Yurt Dışı Eğitim

Yurt Dışı Eğitim

Son dakika yurt dışı eğitim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yurt dışı eğitim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yurt dışı eğitim haber sayfamızda...

Yurt Dışı Eğitim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.542 yurt dışı eğitim haberi bulunmuştur.
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa  havada kapıyor
Gözde liselerin gözde öğrencilerini... ABD ve Avrupa havada kapıyor ABD ve Avrupa’daki üniversiteler, Türkiye’deki gözde liselerin öğrencilerine kapılarını ardına kadar açıyor. Bu durum yeni yönetmeliğe göre değişecek. Çünkü YKS’de başarısız olanların yurt dışından aldıkları diplomalar kabul edilmeyebilir.
26.03.2024 Eğitim
Yurt dışında eğitim için fuar
Yurt dışında eğitim için fuar IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları başlıyor.
15.03.2024 Eğitim
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen ‘8 Mart Kadınlar Günü Buluşması’ programına katıldı.
8.03.2024 Haberler
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: AK Parti, Türkiye'nin en büyük kadın hareketidir AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen ‘8 Mart Kadınlar Günü Buluşması’ programına katıldı.
8.03.2024 Gündem
İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
'Dansta Fırsat Eşitliği'yle genç dansçıların hayallerine destek
'Dansta Fırsat Eşitliği'yle genç dansçıların hayallerine destek Kuruluşunun 10. yılında, gençlerle arasındaki bağı güçlendirmek ve onlara hayalleri yolunda eşlik etmek isteyen URBAN Care, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın iş birliğiyle ‘Dansta Fırsat Eşitliği’ projesi başlattı.
19.02.2024 Yaşam
Kanada yabancı öğrenci sayısını azaltıyor
Kanada yabancı öğrenci sayısını azaltıyor Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getirmeyi planlıyor. Üst sınır 2024’te yaklaşık 360 bin vize olacak. Bu da 2023’e göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamına geliyor.
24.01.2024 Eğitim
MEB 2023 YLSY sözlü sınava girecek adayları açıkladı
MEB 2023 YLSY sözlü sınava girecek adayları açıkladı Millî Eğitim Bakanlığınca 2023 YLSY kapsamında burs ile lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilmek üzere başvuran adaylardan sözlü sınava çağrılmaya hak kazananlar açıklandı.
5.01.2024 Eğitim
İsimlerini dünyaya duyurdular
İsimlerini dünyaya duyurdular 1925’te bir yarışma düzenlenerek sanatçı ve müzik öğretmeni yetiştirmek üzere Berlin, Paris, Budapeşte, Prag gibi Avrupa’nın önemli kültür şehirlerine yetenekli gençler gönderilmeye başlandı.
29.10.2023 Kültür Sanat
Uluslararası doktor fabrikası!
Uluslararası doktor fabrikası! Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, akademik başarı sıralamasında ilk sırada yer aldıklarını ve kuruldukları 2015’ten bu yana Türkiye sağlık sistemine 15 bin 775 sağlık profesyoneli kazandırdıklarını söyledi
27.09.2023 Gündem
Erdoğan'dan kritik atama kararları! Tamer Karadağlı'ya yeni görev
Erdoğan'dan kritik atama kararları! Tamer Karadağlı'ya yeni görev Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla kritik atamalar gerçekleşti. Yeni isimlerin atandığı kurumlar içinde AFAD, SGK ve İŞKUR da bulunuyor. İşte detaylar...
12.08.2023 Gündem
Teknolojiye ayak uyduranları seçin
Teknolojiye ayak uyduranları seçin Üniversite adaylarına önerilerde bulunan rektörler, tercihlerin ilgi ve yeteneklere göre yapılmasını vurguluyorlar. Ayrıca yapay zekâdaki gelişmeler karşısında aksiyon alan ve teknolojik altyapısı güçlü üniversitelerin önemine dikkat çekiyorlar.
4.08.2023 Eğitim
Yurt dışı hayaliyle dolandırılmayın
Yurt dışı hayaliyle dolandırılmayın Dolandırıcıların hedefinde yurt dışında üniversite okumak isteyenler var. YÖK’ten denklik garantisi, oturum izni, iş bulma imkânı gibi vaatler sunarak kandırdıkları öğrencilerden binlerce dolar alıyorlar.
19.07.2023 Gündem
Harvard ve Stanford dahil 9 üniversiteden kabul aldı! 'Henüz karar veremedim'
Harvard ve Stanford dahil 9 üniversiteden kabul aldı! 'Henüz karar veremedim' Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lises'inde eğitim gören Gül Karen Aça, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard ve Stanford'un da aralarında bulunduğu 9 okuldan tam burslu kabul aldı. Dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri gösterilen Karen, henüz Harvard ve Stanford arasında bir karar veremediğini söyledi.
4.04.2023 Gündem
Bakan Özer: Giden öğrenciler ve veliler okullar açıldıkça bölgeye geri dönmeye başladı
Bakan Özer: Giden öğrenciler ve veliler okullar açıldıkça bölgeye geri dönmeye başladı Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açıldıkça deprem bölgesini terk eden öğrenci ve velilerin geri geldiklerini söyledi.
3.04.2023 Gündem
Gençler, okurken çalışmak istiyor
Gençler, okurken çalışmak istiyor Gelecek kaygısı, gençlerin yurt dışı eğitimde tercihlerini değiştirdi. Araştırmalara göre daha önce kaliteli eğitim almaya önem veren Türk öğrenciler, artık okurken çalışmak istiyor ve maddi zorlukları aşmak için burs oranlarını iyi inceliyorlar.
17.03.2023 Eğitim
2022 YLSY Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim burs başvuruları başladı
2022 YLSY Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim burs başvuruları başladı Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında 321 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek.
1.11.2022 Gündem
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
31.10.2022 Gündem
Vize-pasaport çıkmadı eğitimleri tehlikede
Vize-pasaport çıkmadı eğitimleri tehlikede Normalde 3 hafta olan vize bekleme süreleri 5 aya kadar çıkınca yurt dışında okumak isteyen öğrenciler mağdur oldu, birçok genç eğitimlerini iptal etmek zorunda kaldı.
20.08.2022 Gündem
‘Süreklilik kazanması önemli’
‘Süreklilik kazanması önemli’ Jüri üyesi Sabiha Kurtulmuş ise yarışmanın heykel sanatının daha görünür olmasına katkı sağladığını söylüyor: “Heykel sanatının üretimini ve gelişimini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmanın sürekli hâle gelmesi önem taşıyor...
16.08.2022 Kültür Sanat
Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? 2022 MEB ücretli öğretmen alımı başvuru şartları neler?
Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? 2022 MEB ücretli öğretmen alımı başvuru şartları neler? Ücretli öğretmenlik başvuru kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Adayların gözleri ise başvuru şartlarına çevrildi. Ders ücreti karşılında öğretmenlik başvuruları ilçelere göre farklılık gösteriyor. 2022-2023 dönemi ücretli öğretmenlik başvuru kılavuzları yayımlandı. Öğretmenler ise başvuru tarihlerini ve şartlarını araştırıyor. Peki, 2022 ücretli öğretmenlik başvurusu başladı mı?
4.08.2022 Bilgi Rehberi
Hacettepe’de tanıtım günleri başladı
Hacettepe’de tanıtım günleri başladı Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Yerleşkesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği Tanıtım Günleri bugün başladı.
29.07.2022 Eğitim
YÖK’te 6 üye değişti
YÖK’te 6 üye değişti Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi.
4.06.2022 Eğitim
YÖK üyelerinde görev değişimi! Resmi Gazete'de yayımlandı...
YÖK üyelerinde görev değişimi! Resmi Gazete'de yayımlandı... Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 üniversiteye rektör atadı.
3.06.2022 Eğitim
Sınavlara hazırlıkta iddialı
Sınavlara hazırlıkta iddialı Okul öncesinden liseye tüm kademelerde eğitim veren Uğur Okulları, Türkiye’nin 53 ilinde, 113 okulda ve 127 kurs merkezinde öğrencileriyle buluşuyor.
27.05.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yurt Dışı Eğitim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.