Yurtiçi

Yurtiçi

Son dakika Yurtiçi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yurtiçi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yurtiçi haber sayfamızda...

Yurtiçi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.125 yurtiçi haberi bulunmuştur.
ABD'de büyüme beklentileri karşılamadı
ABD'de büyüme beklentileri karşılamadı ABD'de 2024 yılı için ilk kez açıklanan gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri piyasa beklentilerini karşılamadı.
25.04.2024 Uzmanpara
Alman hükümeti büyüme tahminini yükseltti
Alman hükümeti büyüme tahminini yükseltti Alman hükümeti bu yıl için ekonomik büyüme tahminini daha önce %0,2 iken %0,3'e yükseltti ve enflasyon tahminini 0,4 puan düşürerek yüzde 2,4'e indirdi.
24.04.2024 Uzmanpara
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün 85 milyon vatandaşa dokunarak, 22 yıllık eser ve hizmet siyasetinde bir lokomotif olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda, 2053 yılına kadar öngördüğümüz Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık. Gelecek planımızın gereği olarak 2053 yılına kadar bölünmüş yol ağını 38 bin 60 kilometreye yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
24.04.2024 Ekonomi
Hizmet ihracatçıları “strateji” belirledi
Hizmet ihracatçıları “strateji” belirledi Hizmet İhracatçılar Birliği, 19-21 Nisan tarihlerinde Sapanca’da düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.
20.04.2024 Ekonomi
Sıfır Atık katkısıyla kentsel dönüşüm
Sıfır Atık katkısıyla kentsel dönüşüm İstanbul’da kentsel dönüşümde 110 milyon ton inşaat malzemesi atığının ortaya çıkacağı öngörülüyor. Bu atığın ekonomik değeri ise 66 milyar TL olarak hesaplanıyor.
15.04.2024 Ekonomi
Metrelerce kuyruk oluştu! Tadına bakmadan kenti terk etmiyorlar: 5 saat beklemeye razıyız
Metrelerce kuyruk oluştu! Tadına bakmadan kenti terk etmiyorlar: 5 saat beklemeye razıyız Yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin akınına uğrayan Edirne’de, kentin meşhur lezzeti tava ciğer yemek isteyen yüzlerce vatandaş metrelerce kuyruk oluşturdu.
12.04.2024 Gündem
KARGOLAR BAYRAMDA AÇIK OLACAK MI? | Arefe Günü kargolar açık mı, dağıtıma devam edecek mi?
KARGOLAR BAYRAMDA AÇIK OLACAK MI? | Arefe Günü kargolar açık mı, dağıtıma devam edecek mi? Arefe günü kargolar açık mı sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Kargo şubelerinde işlemleri olan vatandaşlar kargolar bugün açık mı, dağıtıma devam edecek mi sorularına yanıt arıyor. Aras, Yurtiçi MNG ve Sürat Kargo gibi birçok şubesi olan kargolar Arefe günü açık mı, bayram süresince açık olacak mı?
9.04.2024 Bilgi Rehberi
Bayram öncesi piyasalar hareketlendi: Altındaki sert yükselişin nedeni belli oldu
Bayram öncesi piyasalar hareketlendi: Altındaki sert yükselişin nedeni belli oldu Altın fiyatları, bayram haftasına tarihi zirvelerde başlangıç yapıyor. Gram altın, 2,425 TL seviyesiyle rekor seviyeye yükselirken, çeyrek, yarım ve Cumhuriyet altını da yükseliş eğiliminde. Peki altındaki sert yükselişin nedeni ne? İşte detaylar...
9.04.2024 Ekonomi
Dolardaki gevşemenin nedeni belli oldu
Dolardaki gevşemenin nedeni belli oldu Altın fiyatları çarşamba günü Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonrası hareketlendi. Ons altın 2300 doları aşarken, gram altın 2367 lirayı test etti. Son zamanlarda altında rekor üstüne rekor kırılmasının nedenleri neler? Dolar neden düşüyor? İşte detaylar...
5.04.2024 Ekonomi
'Çalışanlarımız en önemli değerimiz'
'Çalışanlarımız en önemli değerimiz' Novartis Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Özlem Sökmen en güçlü yanlarının 'Çeşitlilik ve Kapsayıcılık' olduğunu söyledi, "Bu doğrultuda çalışanlarımızın ihtiyaçlarına odaklanarak, güncel trendleri de takip ederek yenilikçi İK uygulamaları geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz" dedi
4.04.2024 Advertorial
Cep tarifesine zam
Cep tarifesine zam Cep telefonlarında yurtiçi ve yurtdışı aramaya yüzde 27 zam geldi. Yurt içi aramanın dakikası 3.12 TL, yurt dışı aramanın dakikası 31.35 TL oldu.
4.04.2024 Ekonomi
Halka arza 4 kat talep
Halka arza 4 kat talep IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin 27-29 Mart tarihleri arasında Ak Yatırım, İş Yatırım ve Ziraat Yatırım liderliğinde gerçekleşen halka arzına, bireysel ve kurumsal yatırımcılardan 4,11 kat talep geldi.
2.04.2024 Ekonomi
Bakan Koca'dan kök hücre bağış çağrısı! 'Her gönüllü, umuttur'
Bakan Koca'dan kök hücre bağış çağrısı! 'Her gönüllü, umuttur' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin (TÜRKÖK) 1 milyon 49 bin 844 bağışçı adayı havuzuna ulaştığını belirtti.
1.04.2024 Gündem
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak”
"Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem gibi afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak için kentsel dönüşümünün önemine değindi.
28.03.2024 Ekonomi
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır”
“Gelecekle ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesinde olumlu olacaktır” Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Başkanı Seyit Ardıç, “Belirsizlik ortamında politika yapıcılarının hedef tutarsızlık sorunu ile karşı karşıya kalmaması oldukça önemlidir. Gelecek ile ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesi açısından olumlu olacaktır“ dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Son dakika... Sanat dünyasının acı kaybı: Bahar Öztan hayatını kaybetti
Son dakika... Sanat dünyasının acı kaybı: Bahar Öztan hayatını kaybetti Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Bahar Öztan, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Yeşilçam'ın 'gamzeli güzel'i, kolon kanseri nedeniyle 61 yaşında vefat etti. Bahar Öztan'ın vefat haberi sanat dünyasını yasa boğdu.
22.03.2024 Cadde
KİK ile Türkiye arasındaki müzakereler 13 yıl aradan sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki müzakereler 13 yıl aradan sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile ülkelerimiz arasındaki STA müzakerelerinin yeniden başladığını ilan ediyoruz” dedi.
21.03.2024 Ekonomi
'İngiltere ekonomisi resesyondan çıkabilir'
'İngiltere ekonomisi resesyondan çıkabilir' Capital Economics'ten Ruth Gregory'nin analizine göre, İngiltere'nin 2024 yılının başında kısa süreli resesyondan çıkma olasılığı artıyor.
13.03.2024 Uzmanpara
CHP lideri Özgür Özel: Gençlerle yola çıkıyoruz
CHP lideri Özgür Özel: Gençlerle yola çıkıyoruz CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) iş birliği ile düzenlenen 'İzmir İş Dünyası Buluşması'na katıldı. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve İlçe Belediye başkan ile adayları katıldı.
12.03.2024 Gündem
İngiliz Kraliyet Donanması için bir utanç daha: Uçak gemisinde yangın çıktı
İngiliz Kraliyet Donanması için bir utanç daha: Uçak gemisinde yangın çıktı 3 milyar sterlinlik HMS Queen Elizabeth birkaç hafta içinde ikinci kez bir sorunla karşı karşıya kaldı, gemi onarım için rıhtımda beklerken alevler yükseldi.
10.03.2024 Dünya
İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
'Fed faiz indirimini erteleyebilir'
'Fed faiz indirimini erteleyebilir' Güçlü ABD ekonomisi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi konusunda bekleyeceği yönündeki bahisleri artırıyor.
6.03.2024 Uzmanpara
Bakan Şimşek: Hedefimiz kadının iş gücüne katılım oranını yüzde 40’a çıkarmak
Bakan Şimşek: Hedefimiz kadının iş gücüne katılım oranını yüzde 40’a çıkarmak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nın ödül törenine katıldı.
5.03.2024 Ekonomi
Cesur ve yenilikçi Hamit Görele
Cesur ve yenilikçi Hamit Görele Mühendis Mekteb-i Âlisi’nde okurken okulu yarıda bırakarak Sanayi-i Nefise Mektebi’ne kaydolan Hamit Görele, yaşamı boyunca resim tutkusunun peşinden gitti.
5.03.2024 Advertorial
Japonya'da ekipman harcamaları artış gösterdi
Japonya'da ekipman harcamaları artış gösterdi Japonya'da şirketlerin tesis ve ekipman harcamaları dördüncü çeyrekte artış gösterdi.
4.03.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

Yurtiçi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.