Hemoglobin Nedir? Hemoglobin Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Hemoglobin Nedir? Hemoglobin Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Kan testi sonuçlarında bazı değerler farklı çıkabilir. Bunlardan birisi de hemoglobin değeridir. İnsan sağlığı açısından önemli bir değer olan hemoglobin değeri mutlaka dikkate alınması gerekir. Peki, hemoglobin nedir? Hemoglobin kaç olmalıdır? Yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri nelerdir?
28.03.2020 Sağlık
Arteriyel Kan Gazı So2 Nedir? Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Arteriyel Kan Gazı So2 Nedir? Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Arteriyel kan gazı So2, kritik hastaların değerlendirilmesinde hastalıkların ciddiyetinin saptanmasını sağlayan testtir. Anteriyel kan gazı So2 ile oksijen tedavisinin takibi yapılabileceği gibi ani gelişen ve nedeni bir türlü açıklanamayan hastalıkların da teşhisi koyulabilmektedir. Klinik bir izlemde arteriyel kan gazı So2 değerlendirilmektedir. Arteriyel kan gazı So2 hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.
8.03.2020 Sağlık
Alkalen Fosfataz Nedir? Alkalen Fosfataz Bebeklerde Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Alkalen Fosfataz Nedir? Alkalen Fosfataz Bebeklerde Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri Hayati bir önemi olan ve karaciğerde üretimi gerçekleşen bir enzim olan alkalen fosfataz yani ALP ile ilgili tüm merak edilenler ile ilgili detaylar yazımızda yer alıyor. ALP düşüklüğü ve ALP yüksekliği ne anlama gelir gibi soruların yanıtını hazırladık.
5.03.2020 Sağlık
Alanin Aminotransferaz (Sgpt) Nedir? Sgpt Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri
Alanin Aminotransferaz (Sgpt) Nedir? Sgpt Kaç Olmalı? Yüksekliği Ve Düşüklüğü Nedenleri SGPT yani ALT "alanin aminotransferaz" demektir. Pek çok sağlık sorununun habercisi olma niteliği barındıran Alt testinde karaciğerin olumsuz durumlarını gözlemlemek gayesiyle yapılır. Sizin için alanin aminotransferaz (SGPT) nedir? SGPT kaç olmalı? Yüksekliği ve düşüklüğü nedenleri detaylarıyla derledik.
5.03.2020 Sağlık