Zekeriya Öz

Zekeriya Öz

Türk hukukçu, Bolu savcısı.   Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğretimini Bursa'da tamamladı. Babası Bursa'da esnaflık yapan Öz, 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu. 1997'ye kadar Bursa Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. 1997 yılında Hakim ve Savcılar Sınavı'nı kazandıktan sonra Bursa Barosu'ndaki kaydını sildirip savcı oldu.   1999 yılının Ağustos ayında kısa dönem askerlik hizmetine başladı. Askerliğe 114,5 kilo olarak başlayan savcı görevinin 12. gününde çeşitli sağlık nedenleriyle sağlık kurulunun karşısına çıktı. Kendisine 3 ay süreyle hava değişimi verilmiş ve verilen sürede istenen kilolara inememiştir. Bunun üzerine 2 kez daha üçer aylık hava değişimi verilmiş ve durumunda bir değişiklik olmaması nedeniyle Mayıs 2000'de eksojen obezite tanısıyla askerliğe elverişsizdir raporu verilmiştir.   İlk görev yeri Çine'ye 26 Eylul 1995 tarihli ve 22416 sayili Resmi Gazete'de yazılı kararla atanan Öz, Çine'den sonra Mutki'ye 2 Temmuz 1998 tarihli ve 23390 sayılı Resmî Gazete'de yazılı kararla gönderildi.   Mutki'de iki yıl görev yaptıktan sonra Balıkesir, Bigadiç'e atandı.   2004 yılında İstanbul, Ümraniye'ye atandı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı oldu. El Kaide üyesi El Sakka hakkında müebbet hapis istemiyle dava açtı. İstanbul'daki İngiliz Başkonsolosluğu ve sinagoglar ve HSBC'ye, bombalı saldırı düzenleyen El Kaide militanları Azad Ekinci ve Abdülkadir Karakuş'un Suriye'ye Sakka'nın yanına gittiğini tespit etti.   12 Haziran 2007 Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombasının bulunması ile başlayan Ergenekon soruşturmasını yöneten savcılardan biridir.   HSYK, adli yargı kararnamesiyle Ergenekon davasına bakan özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü,özel yetkilerini alarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atadı. Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'ne ise Ergenekon, Askeri Casusluk ve Fuhuş Çetesi soruşturmalarını yürüten Fikret Seçen atandı

Zekeriya Öz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.615 zekeriya öz haberi bulunmuştur.
Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi
Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Yargıtay'dan dönen ve çoğu kamu görevlilerinin yargılandığı 15 sanıklı davada, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
27.03.2024 Gündem
SON DAKİKA | Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan sert sözler: Galatasaray, Türk futbolu için beka sorunu
SON DAKİKA | Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan sert sözler: Galatasaray, Türk futbolu için beka sorunu Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ali Koç, "Galatasaray, Türk futbolu için beka sorunudur" ifadesini kullandı.
13.03.2024 Fenerbahçe
FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada karar çıktı
FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada karar çıktı FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım" suçundan haklarında verilen hükümler Yargıtay'da bozulan Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek'in yeniden yargılandığı davada karar çıktı.
14.02.2024 Gündem
Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme
Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme Yargıtay'dan dönen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin çoğu kamu görevlisinin yargılandığı 15 sanıklı davada, mahkeme mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderdi.
10.01.2024 Gündem
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamları sonrası atılacak adımlara ilişkin bilgi verirken, İsrailli rehinelerin ailelerinden kendisine gelen mektupla ilgili önemli bir detayı da paylaştı.
19.11.2023 Haberler
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk
İsrail'den gelen mektup! Erdoğan: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamları sonrası atılacak adımlara ilişkin bilgi verirken, İsrailli rehinelerin ailelerinden kendisine gelen mektupla ilgili önemli bir detayı da paylaştı.
19.11.2023 Gündem
Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme
Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 15 sanık yönünden kısmen bozularak Yargıtay'dan dönen davada yeni bir gelişme yaşandı.
1.11.2023 Gündem
Urfi Çetinkaya’ya İstanbul’da kelepçe
Urfi Çetinkaya’ya İstanbul’da kelepçe Uyuşturucu imalatı ve ticareti suçundan hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya, polisin düzenlediği operasyonla Sarıyer’de gizlendiği villada yakalandı.
12.04.2023 Haberler
Urfi Çetinkaya’ya İstanbul’da kelepçe
Urfi Çetinkaya’ya İstanbul’da kelepçe Uyuşturucu imalatı ve ticareti suçundan hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya, polisin düzenlediği operasyonla Sarıyer’de gizlendiği villada yakalandı.
12.04.2023 Gündem
Hrant Dink suikastının perde arkası! 16 yıl önce bugün ne oldu?
Hrant Dink suikastının perde arkası! 16 yıl önce bugün ne oldu? 19 Ocak 2007'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Hrant Dink için her yıl olduğu gibi bu yıl da saat 15.00'te, suikaste uğradığı Agos Gazetesi'nin eski merkezinin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde anma töreni düzenlendi. İşte dakika dakika o gün yaşananlar...
19.01.2023 Gündem
'Futbolda Şike' kumpası davasında son soruşturmanın açılması kararı
'Futbolda Şike' kumpası davasında son soruşturmanın açılması kararı Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın suç duyurusu üzerine, FETÖ'nün "futbolda şike" kumpasında ismi geçen 38 eski savcı ve hakim hakkında son soruşturmanın açılmasına karar verdi.
8.08.2022 Gündem
Firari Zekeriya Öz’ün 83 yıla kadar hapsi istendi
Firari Zekeriya Öz’ün 83 yıla kadar hapsi istendi 48 eski hakim ve savcı hakkında ‘Poyrazköy Davası’nda’ kumpas kurdukları gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede firari savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in 83 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken, diğer sanıkların da farklı suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.
2.06.2022 Gündem
ÖZEL - Galatasaray'da Adnan Öztürk'ten Develioğlu'na cevap! 'Kolpaçino filmeleri de beni çok güldürür'
ÖZEL - Galatasaray'da Adnan Öztürk'ten Develioğlu'na cevap! 'Kolpaçino filmeleri de beni çok güldürür' Galatasaray Kulübü'nde Burak Elmas'ın yeni yönetiminde görev alacağı iddia edilen Adnan Öztürk, Skorer'den Nevzat Dindar'a özel açıklamalarda bulundu.
5.05.2022 Galatasaray
Fırat Develioğlu'dan ihraç yanıtı: Hakaret olarak algılarım
Fırat Develioğlu'dan ihraç yanıtı: Hakaret olarak algılarım Geçtiğimiz günlerde Galatasaray'da başkanlığa aday olduğunu açıklayan Fırat Develioğlu, kulüpten ihracının gündeme gelmesinin ardından açıklamalarda bulundu.
5.05.2022 Galatasaray
Bakan Soylu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Hrant Dink suikastı yanıtı
Bakan Soylu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Hrant Dink suikastı yanıtı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Açıkça soruyoruz, Hrant Dink Cinayetinden FETÖ’yü kurtarma görevini Kılıçdaroğlu’na kim vermiştir?" ifadelerini kullandı.
19.04.2022 Haberler
Bakan Soylu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Hrant Dink suikastı yanıtı!
Bakan Soylu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Hrant Dink suikastı yanıtı! Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Açıkça soruyoruz, Hrant Dink Cinayetinden FETÖ’yü kurtarma görevini Kılıçdaroğlu’na kim vermiştir?" ifadelerini kullandı.
19.04.2022 Siyaset
'Hakaret' davasında hakim karşısına çıkan İlker Başbuğ: Kimseyi kişisel suçlamıyorum
'Hakaret' davasında hakim karşısına çıkan İlker Başbuğ: Kimseyi kişisel suçlamıyorum Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dahil AK Parti'li 6 siyasetçiye hakaret ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yargılanmasına başlandı. Kapalı görülen duruşmadan sonra açıklama yapan Başbuğ, "İçeride verdiğim savunmada da kişisel olarak kimseyi suçladığım yoktur. Benim bütün istediğim 'Bu yasa değişikliği teklifini ilk gündeme getiren, bu yasa değişikliğini ilk kaleme alanlar kimlerdir; bu araştırılsın, incelensin' diyorum. Bütün istediğim bu" dedi.
3.03.2022 Gündem
Son dakika: Çok sayıda terör örgütü üyesinin mal varlıkları donduruldu
Son dakika: Çok sayıda terör örgütü üyesinin mal varlıkları donduruldu Gelen son dakika haberine göre; Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, terör örgütü FETÖ/PDY ve PKK/KCK ile dini istismar eden terör örgütleri ve sol terör örgütlere üye 770 kişi ve 1 tüzel kuruluşun mal varlıkları donduruldu. Mal varlıkları dondurulanlar arasında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın da ismi yer aldı.
24.12.2021 Gündem
'Futbolda şike' kumpasında flaş gelişme! İddianame düzenlendi
'Futbolda şike' kumpasında flaş gelişme! İddianame düzenlendi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" kumpasında yer aldıkları gerekçesiyle aralarında Fikret Seçen, Mehmet Berk ve Zekeriya Öz'ün de bulunduğu 38 eski savcı ve hakim hakkında iddianame düzenlendi.
5.11.2021 Gündem
FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’ün 'kasası'na hapis!
FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’ün 'kasası'na hapis! Gelen bir son dakika haberine göre, Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığına ilişkin Ali Ağaoğlu'ndan belge istediği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
5.10.2021 Gündem
Öz ve Dumanlı’nın mal varlığına el konulacak
Öz ve Dumanlı’nın mal varlığına el konulacak Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada mahkeme, eski savcı Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı’nın kaçak sayılarak mal varlıklarına el konulmasına karar verdi...
30.09.2021 Gündem
Son dakika! Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi
Son dakika! Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıklara ilişkin davada, firari sanıklar Zekeriya Öz ile Ekrem Dumanlı'nın kaçak sayılma şartları oluştuğu gerekçesiyle mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.
29.09.2021 Gündem
‘Cinayet adım adım yürütüldü’
‘Cinayet adım adım yürütüldü’ Dink davasına ilişkin 4 bin 448 sayfalık gerekçeli kararda, cinayetin öncesinden tasarlanıp adım adım yürürlüğe konulmak suretiyle gerçekleştirildiği, deliller ve raporların gizlenip örgüt izlerinin temizlendiği belirtildi.
15.07.2021 Gündem
Firari FETÖ'cüler için 664 milyon lira ödül
Firari FETÖ'cüler için 664 milyon lira ödül İçişleri Bakanlığının 'aranan teröristler' listesinde yer alan 338 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi için toplam 664 milyon lira ödül konuldu.
14.07.2021 Gündem
Firari FETÖ'cüler için 109 ülkeyle iade trafiği yürütüldü
Firari FETÖ'cüler için 109 ülkeyle iade trafiği yürütüldü Adalet Bakanlığı, bugüne kadar aralarında ABD, Almanya, Romanya ve Belçika'nın da bulunduğu 109 ülkeden 1022 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubunun iadesini istedi.
14.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zekeriya Öz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.