'Yoksul ülkeler ekonomik çöküş yaşayabilir'
'Yoksul ülkeler ekonomik çöküş yaşayabilir' IMF Başkanı Kristalina Georgieva, dünyanın engin ekonomilerinin borç rahatlatma çabalarını artırma konusunda adım atmamaları halinde bazı yoksul ülkelerin "ekonomik çöküş" yaşayabilecekleri uyarısında bulundu.
3.12.2021 Uzmanpara
Yoksul ülkelere 2022'ye kadar aşı yok
Yoksul ülkelere 2022'ye kadar aşı yok Yapılan bir araştırma, dünya nüfusunun yüzde 14'ünü oluşturan zengin ülkelerin 2021 için öngörülen aşı dozlarının yarısından fazlasını rezerve ettiğini ortaya koydu.
17.12.2020 Dünya
Dünya yeni bir tehlike ile karşı karşıya! Aşı bulunsa bile...
Dünya yeni bir tehlike ile karşı karşıya! Aşı bulunsa bile... Gelen son dakika haberine göre; Dünyada yeni tip koronavirüse (covid-19) karşı geliştirilen aşılar için adeta yarış başlarken, Afrika'daki yoksul ülkeler ilaç ve malzeme tedarikinde olduğu gibi bu sefer de aşıya ulaşamamaktan endişe ediyor.
26.11.2020 Dünya
IMF'den yoksul ülkeler için 18 milyar dolarlık kaynak arayışı
IMF'den yoksul ülkeler için 18 milyar dolarlık kaynak arayışı Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, düşük gelirli ülkelere destek için imtiyazlı kredileri 3 katına çıkarmayı planladıklarını, bu nedenle, Yoksulluğu Azaltma ve Büyüme Fonu için acilen 18 milyar dolarlık yeni kredi kaynağı aradıklarını bildirdi.
15.04.2020 Ekonomi