Zatürreden en etkili nasıl korunuruz?
Zatürreden en etkili nasıl korunuruz? Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Döndü Güneylioğlu, tüm dünyada ve Türkiye'de en sık görülen, en fazla ölüme neden olan hastalıklar arasında yer alan zatürreden korunmanın en etkili yönteminin güçlü bir bağışıklık sistemi olduğunu belirtti.
29.11.2020 Genel Sağlık
Her 40 saniyede bir çocuk zatürre nedeniyle hayatını kaybediyor
Her 40 saniyede bir çocuk zatürre nedeniyle hayatını kaybediyor Zatürre, dünyada her yıl 5 yaşın altındaki 800 binden fazla yani günde yaklaşık 2 bin 200 çocuğun hayatına mal oluyor. "Zatürreden Ölümlerin Önlenmesi Haftası" kapsamında konuşan Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nevin Hatipoğlu, "Önlenebilir bu ölümleri sona erdirebilmek için ebeveynlerin, dolayısıyla toplumun eğitimi ve bilinçlendirilmesi çok önemli" dedi
28.11.2020 Çocuk Sağlığı
Bu hastalık 4 yaş altındaki çocuk ölümlerinde ilk sırada
Bu hastalık 4 yaş altındaki çocuk ölümlerinde ilk sırada Halk arasında “zatürre” ismiyle bilinen ve akciğer dokusunun iltihabı olan pnömoni nedeniyle dünyada her yıl 5 yaşın altında 10 - 12 milyon çocuk hastaneye yatırılıyor ve bunların yaklaşık 2 milyonu hayatını kaybediyor.
10.11.2015 Ebeveyn
Geçmeyen öksürük ve ateşe dikkat!
Geçmeyen öksürük ve ateşe dikkat! Havaların giderek soğuması, grip mevsiminin açılması ve kapalı mekanlarda geçirilen sürenin artması ile daha sık karşılaşılan zatürre konusunda doğru tedavi kadar hastalıktan korunma da ön plana çıkıyor.
9.11.2015 Genel Sağlık
Grip sandığınız zatürre olabilir
Grip sandığınız zatürre olabilir Acıbadem Kadıköy Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Keramettin Şar, kronik hastalığı olanların, küçük çocukların, hamilelerin ve yaşlıların çok daha fazla risk altında olduğunu vurguluyor. Dr. Şar, zatürreden korunma yollarını anlattı; önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
20.02.2015 Çocuk Sağlığı