Zararları

Zararları

Son dakika zararları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zararları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zararları haber sayfamızda...

Zararları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.296 zararları haberi bulunmuştur.
Karbonatı bu eşyalar için sakın kullanmayın! Temizlemiyor, zarar veriyor
Karbonatı bu eşyalar için sakın kullanmayın! Temizlemiyor, zarar veriyor Ev temizliğini daha kolay hale getiren popüler ürün karbonat, bazı alanlarda kullanıldığı zaman zararlı olabilir. Temizlik uzmanı Petya Holevich bazı ürünler veya eşyalar söz konusu olduğunda karbonat kullanımından kaçınılması gerektiğini belirtiyor.
14.04.2024 Püf Noktası
Uzmanlar uyarıyor! ‘Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın’
Uzmanlar uyarıyor! ‘Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın’ İşitme sağlığı için sağlam bir kulak olması gerektiğini belirten uzmanlar, kulak sağlığı için en önemli şeyin kulakların silinmemesi, temizlenmemesi, kurulanmaması ve hatta kaşınmaması olduğunu söylüyor. “Kulak kiri aslında bir şey değildir, kulakta bulunan bir yağ dokusudur. Bu nedenle kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın” diyen KBB Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi K. Ali Rahimi, kulak ve işitme sağlığını koruma konusunda bilgiler verdi.
14.04.2024 Genel Sağlık
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zor günler bekliyor! 'Her sene bir Arda çıkmaz ki'
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zor günler bekliyor! 'Her sene bir Arda çıkmaz ki' Sermayelerini seneler önce kaybeden, "borca batıklık"tan kurtulabilme adına binbir pozisyona giren Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u mali anlamda çok zor günler bekliyor. Onlar da bunu biliyor ama popülist uygulamalar baş ağrıtmaya devam ediyor
14.04.2024 Futbol
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak Her yıl Nisan ayının ikinci haftası tüm dünyada Kalp Sağlığı Haftası olarak anılıyor. Geçtiğimiz hafta antiaging’in yaşlanmayı önleme etkilerinden bahsetmiştik. Bu hafta ise antiaging’in 5 temel tedavi alanını inceleyeceğiz…
13.04.2024 Pazar
Bu alışkanlığı gözden geçireceksiniz! Sağa tarafa yatmadan önce tekrar düşünün
Bu alışkanlığı gözden geçireceksiniz! Sağa tarafa yatmadan önce tekrar düşünün Uzun bir günün sonunda nihayet yatağa girdiğinizde, muhtemelen battaniyenin altına kıvrılır ve fazla düşünmeden en sevdiğiniz uyku pozisyonuna geçersiniz. Ancak bazı pozisyonların diğerlerinden daha iyi olabileceği ortaya çıktı ve eğer sağ tarafınıza doğru uyumaya alışkınsanız, alışkanlıklarınızı değiştirmek isteyebilirsiniz.
8.04.2024 Genel Sağlık
Mini dizilik bir girişim macerası
Mini dizilik bir girişim macerası Paylaşımlı bir ofis alanı yaratma hayaliyle başlayan, değeri milyarlarca dolara yükselen WeWork sonra inişe geçerek nasıl mini dizi ve kitap konusu oldu, birlikte inceleyelim...
5.04.2024 Milliyet Executive
Beyaz ekmeği sağlıklı hale getiriyor, kan şekeri yükselmiyor! Önce dondur, sonra kızart
Beyaz ekmeği sağlıklı hale getiriyor, kan şekeri yükselmiyor! Önce dondur, sonra kızart Diyetisyenler genellikle beyaz ekmeğin kan şekerinde büyük artışlara neden olduğunu belirterek tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Ancak Dr. Karan Raj, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getiren tüyoyu açıkladı. Öğrenince çok şaşıracaksınız.
Klimalı oda cildi resmen kurutup bitiriyor! Etkilerini azaltmak için bunları yapın
Klimalı oda cildi resmen kurutup bitiriyor! Etkilerini azaltmak için bunları yapın Bütün günü kavurucu güneşin altında geçirdikten sonra tek yapmak istediğiniz evinize koşup klimayı açmak ve soğuk havanın tadını çıkarmak olabilir. Ancak klimalı bir odada uzun süre oturmanın cildinizin aşırı derecede kurumasına neden olabileceğini biliyor muydunuz? Klimaların cilt üzerindeki olumsuz etkileri haberimizde.
5.04.2024 Cilt Bakımı
Canan Karatay'dan lazer epilasyona onay yok! 'Ağır metallerin çıkışını önlüyor, çok zararlı'
Canan Karatay'dan lazer epilasyona onay yok! 'Ağır metallerin çıkışını önlüyor, çok zararlı' Günümüzde birçok kişi istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon işlemini tercih ediyor. Ancak Prof. Dr. Canan Karatay lazer epilasyon işleminin insan sağlığına olan zararlı etkilerini şöyle aktarıyor: "Vücudu ağır metale teslim ediyor, doğallığı yok ediyor"
4.04.2024 Genel Sağlık
Bulaşık makinesinden bağırsaklara geçiyormuş! Kimse bilmiyor, işte en iyi deterjan
Bulaşık makinesinden bağırsaklara geçiyormuş! Kimse bilmiyor, işte en iyi deterjan Son günlerde yapılan yeni bir çalışma bulaşık makinesi deterjanlarının bağırsak sağlığına olan olumsuz etkilerini ortaya koydu. Bu araştırmaya göre bilmeden yediğimiz deterjanlar kanser sebebi. Peki ne yapmalı?
4.04.2024 Genel Sağlık
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Furkan suresi, Kur’an-ı Kerim’in 25.suresidir. Sure toplam 77 ayetten oluşmaktadır.
4.04.2024 Sureler
ÖZEL | Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike! Süper Kupa finaline çıkmazsa ağır yaptırımlar gelebilir
ÖZEL | Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike! Süper Kupa finaline çıkmazsa ağır yaptırımlar gelebilir Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finalinin ertelennenesi ve yabancı hakem atanmaması durumunda maça çıkılmaması veya Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkılabileceğini duyurdu. Süper Kupa finaline çıkmaması durumunda Fenerbahçe'yi ağır yaptırımlar bekliyor.
3.04.2024 Fenerbahçe
Şemsiyesiz çıkmadan önce tekrar düşünün! Yağmur suyu saçları tel tel döküyor
Şemsiyesiz çıkmadan önce tekrar düşünün! Yağmur suyu saçları tel tel döküyor Yağmur suyunun, su kaynaklarının en safı olduğu düşünülür. Ancak bu yere çarpmadan önce herhangi bir parçacık, madde veya mineral toplamaması durumunda geçerlidir. Özellikle ilk yağmurlar, atmosferde kalan ve asit yağmurlarına yol açan yabancı maddeleri içerdikleri için en tehlikeli yağmurlar olarak bilinir. Yağmurda şemsiyesiz yürümeden önce bir daha düşünün.
2.04.2024 Saç Bakımı
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katili için istenen ceza belli oldu
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katili için istenen ceza belli oldu Fatih’te, sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, tutuklu şüpheli Erkan Baykut hakkında müebbet hapis istemiyle dava açtı.
29.03.2024 Gündem
Duruş değişiyor, uykular kaçıyor! Sürekli ağzınızdan nefes alırsanız ne olur?
Duruş değişiyor, uykular kaçıyor! Sürekli ağzınızdan nefes alırsanız ne olur? Burnunuzun en önemli işlevi sağlıklı şekilde solunum gerçekleştirmektir ve burun yerine ağız üzerinden yapılan solunumun çeşitli zararları olabilir. Ağzınızdan nefes almak gayet işe yarasa da uzun vadede bizim için çok daha zararlı olabilir.
29.03.2024 Sağlık
"Enflasyon 2025’te yüzde 15’lere, 2026'da tek hanelere düşecek"
"Enflasyon 2025’te yüzde 15’lere, 2026'da tek hanelere düşecek" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu yılın ortalarından itibaren göreceksiniz enflasyonda düşüşler başlayacak. Bu işler böyle hemen olmuyor. Dünyada da bizde de. Aşama aşama gerçekleştiriyorsunuz. Belli bir zaman alıyor. Yılın ortasından itibaren düşmeye başlayacak. Gelecek yıl yüzde 15'lere düşürmeyi hedefliyoruz. 2026'da ise yeniden tek hane olacak inşallah. Biz başkaları gibi laf olsun diye söylemiyoruz. Planını, programın, politikalarını yapmış durumdayız" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Aşırıya kaçınca böbrekleri vuruyor! Uzmanı ağrı kesici kullanımı konusunda uyardı
Aşırıya kaçınca böbrekleri vuruyor! Uzmanı ağrı kesici kullanımı konusunda uyardı Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Suat Bolat, "Böbrekler çok önemlidir ve 2’si birbirlerinin yedeği değildir. Böbrekler birçok etkene çok fazla savunmasızdır. Çok hızlı bir yıkım sürecine girebilmektedir. Şeker hastalığı, hipertansiyon, kontrolsüz ağrı kesici kullanımı böbrek hastalıklarının en önemli sebebidir" dedi.
19.03.2024 Sağlık
Elma sirkesi yalanı! 'Kilo verdiriyor' diyenlere kötü haber: Tek başına zararı çok fazlaymış
Elma sirkesi yalanı! 'Kilo verdiriyor' diyenlere kötü haber: Tek başına zararı çok fazlaymış Elma sirkesi tüketimi, hızlı kilo vermek isteyen kişilerin kullandığı yöntemlerden biridir. Kilo verme sürecine fayda sağladığı düşünülse de yapılan çalışmalar aksini iddia ediyor. İşte tüm rahatsızlıklara çare olarak nitelendirilen elma sirkesinin bazı tehlikeleri.
18.03.2024 Genel Sağlık
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık
Kalitesizse tüm vücudu vuruyor! Uykusuzluk alışkanlık değil, hastalık Genel sağlığı etkileyen en önemli konulardan biri de yeterli ve dengeli uyumak. Prof. Dr. Zahide Mine Yazıcı “Vücudun biyolojik saati, düzenli uyku periyotlarına ihtiyaç duyar. Her gece aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmak, uyku düzenini korumaya yardımcı olur" diyerek uykusuzluğun vücuda verdiği zararları sıraladı.
15.03.2024 Genel Sağlık
5 gramı geçince probleme neden oluyor! Tuzu kısarak bu hastalıkların önüne geçin
5 gramı geçince probleme neden oluyor! Tuzu kısarak bu hastalıkların önüne geçin Doç. Dr. Alihan Oral, tuz ile ilgili yapılan bir araştırmaya değinerek, “Dünyada on yıllık takipte, sadece sofradaki tuz azaltılarak 8 buçuk milyon kişinin ölümünün azaldığı gösterilmiş. Sofralarımızda ve fast food tüketiminde tuz miktarını azaltarak hem inmenin, hem kardiyovasküler hastalıkların, hem de kemik erimesinin önüne geçebiliriz” dedi.
15.03.2024 Genel Sağlık
Koyu lekeler masum değilmiş, güneşe çıkarken dikkat! Gizlice mahvediyor
Koyu lekeler masum değilmiş, güneşe çıkarken dikkat! Gizlice mahvediyor Muhtemelen güneşin cildinizin en büyük düşmanı olduğunu duymuşsunuzdur. Etkili bir güneş koruma önlemi olmadan güneşe çok fazla maruz kalmak cildinize zarar verebilir. UVA ışınları bronzlaşmaya, kırışıklıklara ve diğer erken yaşlanma belirtilerine neden olurken, UVB ışınları güneş yanığına ve cilt kanserine neden olur.
14.03.2024 Cilt Bakımı
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları İslam’ın ikinci şartı olan namaz Müslüman alemi için farz kılınmıştır. Dinin direği olarak da nitelendirilen namaz 5 vakit kılınır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı vakitlerinde kılınan namaz surelerinin sıralaması vardır. Namaz sureleri sıralaması ve namazda okunan dualar ile anlamları ibadette önemli yere sahiptir. Zammı sureler namazda okunan kısa surelere denir ve Kur'an-ı Kerim'in son sayfalarında yer alır. Namazda okunan zammı sureler sıralaması ve okunuşu nelerdir? diyorsanız "Namaz sureleri sırası" içeriğimizden detaylıca okuyabilrsiniz.
28.03.2024 Sureler
Canan Karatay '1 tane bile yemedim' diye uyardı! Üstüne püskürtülen gaz zehir saçıyor
Canan Karatay '1 tane bile yemedim' diye uyardı! Üstüne püskürtülen gaz zehir saçıyor Beslenme ile ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri çeken Prof. Dr. Canan Karatay'ın son uyarısı kaju için oldu. İşte 'Hayatımda bir kere bile yemedim' diyen Karatay'ın kaju ile ilgili gündem yaratan açıklamaları.
11.03.2024 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Zararları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.