Zeki Demirkubuz

Zeki Demirkubuz

Türk film yönetmeni, senarist, yapımcı, oyuncu.   Yaşam öyküsü Zeki Demirkubuz 1964 yılında Isparta'da doğdu. Ortaokulu Isparta'da, Gönen Öğretmen Okulu'nda bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşti. Liseye İstanbul'da başladıysa da ilk sömestreden sonra okulu bırakarak fabrika ve atölyelerde çalışmaya başladı. 1980 darbesinden sonra tutuklanıp üç yıl hapis yattı. Bu dönemde edebiyata ilgi duymaya başlayıp, Dostoyevski'yi keşfetti. Özellikle Suç ve Ceza'nın üzerindeki kalıcı etkileri o yıllarda oluştu.Tahliyesinden sonra Anadolu'nun çeşitli kentlerinde işportacılık yaptı. Askerliğini erteleyebilmek için okula dönmeye karar verdi ve liseyi dışarıdan bitirerek İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne girdi.   Sinemaya başlaması Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten’in asistanlığını yaparak başladı. İlk uzun filmi C Blok’u (1994) çekene kadar çeşitli yönetmenlerin asistanlığını yaptı. C Blok’tan sonra Demirkubuz, kendi senaryolarını yazan bağımsız bir yönetmen olarak çalışmaya devam etti. Uluslararası eleştirmenler ve izleyiciler, Demirkubuz’u Venedik Film Festivali’nde gösterilen ikinci filmi Masumiyet’le tanıdılar. Demirkubuz’un üçüncü filmi olan Üçüncü Sayfa, Türkiye’deki film festivallerinin yanı sıra Locarno ve Rotterdam Film Festivalleri de dahil olmak üzere Avrupa’da yapılan çok sayıda film festivalinde gösterildi. Bu dönemde Zeki Demirkubuz “Karanlık Üzerine Öyküler” adını verdiği üçlemesinin çalışmalarına başladı. Üçlemenin ilk iki filmi, Yazgı ve İtiraf, 2002 yılında Cannes Film Festivali'nin “Un Certain Regard” bölümünde gösterildi. Üçlemesini başrolünü de üstlendiği Bekleme Odası’yla (2003) tamamlayan Demirkubuz, daha sonra Masumiyet’in başlangıç öyküsünü anlatan Kader’i çekti. (2006). Demirkubuz’un son filmi, 2009 yılında gösterime giren Kıskanmak’tır. 'Kıskanmak' filminin ardından, 'Yeraltı' (2012) adlı filmi çekmiştir.   Ayrıca, İşler Güçler dizisinin final bölümünde rol almıştır.

Zeki Demirkubuz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 522 zeki demirkubuz haberi bulunmuştur.
Rekabet değil huzur lazım
Rekabet değil huzur lazım Reha Erdem’in yeni filmi “Neandria” yarışmak yerine hayatla barışık yaşama ve doğaya, tarihi koruma vurgusuyla dikkat çekiyor.
17.03.2024 Kültür Sanat
Demirkubuz en iyi filmi açıkladı
Demirkubuz en iyi filmi açıkladı Zeki Demirkubuz, sinema tarihinin en iyi filmini açıkladı:
6.03.2024 Kültür Sanat
Sinema yazarları Nuri Bilge Ceylan dedi
Sinema yazarları Nuri Bilge Ceylan dedi 56. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Ödülleri sahiplerini buldu.
6.03.2024 Kültür Sanat
Nuri Bilge Ceylan mı Zeki Demirkubuz mu?
Nuri Bilge Ceylan mı Zeki Demirkubuz mu? Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) 56. Türkiye Sineması Ödülleri adayları belli oldu.
16.02.2024 Kültür Sanat
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı Milliyet Sanat'ın şubat sayısı okurlarla buluştu. Kapağını, aşkın ilham verdiği sanat eserlerine ayıran yeni sayıda kültür-sanatta savaşı barış ile adalet adına yorumlayan yapıtlara ve yaratıcılarına dair kapsamlı bir dosya; 'Hücreler' oyununu sahneye koyan Engin Günaydın'la ayın söyleşisi; sinema dünyasındaki unutulmaz kavgalarla ilgili bir derleme; 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Norveçli yazar Jon Fosse'nin röportajı ve Üzgün Kız Edebiyatı'na dair bir inceleme okurları bekliyor.
9.02.2024 Kültür Sanat
Başka ‘koç’ların dünyası
Başka ‘koç’ların dünyası Doğu Demirkol’un senaryosunu yazıp başrolünü üstlendiği “Yaşam Koçu” kişisel gelişim, enerji, şifalanmak gibi modern zaman kavramlarını tiye alıyor.
12.01.2024 Kültür Sanat
En çok ‘Hayat’ izlendi
En çok ‘Hayat’ izlendi 2023 hem sanatseverler hem de Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan için bereketli bir sene oldu.
9.01.2024 Kültür Sanat
Ceylan’dan suçlamalara cevap
Ceylan’dan suçlamalara cevap Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz’un televizyon programı üzerinden kendisi hakkında söylediklerine sosyal medya hesabından cevap verdi.
1.01.2024 Kültür Sanat
'Hayat' rekora mı gidiyor?
'Hayat' rekora mı gidiyor? 15 Aralık’ta vizyona giren Zeki Demirkubuz’un “Hayat”ının seyirci sayısı 49 bin 600 kişiyi geçti.
1.01.2024 Kültür Sanat
Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a son söz: Hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş
Nuri Bilge Ceylan'dan Zeki Demirkubuz'a son söz: Hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş İki ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki polemikte, son sözü Nuri Bilge Ceylan söyledi. "Bir algı oluşturmaya yönelik hiçbir kanıtı olmayan bir sürü hayal ürünü iddiayla uğraşmak kolay değilmiş" diyen Ceylan, bundan sonra yeni bir yanıt vermeyeceğini, böyle bir gereklilik doğarsa da buna mahkeme yoluyla devam edeceğini belirtti.
31.12.2023 Cadde
Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasında sular durulmuyor! 'Dişini sıkmaya devam et'
Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasında sular durulmuyor! 'Dişini sıkmaya devam et' Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki soğukluk yıllardır sinema dünyasının gündeminde. Demirkubuz, katıldığı programda Ceylan için sert sözlerde bulundu. Nuri Bilge Ceylan üç yıl sonra ilk X (Twitter) mesajını Demirkubuz'a cevap vermek üzere attı ve "Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum ama bu üslup karşısında bu artık mümkün değil" dedi.
28.12.2023 Cadde
Sokak diliyle ‘sanat’ tartışması
Sokak diliyle ‘sanat’ tartışması Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki küslük yeniden alevlendi. Demirkubuz, “Üç Maymun”un senaryosunun intihal olduğunu söyledi, Ceylan ise cevabının yakında geleceğini açıkladı.
28.12.2023 Kültür Sanat
Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim!
Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim! Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki soğukluk yıllardır sinema dünyasının gündeminde. Demirkubuz, katıldığı programda Ceylan için gündem olacak açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, Youtube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım" dedi.
28.12.2023 Cadde
HAYAT FİLMİ konusu nedir, oyuncuları kimler? 🎥 Zeki Demirkubuz'un Hayat filmi ne anlatıyor? İşte oyuncu kadrosu
HAYAT FİLMİ konusu nedir, oyuncuları kimler? 🎥 Zeki Demirkubuz'un Hayat filmi ne anlatıyor? İşte oyuncu kadrosu Vizyona yeni giren filmler arasında yer alan Hayat filmi dikkat çekti. Film severlerin araştırmaya başladığı Hayat filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Zeki DemirKubuz'un senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Hayat filmi hakkında merak edilenler şöyle
17.12.2023 Bilgi Rehberi
Tanıdık bir ‘Hayat’
Tanıdık bir ‘Hayat’ Zeki Demirkubuz, Miray Daner ve Burak Dakak gibi iki genç oyuncuya başrolleri teslim ettiği “Hayat”ta, filmografisinin en sevilen filmleri olan “Masumiyet” ve “Kader”in izinden gidiyor
17.12.2023 Kültür Sanat
Kapağında ‘hayat’ var
Kapağında ‘hayat’ var Milliyet Sanat bu ay da zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. 50 yıllık kültür sanat dergisinin bu ay kapağında Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ filmi yer alırken, tiyatrodan edebiyata, sinemadan plastik sanatlara Türkiye’nin ve dünyanın nabzı Milliyet Sanat’ta!
4.12.2023 Kültür Sanat
UFUK BAYRAKTAR kimdir, nereli, kaç yaşında? Dayı: Bir Adamın Hikayesi filminin Cevahir'i Ufuk Bayraktar filmleri ve dizileri
UFUK BAYRAKTAR kimdir, nereli, kaç yaşında? Dayı: Bir Adamın Hikayesi filminin Cevahir'i Ufuk Bayraktar filmleri ve dizileri Ufuk Bayraktar'ın hayatı, dizi ve filmleri sevenleri tarafından merakla araştırılıyor. Bayraktar, üniversiteye devam etmeme kararı alarak babasının kahvesinde çalışmaya başladı. Başarılı oyuncu Ufuk Bayraktar'ın Zeki Demirkubuz tarafından keşfedildiği biliniyor. Peki, Ufuk Bayraktar aslen nereli, evli mi?
5.09.2023 Cadde
Oyuncu Mustafa Uzunyılmaz yolda yürürken kalp krizi geçirdi
Oyuncu Mustafa Uzunyılmaz yolda yürürken kalp krizi geçirdi Oyuncu Mustafa Uzunyılmaz (63) yolda yürürken kalp krizi geçirince hastaneye kaldırıldı. Uzunyılmaz‘ın hastanede tedavisi sürüyor.
6.09.2023 Cadde
Nedir bu ‘sanat sineması’ dedikleri?
Nedir bu ‘sanat sineması’ dedikleri? Sinema yazarı Barış Saydam’ın kaleme aldığı “Türkiye’de Sanat Sineması”, sinemanın bazıları tarafından ‘fazla entel’ görünen ama kendi kitlesini de yaratmış yapımlarına odaklanıyor.
15.08.2023 Kültür Sanat
İstiklâl Caddesi’nden ‘algının şiiri’ne davet
İstiklâl Caddesi’nden ‘algının şiiri’ne davet Ödüllü küratör, yazar ve yönetmen Lara Kamhi, farklı nesillerden yedinci sanat ve güncel sanat emekçilerini Akbank Sanat’ta “Algının Poetikası”nda buluşturdu. Sergideki çalışmalar, izleyicileri ‘genişletilmiş sinema’ evrenini keşfe çağırıyor.
19.05.2023 Kültür Sanat
Şenol Güneş: ‘Zor bir maç olacak’
Şenol Güneş: ‘Zor bir maç olacak’ Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş pazar günü konuk olacakları Adana Demirspor’la zorlu bir maç oynayacaklarını söyledi, “Biz kalan üç maçımızı da kazanmak istiyoruz. Onlar da bizi yakalamayı hedefliyor. Güzel bir maç olmasını diliyorum” dedi
17.05.2023 Beşiktaş
Şenol Güneş ve Beşiktaşlı futbolcular fotoğraf sergisi gezdi
Şenol Güneş ve Beşiktaşlı futbolcular fotoğraf sergisi gezdi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile futbolculardan Cenk Tosun, Necip Uysal, Gedson Fernandes ve Omar Colley, Zeki Demirkubuz’un Gazhane Müzesi’ndeki Hayat isimli fotoğraf sergisini gezdi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, sanat ve sporun nefes alınacak alanlar olduğunu söyledi. Sergi gezisi sırasında Güneş ve futbolcular, Demirkubuz’a isminin yazılı olduğu, imzalı Beşiktaş forması hediye etti.
16.05.2023 Futbol
Şenol Güneş ve Beşiktaşlı futbolcular fotoğraf sergisi gezdi
Şenol Güneş ve Beşiktaşlı futbolcular fotoğraf sergisi gezdi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile futbolculardan Cenk Tosun, Necip Uysal, Gedson Fernandes ve Omar Colley, Zeki Demirkubuz’un Gazhane Müzesi’ndeki Hayat isimli fotoğraf sergisini gezdi. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, sanat ve sporun nefes alınacak alanlar olduğunu söyledi. Sergi gezisi sırasında Güneş ve futbolcular, Demirkubuz’a isminin yazılı olduğu, imzalı Beşiktaş forması hediye etti.
16.05.2023 Beşiktaş
Hayat’ı anlatmaya devam ediyor
Hayat’ı anlatmaya devam ediyor Yönetmen Zeki Demirkubuz’un 2009’dan beri çektiği fotoğraflardan oluşan ilk sergisi “Hayat”, Müze Gazhane’de ziyarete açıldı. 78 fotoğrafa Demirkubuz’un gözünden hayatın en gerçek temsiliyet alanı sokaklar yansıyor.
14.05.2023 Kültür Sanat
Ağlamıyorum gözüme ‘90’lar kaçtı
Ağlamıyorum gözüme ‘90’lar kaçtı “Sahnede ‘90’lar” sergisinden ‘90’lar Türkiye’sinin fon olduğu “Aftersun”a, İzel-Çelik-Ercan’ın 30 yıl sonra bir araya gelmesinden yayımlanan ‘90’lı yıllar temalı kitaplara... Esen ‘90’lı yıllar rüzgârını ardımıza alıp 10 yılın sanatta yarattığı dönüşüme baktık.
15.01.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Zeki Demirkubuz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.