Kadir Gecesi'nin önemi nedir? Hangi ibadetler yapılabilir?
Kadir Gecesi'nin önemi nedir? Hangi ibadetler yapılabilir? İslam alemi için en önemli ay olan ve oruç ibadeti ile geçen Ramazan ayının en önemli gecesi Kadir Gecesi. Kur-an'ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahdedilmeye başlandığı gece olduğu için bu gece bin aydan daha hayırlı bir gece olarak ifade edilir. Kadir Gecesi, her yıl Ramazan ayının 26. günü idrak ediliyor. Buna göre Diyanet İşleri dini günler takvimine göre 2021 Kadir Gecesi 8 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Biz de Kadir Gecesi'nin önemini Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ile konuştuk. Musa Bilgiç'e, Kadir Gecesi'nin önemini, Kadir Gecesi'nde yapılabilecek ibadetleri sorduk. Tüm sorularınızın yanıtları haberimizde.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi'nin önemi nedir?
Kadir Gecesi'nin önemi nedir? İslam alemi için en önemli ay olan ve oruç ibadeti ile geçen Ramazan ayının en önemli gecesi Kadir Gecesi. Kur-an'ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahdedilmeye başlandığı gece olduğu için bu gece bin aydan daha hayırlı bir gece olarak ifade edilir. Kadir Gecesi, her yıl Ramazan ayının 26. günü idrak ediliyor. Buna göre Diyanet İşleri dini günler takvimine göre 2021 Kadir Gecesi 8 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Biz de Kadir Gecesi'nin önemini Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ile konuştuk. Musa Bilgiç'e, Kadir Gecesi'nin önemini, Kadir Gecesi'nde yapılabilecek ibadetleri sorduk. Tüm sorularınızın yanıtları videomuzda.
29.04.2021 Ramazan
Bugün kandil mi ne kandili? 10 Mart 2021 Çarşamba bugün hangi kandil?
Bugün kandil mi ne kandili? 10 Mart 2021 Çarşamba bugün hangi kandil? Bugün kandil mi sorusu arama motoruna sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki Bugün kandil mi, ne kandili? İşte sorunun yanıtına dair merak edilenler...
10.03.2021 Gündem
Miraç Kandili bugün mü? Miraç Kandili gecesinde nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet var mıdır?
Miraç Kandili bugün mü? Miraç Kandili gecesinde nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir ibadet var mıdır? Miraç Kandili bugün mü sorusu müslümanlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Recep ayı içerisinde ikinci kandil gecesi olarak bilinen Miraç Kandili gecesi bu gece idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da Allah'ın huzuruna yükseldiği hadiseye Miraç adı verilmektedir. Peki Miraç Kandili gecesinde nasıl ibadet edilmelidir, bu gecenin önemi nedir?
10.03.2021 Gündem
Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2021 Ramazan ayı hangi tarihler arasında? İşte dini günler takvimi
Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2021 Ramazan ayı hangi tarihler arasında? İşte dini günler takvimi Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Mübarek üç aylar içerisinde Recep ayının son günleri içerisinde yer aldığımız şu günlerde vatandaşlar tarafından en fazla merak edilen konular arasında Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusu geliyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan bu özel ay içerisinde İslamın beş şartından biri olan Oruç ibadeti yer alıyor. Peki 2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak?
1.03.2021 Gündem
Ramazan ne zaman, bayram hangi güne, tarihe denk geliyor?
Ramazan ne zaman, bayram hangi güne, tarihe denk geliyor? Ramazan ayı için gün sayılıyor. İlk oruç için sabırsızlık da had safhada... Mübarek üç ayları yaşadığımız bugünlerde "Ramazan ne zaman, bayram hangi güne, tarihe denk geliyor?" sorusu soruluyor.
25.02.2021 Gündem
Ramazan ne zaman, Ramazan Bayramı hangi tarihte? Mirac ve Berat Kandili tarihleri...
Ramazan ne zaman, Ramazan Bayramı hangi tarihte? Mirac ve Berat Kandili tarihleri... Mübarek üç ayların içerisindeyiz ve Regaip Kandilini geride bıraktık... Şimdi sırasıyla Miraç Kandili, Berat Kandili ve Ramazan ayı başlangıcı var. Peki Ramazan ne zaman, Ramazan Bayramı hangi tarihte?
22.02.2021 Gündem
Ramazan ayı hangi güne denk geliyor? Ramazan ayı başlangıç ve bitiş tarihi...
Ramazan ayı hangi güne denk geliyor? Ramazan ayı başlangıç ve bitiş tarihi... Ramazan ayı için geri sayım sürüyor. Mübarek üç ayların içerisinde yer alan Ramazan ayı içerisinde yer alan İslamın beş şartından biri olan oruç ibadetinin de içerisinde yer alması nedeniyle ayrı bir öneme sahip! Bu mübarek ayda binlerce müslüman bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getirecek. Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar Ramazan ayı bu yıl ne zaman başlayacak sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen o soruların yanıtları...
17.02.2022 Dini Bilgiler
2021 Ramazan ayı ne zaman hangi tarihte başlayacak? Ramazan Bayramı hangi aya denk geliyor?
2021 Ramazan ayı ne zaman hangi tarihte başlayacak? Ramazan Bayramı hangi aya denk geliyor? Mübarek üç aylar içerisinde yer alan Ramazan Ayı için geri sayım devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan içerisinde oruç ibadetinin yer aldığı Ramazan ayı içerisinde binlerce müslüman oruç ibadetini yerine getirecek. Mübarek Ramazan ayı içerisinde aynı zamanda bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de yer almaktadır. Peki 2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak/sona erecek?
17.02.2022 Dini Bilgiler
Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Kurban Bayramı tarihleri zaman zaman araştırılıyor. İslam alemi ara ara "Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?" sorusunu soruyor. İşte Kurban Bayramı ve 2021 dini takvimi...
28.01.2021 Gündem
2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı hangi tarihlere denk geliyor?
2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı hangi tarihlere denk geliyor? Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 2021 yılına girilmesi ile birlikte Ocak ayının büyük bölümü geride kaldı. Mübarek üç aylar içerisinde Recep ve Şaban aylarından sonra gelen Ramazan ayının eda edileceği tarihte netleşti. Peki 2021 Ramazan ayı ne zaman gerçekleştirilecek? Ramazan Bayramı hangi tarihlere denk geliyor?
17.02.2022 Dini Bilgiler
Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2021 Ramazan ayı bu yıl hangi tarihlere denk geliyor?
Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2021 Ramazan ayı bu yıl hangi tarihlere denk geliyor? 2021 yılına girilmesi ile birlikte Ramazan ayı için araştırmalar da başladı. 2021 Dini Günler Takvimi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlandı. Ramazan ayının hangi aya denk geldiği bu yıl hangi tarihler arasında idrak edileceği araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki 2021 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İşte 2021 Ramazan ayı tarihleri...
12.01.2021 Gündem
Ramazan ne zaman Üç aylar ne zaman başlıyor?
Ramazan ne zaman Üç aylar ne zaman başlıyor? 2021'e girdik, yeni yılda üç aylar ve ramazan ayının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İslam alemi zaman zaman "Üç aylar ne zaman, ramazan ayı ne zaman başlıyor?" diye soruyor. İşte 2021 dini günler takvimi...
6.01.2021 Gündem
3 (üç) aylar ve ramazan ne zaman başlayacak? Kandiller ne zaman?
3 (üç) aylar ve ramazan ne zaman başlayacak? Kandiller ne zaman? Yeni yıla çok az bir süre kaldı. 2021 ile birlikte 3 ayların başlangıcı da yavaş yavaş aratılmaya başlanacak. Peki, 3 aylar ve ramazan ne zaman başlayacak? Kandiller ne zaman?
27.12.2020 Gündem
2021 Dini Günler Takvimi: Ramazan ayı hangi tarihte başlayacak? İşte Üç Ayların başlangıç tarihi
2021 Dini Günler Takvimi: Ramazan ayı hangi tarihte başlayacak? İşte Üç Ayların başlangıç tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Dini Günler Takvimi yayımlandı. Yüz binlerce müslüman merak içerisinde 2021 yılı içerisindeki Dini Günlerin hangi tarihlere denk geldiğini merak içerisinde araştırmaya devam ediyor. Peki Üç Aylar ne zaman başlayacak, Ramazan ayı hangi tarihler arasında idrak edilecek? İşte 2021 Dini Günler Takvimi...
21.12.2020 Gündem
Fuat Oktay: Ülkemizi asırlık hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz
Fuat Oktay: Ülkemizi asırlık hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, esnaf ziyaretlerinin ardından Sincan Lale Konferans Salonu'nda Sincan İlçesi Sivil Toplum Kuruluşları ile Salon Toplantısı'nda konuştu.
13.04.2023 Gündem
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Ayasofya Camii'ne asılan mahya videosunu paylaşarak, "Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi'nin minareleri, bu yıl da 'La İlahe İllallah' yazılı mahya ile hem İstanbul'umuzu hem de gönüllerimizi aydınlatacak" ifadelerini kullandı. 
22.03.2023 Gündem
Kocasını öldüren kadının cezası belli oldu
Kocasını öldüren kadının cezası belli oldu İstanbul Eyüpsultan'da boşanma aşamasındaki eşini kendisini darp ederken bıçaklayarak öldüren Nuran Özdemir hakkında karar açıklandı.
8.09.2022 Gündem
Civan Canova sağlık durumunu bu sözlerle açıkladı! Civan Canova kimdir kaç yaşında? Film ve dizileri...
Civan Canova sağlık durumunu bu sözlerle açıkladı! Civan Canova kimdir kaç yaşında? Film ve dizileri... Civan Canova, sosyal medya hesabından yaptığı sağlık durumuna ilişkin paylaşımın ardından merak edilen isimler arasında yer aldı. Son olarak Üç Kuruş dizisinde Oktay Çaka karakterine hayat veren Civan Canova yaşadığı sağlık sorununa ilişkin sevenlerine bilgi verdi. Peki Civan Canova kimdir sağlık durumu nasıl?
5.08.2022 Bilgi Rehberi
‘Deli ırmak daraldı sonra böyle oldu’
‘Deli ırmak daraldı sonra böyle oldu’ Bartın’da yaşanan selde evleri yıkılan ve zarar gören vatandaşlar, bölgeye yapılan baraj ve derenin daraltılması nedeniyle evlerinin zarar gördüğünü iddia ediyor.
1.07.2022 Gündem
Müge Anlı evlendi mi, ne zaman evleniyor? ŞİNASİ YÜZBAŞIĞLU kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
Müge Anlı evlendi mi, ne zaman evleniyor? ŞİNASİ YÜZBAŞIĞLU kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Müge Anlı kimle evleniyor? ATV ekranında uzun zamandır Müge Anlı ile Tatlı Sert programını sunan Müge Anlı evleneceğini açıkladı. Müstakbel eşinin adını da canlı yayında açıklayan Müge Anlı, yeni sezonda evli olarak karşısına çıkacağım dedi. Peki, Müge Anlı'nın evleneceği kişi Şinasi Yüzbaşıoğlu kimdir?
22.06.2022 Cadde
Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri & Kemal Doğulu kimdir kaç yaşında?
Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri & Kemal Doğulu kimdir kaç yaşında? Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak TV8 ekranında Doya Doya Moda programında sunuculuk yapan Kemal Doğulu, 2021 yılında Paranoya şarkısına klip çekti. İşte Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...
25.02.2022 Cadde
Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da maalesef sınıfta kaldılar
Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da maalesef sınıfta kaldılar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bir ihalenin 6 milyar TL fazla fiyat biçilerek başka bir şirkete verildiği iddiasına yanıt veren Bakan Karaismailoğlu, "Öyle bir belge yok. Cumhurbaşkanımız hiçbir ihaleye veya ödemeye imza atmaz. Orada ne olduğu belli olmayan bir belge çıkarıyor ve yalan söylüyor" dedi.
27.01.2022 Siyaset
Üç Aylar takvimi 2022 Diyanet paylaşımı |  Üç Aylar başlangıcı ne zaman, önemi nedir?
Üç Aylar takvimi 2022 Diyanet paylaşımı | Üç Aylar başlangıcı ne zaman, önemi nedir? 2022 Yılının ikinci ayında bu yıl üç aylar ne zaman başlıyor sorusu ilgi görmeye başladı. Milyonlarca Müslüman vatandaş, üç aylar takvimi 2022 Diyanet aramasında bulunuyor. Peki 2022 yılının üç aylar başlangıcı ne zaman, üç aylar Receb, Şaban, Ramazan aylarının önemi nedir?
12.01.2022 Gündem
Üç Aylar mesajı tercihleri ve duası | Üç Aylar takvimi başlangıç tarihi ne zaman 2022?
Üç Aylar mesajı tercihleri ve duası | Üç Aylar takvimi başlangıç tarihi ne zaman 2022? Recep, Şaban ve Ramazan ayının bir arada olduğu Üç aylar mesajı tercihlerini de haberimize ekledik. Bugünden itibaren üç aylar duası etmek isteyen vatandaşlar için de en anlamı duaya haberimizde yer verdik. İşte Üç aylar takvimi 2022...
12.01.2022 Gündem