ZEKAT NEDİR, NASIL HESAPLANIR? Zekat kimlere verilir, kimlere verilmez? Diyanet açıkladı
ZEKAT NEDİR, NASIL HESAPLANIR? Zekat kimlere verilir, kimlere verilmez? Diyanet açıkladı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte zekat ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Dinen zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda mala sahip olanların vermesi gereken zekat nedir, nasıl hesaplanır? Kimlere zekat verilir, kimlere verilmez? İşte zekat ile ilgili detaylar.
7.04.2022 Gündem
Fitre, fidye ve zekât nedir, nasıl hesaplanır ve ne zaman verilir?
Fitre, fidye ve zekât nedir, nasıl hesaplanır ve ne zaman verilir? İslam dini için en önemli ay olan Ramazan ayının gelmesiyle oruç ibadeti de başladı. Ancak kimi durumda Müslümanlık inancına göre farz olan oruç ibadetinin yerine getirilemediği durumlar olabiliyor. Bu nedenle gerek sağlık gerekse özel durumlar nedeniyle oruç tutamayanların fidye vermesi gerekiyor. Diğer önemli iki yardımlaşma hususu da fitre ve zekât. Peki fitre, fidye ve zekât hangi durumlarda verilir, ne zaman verilmelidir ve miktarları nasıl hesaplanır? Biz tüm sorularımızı Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç’e sorduk, en detaylı yanıtları kendisinden olduk.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Zekat nedir? Zekat ne kadar verilir? Zekat hesaplama
Zekat nedir? Zekat ne kadar verilir? Zekat hesaplama Ramazan ayının bitmesine kısa bir süre kala, vatandaşlar dini görevlerini yerine getirmek istiyor. Dini görevlerimiz arasında yer alan zekat vermek merakla araştırılıyor. Peki Zekat nedir? Zekat ne kadar verilir? Zekat kimlere verilir, kimlere verilmez? İşte Zekat hakkında merak edilenler ve bilinmesi gerekenler...
23.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri