Yüksek Hızlı Tren

Yüksek Hızlı Tren

Son dakika yüksek hızlı tren haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yüksek hızlı tren gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yüksek hızlı tren haber sayfamızda...

Yüksek Hızlı Tren

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.286 yüksek hızlı tren haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu projeyi yerinde inceledi: Ankara- İzmir arası 3 saat 30 dakikaya düşüyor
Bakan Uraloğlu projeyi yerinde inceledi: Ankara- İzmir arası 3 saat 30 dakikaya düşüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinde gelinen son durumu yerinde görmek için incelemelerde bulundu.
20.04.2024 Ekonomi
138 yıllık demir yolu ulaşımı 2 yıl durduruluyor
138 yıllık demir yolu ulaşımı 2 yıl durduruluyor Mersin-Adana arasında 138 yıl önce hizmete giren demir yolunda yapılacak yüksek hızlı tren (YHT) çalışmaları nedeniyle tren seferleri 22 Nisan’dan itibaren 2 yıl süreyle durdurulacak.
20.04.2024 Ekonomi
Turistik Diyarbakır Ekspresi'nden ilk sefer!
Turistik Diyarbakır Ekspresi'nden ilk sefer! Ankara- Diyarbakır hattında işletilecek olan Turistik Diyarbakır Ekspresi, ilk seferi için Ankara'dan uğurlandı.
19.04.2024 Ekonomi
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan ile artan demiryolu potansiyelini dikkate alarak, ikinci bir demiryolu geçiş noktası kurulması konusunda Mutabakat Zaptı İmzaladıklarını bildirerek, “Bu ikinci demiryolu hattı ile doğu-batı yönlü yük taşıma kapasitesi artacak ve Orta Koridor’un demiryolu potansiyeline önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Kalkınma Yolu, Orta Doğu ülkeleri ile Orta Koridor ülkeleri arasındaki karşılıklı ticaretin çeşitlendirilmesi ve yeni pazarlara erişimi destekleyici ve tamamlayıcı bir girişim olması açısından önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Sivas- İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Sivas- İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını belirterek, “Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz.” dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Ramazan Bayramı tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti
Ramazan Bayramı tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi.
15.04.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı! 11.2 milyon araç geçti
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı! 11.2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. Uraloğlu, 9 gün süren bayram tatili süresince 3 milyon 284 bin kişinin otobüslerle yolculuğu tercih ettiğini, demiryolları ile seyahat eden kişi sayısının ise 820 bini bulduğunu bildirdi.
15.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! 6 yılda 89 milyon yolcuya hizmet verdi
Bakan Uraloğlu açıkladı! 6 yılda 89 milyon yolcuya hizmet verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan Başkent Ankara’nın kent içi ulaşımının en önemli parçalarından biri olan ve 12 Nisan 2018’de açılan Başkentray’ın 6 yılda 89 milyon yolcuya hizmet verdiğini açıkladı.
12.04.2024 Ekonomi
Yüksek Hızlı Tren’e talep yağıyor
Yüksek Hızlı Tren’e talep yağıyor Eskişehir’de Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) 5 ile 14 Nisan tarihleri arasındaki farklı yönlere toplam 41 seferinin biletleri tükendi.
5.04.2024 Ekonomi
Bayram öncesi ulaşıma sıkı denetim! Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı
Bayram öncesi ulaşıma sıkı denetim! Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ile 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini belirterek, bu kapsamda kara, hava ve demiryollarında tüm önlemlerini aldıklarını bildirdi.
4.04.2024 Ekonomi
Hızlı trenlerde bayram hediyesi! 'Emeklilerimize trenlerde yüzde 10 indirim uygulayacağız'
Hızlı trenlerde bayram hediyesi! 'Emeklilerimize trenlerde yüzde 10 indirim uygulayacağız' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.
29.03.2024 Ekonomi
‘Karbon depolama atlası’ oluşturulacak
‘Karbon depolama atlası’ oluşturulacak Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelede 2024-2030’u kapsayan “azaltım” yol haritası hazır. Buna göre, sera gazı emisyonlarının azaltılması için “Türkiye karbon depolama atlası” oluşturulacak. Döküm sahalarına atık kabulü sonlandırılacak. ÖTV tarifelerine karbon ayarı yapılacak.
29.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesine başlandı
Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesine başlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı proje çalışmalarını başlattık. Süper hızlı tren hattımızda saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Ankara'ya metro müjdesi! Erdoğan: 7 istasyonlu hattı yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız
Ankara'ya metro müjdesi! Erdoğan: 7 istasyonlu hattı yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rusya'ya taziyelerini iletti. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, 'CHP'den hiçbir Allah'ın kulu çıkıp da para kulelilerinin doğru dürüst izahını yapamadı' dedi. Erdoğan, Ankara'ya yeni metro hattı müjdesinin detaylarını da paylaştı.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi Kayseri'de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere müjdeli haberi paylaştı.
21.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 35 dakika daha kısalıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Seyahat süresi 35 dakika daha kısalıyor Yenişehir-Bilecik kara yolunu ulaşıma açan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Doğançay Ripajı-1 ve 2. kesimlerdeki işlerin tamamlanmasının ardından Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacağız” dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-Elmadağ bölgesel treni sefere çıkıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-Elmadağ bölgesel treni sefere çıkıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 21 Mart'ta Ankara-Elmadağ bölgesel tren seferlerinin başlayacağını açıkladı.
20.03.2024 Ekonomi
Yazıhanelerin yarısı kapandı: Otobüs terminalini tenhalaştırdı
Yazıhanelerin yarısı kapandı: Otobüs terminalini tenhalaştırdı Eskişehir’deki Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde elden bilet satışı yapılan yazıhanelerin yarısı, online bilet satışı ve daha çok tercih edilen Yüksek Hızlı Tren nedeniyle kapandı.
18.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nı hizmete alarak Çekmeköy’e ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdiklerini söyledi. Uraloğlu, “Kavşağımız ile yıllık toplam 44 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 403 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Projemiz ile ayrıca olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine büyük katkı sağlayacak ve trafik tıkanıklığından dolayı oluşacak olumsuz durumların önüne de şimdiden geçmiş olduk” dedi.
17.03.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nı hizmete alarak Çekmeköy’e ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdiklerini söyledi. Uraloğlu, “Kavşağımız ile yıllık toplam 44 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 403 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Projemiz ile ayrıca olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine büyük katkı sağlayacak ve trafik tıkanıklığından dolayı oluşacak olumsuz durumların önüne de şimdiden geçmiş olduk” dedi.
17.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu'ndan KörfezRay müjdesi!
Bakan Uraloğlu'ndan KörfezRay müjdesi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nı hizmete açtı. Uraloğlu, Kocaeli Kuzey Metrosu’nu 26,8 kilometre uzunluğunda olarak yatırım programına alındığını açıkladı.
17.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraoğlu son aşamaya gelindiğini duyurdu: Yerli ve milli hızlı tren geliyor
Bakan Uraoğlu son aşamaya gelindiğini duyurdu: Yerli ve milli hızlı tren geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada Milli Elektrikli Hızlı Tren müjdesi verdi.
13.03.2024 Ekonomi
135 bin yolcu kapasiteli istasyon açıldı! Bakan Uraloğlu: 72.3 milyar TL yatırım yaptık
135 bin yolcu kapasiteli istasyon açıldı! Bakan Uraloğlu: 72.3 milyar TL yatırım yaptık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın doğu batı hızlı tren hatlarının ana omurgası olduğunu belirterek, hat üzerindeki YHT İstasyonlarını hizmete açtıklarını açıkladı. Uraloğlu, “Bugün açılışını yaptığımız Akdağmadeni YHT İstasyonu, 135 bin yolcuya hizmet verecek. Bugün itibariyle Ankara-Sivas hattımızdaki 8 istasyondan 5’inin gar binalarını inşa etmiş olduk” dedi. Uraloğlu, Yozgat’ın ulaştırma altyapısına 72 milyar 363 milyon lira yatırım yaptıklarını açıklayarak, önemli 12 adet karayolu projesine de devam ettiklerini bildirdi.
13.03.2024 Ekonomi
Sorgun YHT Garı açıldı! 240 bin yolcuya hizmet verecek
Sorgun YHT Garı açıldı! 240 bin yolcuya hizmet verecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ankara-Sivas YHT Hattı’nda şu ana kadar 885 bin yolcunun seyahat ettiğini belirterek, hat üzerindeki YHT garlarını da birer birer hizmete verdiklerini açıkladı. Uraloğlu, “Bugün açılışını yaptığımız Sorgun YHT Garı, 240 bin yolcuya hizmet verecek” dedi. Bakan Uraloğlu, şu anda 3 bin 600 kilometre hızlı tren hattında yapım çalışmalarının devam ettiklerinin altını çizdi.
13.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! Nallıhan Köprüsü ve Kuş Cenneti Tüneli hizmete girdi
Bakan Uraloğlu açıkladı! Nallıhan Köprüsü ve Kuş Cenneti Tüneli hizmete girdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları’nı hizmete alarak yıllık 9,6 milyon lira tasarruf sağlanacağını anlatarak, “Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 394 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” dedi.
11.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Hızlı Tren ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.