başladı! İşte tüm merak edilenler...
YKS'de ilk oturum başladı! İşte tüm merak edilenler... Üniversite hayali kuran yaklaşık 3.5 milyon adayın başvurduğu YKS, bugün düzenlenen TYT oturumuyla başladı.
17.06.2023 Haberler
Kapının kapalı olduğunu gördü, dünyası başına yıkıldı: 1 yılım gitti
Kapının kapalı olduğunu gördü, dünyası başına yıkıldı: 1 yılım gitti Üniversite hayali kuran yaklaşık 3.5 milyon adayın başvurduğu YKS, bugün düzenlenen ve ilk oturum TYT sona erdi.. Geç kalan adaylar ise sınava giremedi.
17.06.2023 Gündem
Sonuçlar 20 Temmuz’da açıklanacak
Sonuçlar 20 Temmuz’da açıklanacak Üniversite hayali kuran yaklaşık 3.5 milyon adayın başvurduğu YKS, bugün düzenlenen TYT oturumuyla başladı. Adaylar yarın da AYT ve YDT oturumlarına katılacaklar. Sınav sonuçları ise 20 Temmuz’da açıklanacak. Tercihlerde baraj olmayacak. Ancak tıp, hukuk gibi gözde programlar için başarı sırası koşulu sürüyor.
17.06.2023 Eğitim
YKS’ye girmek için şehir değiştirecekler! Yol parasını AFAD ödeyecek
YKS’ye girmek için şehir değiştirecekler! Yol parasını AFAD ödeyecek Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınava giriş belgelerini açıklamasıyla deprem bölgesindeki adayların bir kısmı bulundukları şehirlerden başka şehirlerde sınava gireceklerini öğrendiler.
2.06.2023 Eğitim
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 3.5 milyon adayın yarışacağı sınavda, adaylar 12. sınıf ikinci dönem konularından muaf tutulacaklar. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarı sırası koşulu olan programlar dışında tercihte puan barajı olmayacak.
24.05.2023 Eğitim
Son dakika! YKS’de merak edilen sorular
Son dakika! YKS’de merak edilen sorular YKS, 17-18 Haziran’da yapılacak. Başvurular 23 Mart’a kadar sürüyor. 2022 TYT’de 200 ve üzeri puan alanların 2023 YKS’de bu puanı kullanamayacakları için tekrar sınava girmeleri gerekiyor. ÖSYM, sınava dair merak edilen soruları cevapladı.
15.03.2023 Gündem
YKS 17-18 Haziran’da yapılacak
YKS 17-18 Haziran’da yapılacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ni açıkladı. Daha önce açıklanan ancak seçim tarihiyle çakıştığı için geri çekilen ve dün yeniden yayınlanan takvime göre üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran’da yapılacak. 17 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran’da da Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.
9.03.2023 Gündem
2023 YKS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU: (Üniversite sınavı) YKS kılavuzu ÖSYM üzerinden paylaşıldı! TYT, AYT, YDT sınavı ne zaman?
2023 YKS BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU: (Üniversite sınavı) YKS kılavuzu ÖSYM üzerinden paylaşıldı! TYT, AYT, YDT sınavı ne zaman? YKS başvuru tarihi bu yıl üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM bugün beklenen açıklamayı yaptı. Başvurular bugün itibarıyla başladı ve sınav tarihleri de resmen belli oldu.
8.03.2023 Bilgi Rehberi
KPSS ve YKS tarihleri belli oldu! ÖSYM'den açıklama
KPSS ve YKS tarihleri belli oldu! ÖSYM'den açıklama ÖSYM, KPSS ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili tarihi duyurdu ve 4 ilde sınavın yapılmayacağını ilan etti. YKS tarihin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.
8.03.2023 Gündem
YKS'da tarih belli oldu, başvurular başladı! ÖSYM'den açıklama
YKS'da tarih belli oldu, başvurular başladı! ÖSYM'den açıklama ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili tarihi duyurdu. Tarihin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.
8.03.2023 Haberler
ÜNİVERSİTE SINAVI: || ÖSYM tarafından YKS kılavuzu yayımlandı mı, 2023 YKS başvuruları ve sınavı ne zaman yapılacak?
ÜNİVERSİTE SINAVI: || ÖSYM tarafından YKS kılavuzu yayımlandı mı, 2023 YKS başvuruları ve sınavı ne zaman yapılacak? YKS başvuru tarihi hala belli olmadı ve yüz binlerce üniversite adayı artık bir duyuru bekliyor. Yeni hafta ile birlikte beklentiler iyice artmış durumda... Sıkça yöneltilen soru "YKS başvuruları ne zaman başlıyor?" şeklinde...
23.02.2023 Bilgi Rehberi
2023 YKS BAŞVURU TARİHLERİ açıklandı mı, ne zaman? YKS başvuru kılavuzu yayımlandı mı? YKS sınavı ertelendi mi, ne zaman?
2023 YKS BAŞVURU TARİHLERİ açıklandı mı, ne zaman? YKS başvuru kılavuzu yayımlandı mı? YKS sınavı ertelendi mi, ne zaman? YKS başvurusu için gözler ÖSYM'de... Şubat ayının yarısını geride bırakırken başvuru tarihleri yoğun şekilde araştırılıyor. Üniversite adayları soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyor. Peki, YKS başvuru ne zaman, 2023 YKS kılavuzu yayımlandı mı?
19.02.2023 Bilgi Rehberi
YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR? YKS başvuru tarihlerinde son güne geri sayım başladı!
YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR? YKS başvuru tarihlerinde son güne geri sayım başladı! YKS başvuruları devam ediyor. Geçtiğimiz ay başlayan YKS başvuruları ne zaman bitiyor merak konusu oldu. İşte ÖSYM'nin belirlediği YKS başvuru tarihleri ve son gün...
5.03.2022 Gündem
YKS başvuru tarihleri 2022 | YKS başvuruları bitti mi, son tarihi ne zaman? YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
YKS başvuru tarihleri 2022 | YKS başvuruları bitti mi, son tarihi ne zaman? YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? YKS başvuru işlemleri hakkında bilgi almak isteyen üniversite adayları, YKS başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek araştırması yapıyor. 2022 YKS başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? İşte ÖSYM'nin yayımladığı YKS kılavuzunda yer alan bilgiler...
2.03.2022 Gündem
YKS BAŞVURU TARİHLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN? YKS başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar?
YKS BAŞVURU TARİHLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN? YKS başvurusu nasıl yapılır, ücret ne kadar? ÖSYM tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da başvuru işlemleri alınan YKS'nin başvurularında son gün tarihi ne zaman? 2022 YKS başvuru ücreti ne kadar, başvuru nasıl yapılır? Üniversite sınavı YKS'ye katılım sağlayacak adaylar YKS başvuru işlemini tamamlamak istiyor. İşte ÖSYM'den YKS bilgileri...
24.02.2022 Gündem
YKS’nin detayları bu sorularda
YKS’nin detayları bu sorularda Başvuruları 7 Mart’a kadar devam eden YKS’de baraj kaldırıldı, TYT’de süre 135’ten 165 dakikaya çıkarıldı. Sınavla ilgili ayrıntılar YKS Kılavuzu’nda yer alıyor ancak son yapılan değişiklikler adayların kafasını karıştırdı. ÖSYM, 2022 YKS ile ilgili yayınladığı 90 soruluk Sıkça Sorulan Sorular ile merak edilenleri cevapladı.
16.02.2022 Gündem
YÖK Başkanı Özvar: Kalitenin düşeceğini söylemek makul değil
YÖK Başkanı Özvar: Kalitenin düşeceğini söylemek makul değil YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, üniversite sınavında barajın kalkmasıyla ilgili konuştu. Özvar, "Temel amacımız daha fazla adayın tercih yapması. Bu sistem aslında tercih yapabilen öğrenciler arasında rekabeti getirecek. Kalitenin düşeceğini söylemek makul değil." ifadelerini kullandı.
14.02.2022 Haberler
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını Milliyet'e anlattı: Sistemi rahatlattık
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını Milliyet'e anlattı: Sistemi rahatlattık Üniversite sınavında barajı kaldırarak daha fazla sayıda öğrencinin önlisans ve lisans programlarını tercih etme hakkını artırdıklarını belirten YÖK Başkanı Özvar sistemi rahatlattıklarını söyledi.
13.02.2022 Gündem
YKS ne zaman? YKS sınav ücreti ne kadar, YKS başvurusu nasıl yapılır, ücret nereye, hangi bankaya yatırılacak? İşte YKS kılavuzu...
YKS ne zaman? YKS sınav ücreti ne kadar, YKS başvurusu nasıl yapılır, ücret nereye, hangi bankaya yatırılacak? İşte YKS kılavuzu... Üniversite adaylarının beklediği gün geldi ve YKS başvuru işlemleri alınmaya başladı. YKS başvurusunda bulunan ve ya bulunacak olan adaylar, YKS ne zaman sorusu için de arayışa koyuldu. Ardından YKS sınav ücreti ne kadar araştırılmaya başladı. Üç ayrı oturumdan oluşan ÖSYM tarafından her yıl düzenli olarak uygulanan YKS için heyecan başladı. Peki YKS sınav ücreti nereye, hangi bankaya yatırılacak? YKS sınavı ne zaman uygulanacak? İşte ÖSYM'den YKS takvimi ve kılavuzu...
12.02.2022 Gündem
YKS başvuru ekranı erişime açıldı mı? 2022 YKS başvurusu nasıl yapılır, yeni  başvuru ücreti belli oldu mu?
YKS başvuru ekranı erişime açıldı mı? 2022 YKS başvurusu nasıl yapılır, yeni başvuru ücreti belli oldu mu? YKS başvuru ekranı için araştırmalar devam ediyor. 2022 Üniversite sınavı YKS için başvuru tarihi bugünü işaret ediyor. Üniversite adaylar ise YKS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ekranı erişime açıldı mı sorularına cevap arıyor. Peki 2022 YKS başvurusu nasıl yapılır, yeni başvuru ücreti belli oldu mu?
11.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yks Kılavuzu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.