Son dakika Van Kültür Yolu Festivali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Van Kültür Yolu Festivali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Van Kültür Yolu Festivali haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 59 van kültür yolu festivali haberi bulunmuştur.
Vanspor atkısıyla jest yaptıMurat Boz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Van Kültür Yolu Festivali’nin yedinci gününde coşkuyu zirveye taşıdı.
Van'ın gastronomi mirası lezzet noktalarında yaşatılıyorKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Van Kültür Yolu Festivali, kentin binlerce yıllık gastronomi mirasını ziyaretçilerle buluşturdu. Festival kapsamında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından hayata geçirilen ve danışma kurulunca belirlenen 27 Lezzet Noktası’nda Van kahvaltısından kelodoşa, otlu peynirden Norduz kuzusuna, inci kefalinden kavuta uzanan benzersiz lezzetler öne çıktı.
Sakarya'nın lezzet haritası festivalle keşfediliyorTürkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından hayata geçirilen Lezzet Noktası projesi kapsamında belirlenen 50 restoran, Sakarya Kültür Yolu Festivali boyunca Islama Köfte, Adapazarı Kabak Tatlısı, Çerkez Tavuğu, Dartılı Keşkek ve Cevizli Lokum başta olmak üzere şehrin yöresel lezzetlerini yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturdu.
Van'da 9 gün sürecek kültür, sanat ve lezzet şöleni başladıTürkiye Kültür Yolu Festivali, onuncu durağı Van’da, kültür, sanat ve gastronomi maratonunu başlatıyor. Bu sene üçüncüsü düzenlenecek Van Kültür Yolu Festivali, 11-19 Temmuz tarihleri arasında konserlerden sergilere, tiyatrodan atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine uzanan kapsamlı programını ziyaretçilerle buluşturuyor. Tarihi ve kültürel mirasını sanatla bir araya getiren şehir, zengin mutfak kültürünü de 25’ten fazla Lezzet Noktası seçkisiyle misafirlerin keşfine sunuyor.
Türkiye Kültür Yolu Festivali onuncu durağı Van’da ziyaretçilerini ağırlayacakDoğu Anadolu’nun köklü şehirlerinden Van, 11-19 Temmuz tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında üçüncü kez kültür, sanat ve gastronomi mirasını ziyaretçilerle buluşturacak. Dokuz gün boyunca konserlerden sergilere, tiyatrodan atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine uzanan festival, Van'ın tarihi ve kültürel mirasını sanatla buluştururken, şehrin zengin mutfak kültürünü de 25’ten fazla Lezzet Noktası seçkisiyle ziyaretçilerin keşfine sunacak.
Türkiye Kültür Yolu Festivali onuncu durağı Van’da ziyaretçilerini ağırlayacakDoğu Anadolu’nun köklü şehirlerinden Van, 11-19 Temmuz tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında üçüncü kez kültür, sanat ve gastronomi mirasını ziyaretçilerle buluşturacak. Dokuz gün boyunca konserlerden sergilere, tiyatrodan atölyelere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine uzanan festival, Van'ın tarihi ve kültürel mirasını sanatla buluştururken, şehrin zengin mutfak kültürünü de 25’ten fazla Lezzet Noktası seçkisiyle ziyaretçilerin keşfine sunacak.
9 gün sürecek: Picasso Van'da! Kültür Yolu Festivali başladıVan Kültür Yolu Festivali başladı. Dokuz gün sürecek festivalde 300’den fazla etkinlik, sergi, atölye ve konser düzenlenecek. Dünyaca ünlü sanatçı Pablo Picasso’nun “Yaratılış Her Şeydir” başlıklı eserleri de Vanlılarla buluştu.
Van Kültür Yolu Festivali başlıyorTürkiye Kültür Yolu Festivali, 2025 takviminin 8. durağında Van’a ikinci kez konuk oluyor. 12–20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Van Kültür Yolu Festivali, bu yıl bir kez daha şehri kültür ve sanatla buluşturacak; üstelik bu kez dünya sanat tarihine damgasını vurmuş bir isimle: Pablo Picasso.
Van festivali sevdiKültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri durağına bu yıl ilk kez eklediği Van Kültür Yolu Festivali sona erdi. Festival dokuz gün boyunca sanat ve kültürle dolu bir program sundu.
Cem Adrian'a çirkin saldırı! Konserde kafasına şişe fırlattılarŞarkıcı Cem Adrian, Van'da verdiği konserde sevenleriyle buluştu. Konser sırasında bir kişinin attığı pet şişe yüzüne isabet eden Adrian, ara vermeden konserine devam etti. Ünlü isim konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Cem Adrian'a çirkin saldırı! Konserde kafasına şişe fırlattılarŞarkıcı Cem Adrian, Van'da verdiği konserde sevenleriyle buluştu. Konser sırasında bir kişinin attığı pet şişe yüzüne isabet eden Adrian, ara vermeden konserine devam etti. Ünlü isim konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Van Kültür Yolu Festivali’nde Merve Özbey coşkusuTürk pop müziğinin sevilen isimlerinden Merve Özbey, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nin altıncı gününde sahneye çıktı.
Erdoğan'dan 'Türkiye Kültür Yolu Festivali' mesajıVan'da 'Kültür Yolu Festivali' etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın moderatörlüğünde Klasik Kürtçe Edebiyat ve Kürtçenin Şaheserleri etkinliği düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gönderdiği mesajında festivalin Van'ın gelişen yüzünün sembolü olacağına inandığını söyledi.
Festivalde kep attırdıFatma Turgut, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı Van Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününde seyirci karşısına çıktı.
Şarkılar ve hikâyelerUğur Aslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı Van Kültür Yolu Festivali’nde konser verdi.
'Selvi Boylum Al Yazmalım' açıklaması! 'Türk sinemasının gelmiş geçmiş en güzel finali'Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın'la birlikte 'Yeşilçam'ın Dört Yapraklı Yoncası' olarak kabul edilen Türkan Şoray, Van Kültür Yolu Festivali’nin ilk gününde hayranlarıyla buluştu. 79 yaşındaki sanatçı, başrolünde yer aldığı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin final sahnesinde yer alan "Sevgi neydi?" sorusunu izlerken duygulandı.
‘Bu kadar mutlu olamazdım’Türkan Şoray, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’ne konuk oldu.
Van Kültür Yolu Festivali başladıKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali’nin 6’ncı durağı Van oldu. Van Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başladı.
Van'da festival heyecanı! 'Van'ı adeta bir sanat galerisine dönüştüreceğiz'Van Kültür Yolu Festivali'nin açılışı dolayısıyla şehre giden Kültür ve Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Durmayacağız, yorulmayacağız, geldiğimiz noktayla asla yetinmeyeceğiz. Elde ettiklerimizin ötesine bakmaya, geleceği bugünden, bu andan başlayarak inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.
Kültür Yolu için geri sayım başladı!Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin en kapsamlı kültür sanat organizasyonları arasında yer alan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2026 yılında yeniden sanatseverlerle buluşacağını açıklarken, festivale dair yenilikleri de duyurdu.
Mezopotamya’nın sesi Diyarbakır’dan yükseldiTarihin, kültürün ve çok sesli yaşamın simgesi Diyarbakır’da, Türkiye Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Antakya Medeniyetler Korosu konseri izleyenlere eşsiz bir gece yaşattı.
Van Kültür Yolu Festivali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.