Son dakika Sıfır Atık Haftası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sıfır Atık Haftası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sıfır Atık Haftası haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 93 sıfır atık haftası haberi bulunmuştur.
'Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sıfır Atık' sergisi Taksim'de ziyaretçilerini ağırlıyorSıfır Atık Hareketi Kurucusu, Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı ve Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık vizyonu kapsamında hazırlanan “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sıfır Atık” adlı serginin tanıtım toplantısı, İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Taksim Meydanı’nda kurulan sergide, sıfır atık yaklaşımı, gıda israfıyla mücadele, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir yaşam anlayışı deneyim alanlarıyla ziyaretçilere aktarılıyor.
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Festivali sona erdiEnerji verimliliğinden döngüsel ekonomiye, teknolojiden sanata uzanan kapsamlı içeriğiyle Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Sıfır Atık Festivali, düzenlenen farkındalık etkinlikleri ve konserlerin ardından sona erdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık projesiyle 613 milyon ağacın kesilmesini engelledikCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu'nun gala yemeğinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "2017'de eşim Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Hareketi, bugün hamdolsun Birleşmiş Milletler nezdinde kabul gören küresel bir çevre seferberliğine dönüştü. Hayata geçirilen proje ve uygulamalarla ekonomimize tam 365 milyar lira katkı sağladık. 90 milyon ton atığı geri kazandırdık. 613 bin ağacın kesilmesini engelledik. 36 milyon ağacın karbon salınımına denk gelen 180 milyon ton sera gazı salınımının önüne geçtik" dedi.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır Atık projesiyle 613 milyon ağacın kesilmesini engelledikCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu'nun gala yemeğinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "2017'de eşim Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Hareketi, bugün hamdolsun Birleşmiş Milletler nezdinde kabul gören küresel bir çevre seferberliğine dönüştü. Hayata geçirilen proje ve uygulamalarla ekonomimize tam 365 milyar lira katkı sağladık. 90 milyon ton atığı geri kazandırdık. 613 milyon ağacın kesilmesini engelledik. 36 milyon ağacın karbon salınımına denk gelen 180 milyon ton sera gazı salınımının önüne geçtik" dedi.
Sıfır Atık Festivali'nde tema enerji verimliliği: 'Türkiye'nin ekonomisine 15 milyar dolarlık katkısı olur'İstanbul Atatürk Havalimanı, 4-7 Haziran 2026 tarihlerinde Sıfır Atık Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış gününde Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş, Milliyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Ağırbaş, bu yılın temasının “enerji verimliliği” olduğunu söylerken festival kapsamındaki Sıfır Atık Forumu'nda 183 ülkeden 120'yi aşkın bakan ve 7 bin misafirin konuk edileceğini dile getirdi.
‘Sıfır atık kurumsal kültürümüzün iş yapış biçimimizin bir parçası’Sıfır Atık Haftası kapsamında çevresel sürdürülebilirlik alanındaki vizyoner çalışmalarına dikkat çeken Ziraat Bankası, kaynak verimliliği, yenilenebilir enerji yatırımları, karbon emisyonlarının azaltılması ve dijital dönüşüm odaklı uygulamalarıyla sürdürülebilir bankacılık vizyonunu hayata geçirmeye kararlılıkla devam ediyor.
Sıfır Atık Festivali'nde tema enerji verimliliği: 'Türkiye'nin ekonomisine 15 milyar dolarlık katkısı olur'İstanbul Atatürk Havalimanı, 4-7 Haziran 2026 tarihlerinde Sıfır Atık Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış gününde Sıfır Atık Vakfı Başkanı ve COP31 Yüksek Düzeyli İklim Şampiyonu Samed Ağırbaş, Milliyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Ağırbaş, bu yılın temasının “enerji verimliliği” olduğunu söylerken festival kapsamındaki Sıfır Atık Forumu'nda 183 ülkeden 120'yi aşkın bakan ve 7 bin misafirin konuk edileceğini dile getirdi.
Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması’nda ödüller sahiplerini bulduSıfır Atık Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması sonuçlandı. Türkiye’den ve yurt dışından öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada dereceye giren öğrenci ve okullar, İstanbul Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen törenle ödüllerine kavuştu.
Sıfır Atık Festivali başlıyor! Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen hareket İstanbul'da buluşuyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Hareketi kapsamında düzenlenen "1-7 Haziran İstanbul Sıfır Atık Haftası" etkinlikleri başladı. Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda ve İstanbul Valiliği himayesinde gerçekleştirilen program çerçevesinde, Atatürk Havalimanı'nda yarından itibaren 4 gün sürecek Sıfır Atık Festivali düzenlenecek.
İstanbul'da dev dönüşüm: 1500'den fazla etkinlikle 'Sıfır Atık Festivali' başlıyorEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul Valisi Davut Gül ve Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş'ın katılımıyla, 4-7 Haziran tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan "İstanbul Sıfır Atık Festivali"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Bayraktar: Enerji verimliliği hedefi yüzde 130 üzerinde gerçekleştiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sıfır Atık Festivali boyunca kullanılacak elektriğin tamamının yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağını belirterek, "Böylece dünyanın ilk YEK-G, yani yenilenebilir kaynak sertifikalı festivali olacağız. Bu organizasyon sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirme iddiası taşıyor. Çünkü enerjide verimlilik, kaynakta tasarruf ve geri dönüşüm, Türkiye'nin enerjide bağımsızlık hedefinin de temel unsurları." dedi.
Sıfır atık yaklaşımı kaynakların korunmasında kritik rol oynuyorİstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Dr. Maliki Ejder Batur, Sıfır Atık Hareketi'nin, dünyanın sahip olduğu kaynakların tükenmesinin önüne geçecek küresel bir çevre hareketine dönüştüğünü söyledi.
'İstanbul Sıfır Atık Haftası' kapsamlı etkinlik programı ile başladıSıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan'ın liderliğinde küresel bir çevre modeline dönüşen Sıfır Atık Hareketi kapsamında, 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek "İstanbul Sıfır Atık Haftası" megakentin 39 ilçesinde 1500'den fazla projeyle başladı.
Sıfır Atık Festivali başlıyorSıfır Atık Festivali için geri sayım başladı. Festival, İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda 4-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek
Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Festivali’ne DavetCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, vatandaşları Atatürk Havalimanı’nda 4-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Sıfır Atık Festivali’ne davet etti.
Sıfır Atık Festivali 4-7 Haziran’da Atatürk Havalimanı’ndaSıfır Atık Vakfı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı iş birliğiyle, “Enerjide Verimlilik, Gelecekte Dönüşüm” temasıyla 4 -7 Haziran 2026’da Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek Sıfır Atık Festivali, enerji verimliliği ile sıfır atık yaklaşımını ortak bir toplumsal dönüşüm vizyonunda buluşturacak.
Sıfır Atık Haftası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.