Yüksek Ateş

Yüksek Ateş

Son dakika yüksek ateş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yüksek ateş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yüksek ateş haber sayfamızda...

Yüksek Ateş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.016 yüksek ateş haberi bulunmuştur.
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’ Türkiye’den kene ısırması sonucu en çok görülen hastalığın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) olduğunu belirten Prof Dr. Mehmet Ceyhan şunları söyledi:
13.04.2024 Gündem
Yüksek ateş, iştahsızlık, kusmaya yol açıyor! Çocuklarda yılda 3 kez görülüyorsa dikkat
Yüksek ateş, iştahsızlık, kusmaya yol açıyor! Çocuklarda yılda 3 kez görülüyorsa dikkat Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu (İYE) sık görülen ateşli hastalık nedenlerinden biri. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İrfan Serdar Arda, yüksek ateş yanında iştahsızlık, halsizlik, kusma ve beslenme isteksizliği gibi bulgularla ortaya çıkan hastalıkla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.02.2024 Genel Sağlık
Yüksek ateş, döküntü! Kawasaki hastalığının nedeni bilinmiyor
Yüksek ateş, döküntü! Kawasaki hastalığının nedeni bilinmiyor Kawasaki hastalığı öncelikle çocukları, tipik olarak 5 yaşın altındakileri etkileyen nadir fakat ciddi bir hastalık olma özelliği taşıyor. Vücuttaki kan damarlarının iltihaplanması (vaskülit) ile karakterize olan hastalığının kesin nedeni bilinmiyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener anlattı.
14.02.2024 Genel Sağlık
Beşiktaş'a Omar Colley şoku! Trabzonspor maçında yok
Beşiktaş'a Omar Colley şoku! Trabzonspor maçında yok Beşiktaş, Omar Colley'in yüksek ateş ve üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Trabzonspor maçının kadrosunda yer almayacağını açıkladı.
4.02.2024 Beşiktaş
Çocuğun sağlığını tehdit ediyor! Yüksek ateşte kaçınılması gereken 7 hata
Çocuğun sağlığını tehdit ediyor! Yüksek ateşte kaçınılması gereken 7 hata Çocuklarda görülen solunum yolu enfeksiyonları kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte artış gösteriyor. Enfeksiyonların en yaygın belirtilerinden biri olan ‘yüksek ateş’ ise ebeveynlerin yoğun kaygı duymalarına neden olabiliyor. Oysa yüksek ateş çocuklar için genellikle tehlikeli bir durum oluşturmuyor, tam aksine bağışıklık sisteminin enfeksiyonla savaşmasına katkı sağlıyor. Paniğe kapılan ebeveynlerin yüksek ateşi düşürmek için yaptıkları bazı hatalı uygulamalar ise yarar sağlamadığı gibi çocuğun sağlığını da tehdit ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Acar, çocukların ateşi yükseldiğinde ebeveynlerin kaçınmaları gereken 7 hatayı anlatarak önemli uyarılarda bulundu.
4.02.2024 Genel Sağlık
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi
'Hiç yakalanmadım' diyen bile neden acillik oldu? Kırıp geçiren 3 virüsün çaresi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu enfeksiyonlarında yükseliş yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu açıkladı. Peki bu artışa neden olan virüsler hangileri? 'Hiç yakalanmadım' diyenler bile şu anda neden acillik oldu? Her üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? İki uzman tüm detaylarıyla anlattı.
19.01.2024 Genel Sağlık
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor
RSV aşısı, bebeklerin hastaneye yatışını 'yüzde 80'den fazla azaltıyor Üç ülkede yapılan araştırma, yaygın ve tehlikeli kış virüsü olan RSV’ye karşı bebekleri korumak için geliştirilen antikorun, hastaneye yatışları yüzde 80’den fazla azalttığını gösterdi.
28.12.2023 Dünya
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi.
27.12.2023 Haberler
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı
Kovid dahil onlarca virüs dolaşımda! Maske uyarısı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi.
27.12.2023 Gündem
Galatasaray'da Dursun Özbek hastaneye kaldırıldı!
Galatasaray'da Dursun Özbek hastaneye kaldırıldı! Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sarı kırmızılıların yönetim kurulu toplantısı ertelendi.
18.12.2023 Galatasaray
Küçük Nisa, bale ve piyanoyla lösemiyi yendi
Küçük Nisa, bale ve piyanoyla lösemiyi yendi Kayseri’de 2021'de lösemi teşhisi konulan 7 yaşındaki Nisa Nehir Batar, gittiği piyano, bale ve çeşitli kurslarla lösemiyi yendi.
17.12.2023 Gündem
5 yaşındaki oğlunu öldüren futbolcu Cevher Toktaş'ın cezası onandı
5 yaşındaki oğlunu öldüren futbolcu Cevher Toktaş'ın cezası onandı Bursa'da oğlu Kasım Toktaş'ı tedavi gördüğü hastanede boğarak öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan eski futbolcu Cevher Toktaş ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Yargıtay tarafından Toktaş'ın cezasının onandığı bildirildi.
12.12.2023 Gündem
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı
Çin’de salgın okul kapattırdı! ‘Maske takın’ uyarısı Çin’de birçok şehirde çok sayıda çocuğun zatürre şüphesi ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarıyla hastaneye kaldırılması üzerine okulların kapatıldığı bildirildi.
27.11.2023 Dünya
Üç reçeteden 1’inde antibiyotik var
Üç reçeteden 1’inde antibiyotik var Özellikle yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve enfeksiyonunda antibiyotiğe sarılıyoruz. Türkiye’de 3 reçeteden 1’inde antibiyotik olduğunu belirten uzmanlar, gereksiz kullanımı sağlığa zarar verdiğini söylüyor.
18.11.2023 Dünya
Organlara hasar veriyor! Gereksiz antibiyotik kullanmanın 5 önemli zararı var
Organlara hasar veriyor! Gereksiz antibiyotik kullanmanın 5 önemli zararı var Çocuklarda özellikle yüksek ateş, öksürük ve boğaz ağrısı gibi sorunlarda anne babalar hemen antibiyotiğe sarılabiliyor. Ancak ülkemizin antibiyotik kullanımında Avrupa ülkeleri arasında en ön sırada yer aldığını oysa gereksiz antibiyotik kullanımının fayda yerine sağlığa zarar verdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oya Duran, gereksiz antibiyotik kullanımının bilimsel araştırmalarla kanıtlanan 5 zararını anlattı.
17.11.2023 Genel Sağlık
Beşiktaş'ta Milot Rashica tehlikesi! Aboubakar mutluluğu
Beşiktaş'ta Milot Rashica tehlikesi! Aboubakar mutluluğu Milot Rashica, Beşiktaş’ın pazar günü sahasında Başakşehir’le oynayacağı kritik maçı kaçırabilir. Yüksek ateş ve şiddetli karın ağrısı yüzünden hastanede yatarken, Gaziantep FK, Antalyaspor maçlarında forma giyemeyen Vincent Aboubakar dün takıma dönüş yaptı.
7.11.2023 Beşiktaş
Adana, İzmir ve Ankara'da görüldü! Korkutan salgın uyarısı
Adana, İzmir ve Ankara'da görüldü! Korkutan salgın uyarısı Çukurova Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Kara, küresel ısınmayla birlikte sıcaklık artışı ve yüksek nem nedeniyle Türkiye'de bazı vektör türlerinin artışa geçtiğini ve uzun zamandır görülmeyen hastalıklar açısından dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
5.11.2023 Gündem
Beşiktaş'a Aboubakar'dan müjdeli haber!
Beşiktaş'a Aboubakar'dan müjdeli haber! Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın sağlık durumuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sağlık ekibinin çalışması sonrası yıldız golcüde iyileşme beklenenden hızlı gerçekleşti.
3.11.2023 Beşiktaş
Kışa girmeden viral enfeksiyon salgını
Kışa girmeden viral enfeksiyon salgını Viral enfeksiyon sebebiyle hastanelere başvuranlar da yatışlar da arttı. Uzmanlar solunum yolu enfeksiyonlarına karşı hijyen kurallarına uyulması ve kalabalık ortamlarda mutlaka maske takılması uyarısında bulundu...
3.11.2023 Gündem
Çocuklarda düşmeyen ateş bu hastalığın habercisi olabilir! 'Test yaptırın'
Çocuklarda düşmeyen ateş bu hastalığın habercisi olabilir! 'Test yaptırın' Düşmeyen ateşin çocuklarda birçok farklı sebepten kaynaklanabileceğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Aynacı, "Geçmeyen yorgunluk ve ciltte morartılar da varsa bir uzmana başvurun. Erken tanı ve doğru tedavi planlaması hastalıkla mücadelede çok önemli" dedi.
1.11.2023 Genel Sağlık
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyor
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyor İdrar yolu enfeksiyonunun kız çocuklarda daha yaygın görülebildiğini söyleyen Uzm. Dr. Neşe Yar, hastalığın ilerlemesi halinde ciddi semptomlar ortaya çıkacağına dikkat çekti.
30.10.2023 Genel Sağlık
Beşiktaş'ta 11 eksik! Rakip Gaziantep FK
Beşiktaş'ta 11 eksik! Rakip Gaziantep FK Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında bugün Gaziantep FK’yı konuk edecek. Galatasaray’ın ardından Bodo Glimt’e mağlup olan yaralı Kartal, Gaziantep FK ile oynayacağı kritik karşılaşmaya tam 11 eksikle çıkacak.
30.10.2023 Beşiktaş
Beşiktaş'a bir kötü haber daha! Maç kadrosundan çıkarıldı
Beşiktaş'a bir kötü haber daha! Maç kadrosundan çıkarıldı Süper Lig'de Gaziantep FK ile karşılaşacak olan Beşiktaş, üst üste gelen sakatlık haberleri ile sarsıldı. Siyah-beyazlı ekipte yıldız futbolcu maç kadrosundan çıkarıldı.  
29.10.2023 Beşiktaş
Beşiktaş'ta Aboubakar şoku! Resmi açıklama
Beşiktaş'ta Aboubakar şoku! Resmi açıklama Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ın karın ağrısı ve yüksek ateş şikayeti sebebiyle hastaneye kaldırıldı.
29.10.2023 Beşiktaş

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Ateş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.