DOLMABAHÇE SARAYI NEREDE? Dolmabahçe ne zaman, hangi padişah döneminde yapıldı? 2022 Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri
DOLMABAHÇE SARAYI NEREDE? Dolmabahçe ne zaman, hangi padişah döneminde yapıldı? 2022 Dolmabahçe Sarayı ziyaret saatleri Dolmabahçe Sarayı giriş ücretli mi, ziyaret saatleri ne zaman? Sarayın bulunduğu bölge, antik dönemlerden beri gemilerin sığındığı liman olarak kullanılmış ve 17. yüzyılda ise doldurularak Dolmabahçe adıyla padişahlara hasbahçe haline getirilmiştir. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'ün de vefat ettiği yer olan Dolmabahçe Sarayı nerede, özellikleri neler?
10.11.2022 Bilgi Rehberi
10 Kasım Anıtkabir ziyarete açık mı, saat kaça kadar açık? 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri güncel!
10 Kasım Anıtkabir ziyarete açık mı, saat kaça kadar açık? 10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri güncel! 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde, her yıl olduğu gibi 2022'de de tüm yurtta Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anılıyor. 10 Kasım'da Ata'yı ziyaret etmek isteyenler ise Anıtkabir'in ziyaret saatlerini araştırıyor. Peki, bu 10 Kasım'da Anıtkabir açık mı, kapalı mı?
10.11.2022 Bilgi Rehberi
Xanthos Antik Kenti Antalya İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Xanthos Antik Kenti Antalya İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Xanthos Antik Kenti, tarihte yer alan önemli şehirlerden biridir. Likya Krallığının başkentliğini yapmış, idari merkezi olarak öne çıkmıştır. Tarihe, düşmana esir düşmemek kendilerini öldüren ve şehri yakan kent olarak geçmişlerdir. Likya kültürünü ve özgünlüğünü yansıtması bakımından UNESCO Dünya Mirası listesine alınmıştır. Döneminin liman kenti olmasına rağmen, günümüzde denizden 8 km içeridedir. Xanthos Antik Kenti hakkında detaylı bilgiyi derledik.
25.09.2020 Tatil
Nysa Antik Kenti Aydın İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri
Nysa Antik Kenti Aydın İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Ülkemizde yer alan ve de en önemli tarihi yapısı ile bilinmekte olan Nysa Antik Kenti dünyada da bilinen en önemli yapılardan birisidir. Nysa Antik Kenti Aydın ilinde nerede? Giriş ücreti, tarihçesi ve özellikleri nelerdir? Sizler için detaylıca araştırdık ve derledik.
25.09.2020 Tatil
Bodrum Kalesi, su altı arkeolojisi meraklılarını bekliyor
Bodrum Kalesi, su altı arkeolojisi meraklılarını bekliyor İkinci etap restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yaklaşık 1100 metrekare kapalı sergi alanı hizmete açılan Bodrum Kalesi'ndeki su altı arkeolojisi müzesi, kültürel faaliyetler açısından cazibe merkezi haline geliyor. İtalyan, Alman, Fransız ve İspanyol Kuleleri, Karya Güzeli Sergi Salonu ve Serçe Limanı Batığı'nın olduğu bina hizmete açılan kalede, İngiliz Kulesi ve Uluburun Batığı salonu da hizmete alındığında 1375 metrekarelik kapalı sergi alanı gezilebilecek - Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Hüseyin Toprak: "İkinci etap çalışmalarımızla birlikte ziyaretçi sayımız ciddi derecede arttı. Yerli ve yabancı turistlerimizin ilk uğrak noktası burası oluyor" dedi.
9.07.2020 Tatil
Edirne'nin cazibe alanlarından lavanta tarlaları kontrollü ziyarete  açıldı
Edirne'nin cazibe alanlarından lavanta tarlaları kontrollü ziyarete açıldı Edirne'nin cazibe alanlarından, her yıl fotoğrafseverlerin de ilgi odağı olan rengarenk lavanta tarlaları, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri altında misafirlerini ağırlamaya başladı.
16.06.2020 Tatil
Beylerbeyi ve Dolmabahçe sarayları, 76 günün ardından ziyarete  açıldı
Beylerbeyi ve Dolmabahçe sarayları, 76 günün ardından ziyarete açıldı Yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 18 Mart'ta geçici olarak kapatılan Beylerbeyi ile Dolmabahçe sarayları, 76 gün sonra kapılarını ziyaretçilere açtı.
2.06.2020 Tatil