AFAD tek tek sıraladı! İstanbul'da zemin sıvılaşması olan 15 ilçe
AFAD tek tek sıraladı! İstanbul'da zemin sıvılaşması olan 15 ilçe İstanbul zemin sıvılaşması riskine göre depremde en yüksek risk taşıyan ilçeler belirlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez "Üç tür etkisi oluşabilir. Birincisi yapı devrilebilir, ikincisi yan yatabilir, üçüncüsü içeri doğru göçme yaşanabilir" dedi.
14.09.2023 Haberler
Bu görüntü Elazığ'da çekildi: Palu'da zemin sıvılaşması
Bu görüntü Elazığ'da çekildi: Palu'da zemin sıvılaşması Elazığ’da geçtiğimiz günlerde yaşanan depremlerin ardından Yolüstü köyünde meydana gelen zemin sıvılaşması bu kez de Palu’da görüntülendi.
24.02.2023 Gündem
Uzman isimden Kocaeli açıklaması 'Zemin sıvılaşması en riskli alanlar'
Uzman isimden Kocaeli açıklaması 'Zemin sıvılaşması en riskli alanlar' Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden öğretim üyesi Dr. Metin Aşcı, Kahramanmaraş depreminde de görülen zemin sıvılaşması konusunda il genelinde analiz yaptıklarını belirterek, "Kocaeli'de kıyı şeridi, denize bakan kısımlar sıvılaşma açısından en riskli alanlar” dedi.
19.02.2023 Gündem
İstanbul için "zemin sıvılaşması" uyarısı
İstanbul için "zemin sıvılaşması" uyarısı İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu belirten uzmanlar, dolgu alanlara  ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' uyarısında bulunuyor.
11.11.2020 Gündem