Geri Dön
'Hükümsüz' dizisinde neler olacak?

'Hükümsüz' dizisinde neler olacak?

Daha yayınlanmadan hem konusuyla hem de oyuncu kadrosuyla ses getiren Ömer Faruk Sorak’ın yönetmenliğini üstlendiği 'Hükümsüz' dizisi herkesi etkilemeye devam ediyor! Diziyi izlerken ürpermemek elde değil. Gelin 'Hükümsüz'e Molatik olalım...

CEM ÖZKÖK
CEM ÖZKÖK

Uzun zamandır böyle ilgiyle izlediğim bir Türk dizisi hatırlamıyorum. İzlerken gözlerim doluyor, heyecanlanıyorum, kalbim hızla atıyor, üzülüyorum, oyuncuları takdir ediyorum. Kısaca tüm duyguları bir arada yaşıyorum. Dizinin ilk bölümünü izlediğim zaman ''Oo, çok iyi bir polisiye-aksiyon dizisi'' dediysem de 2. bölümde olayın bambaşka olduğunu anladım. Gerçek yaşanmış olayların anlatıldığı; tecavüzle yaşam hakları elinden alınan çocuk cinayetleri, kadın hakları, kadın cinayetleri vs. kısacası Türkiye'nin gerçeklerinin anlatıldığı tüyler ürperten sır perdelerinin aralandığı bir dizi... Burçin Terzioğlu'nun canlandırdığı 'Esma'; babasının hukuk bürosunun ikinci patronu. Hırslı, güzel ve güçlü bir kadın. Hande Doğandemir'in oynadığı 'Filiz' ise öfkeli bir avukat adayı… Bir cinayet işleniyor ve iki farklı hayat kesişiyor, tüm olaylar da böyle başlayıp devam ediyor. Dizinin diğer oyuncuları arasında; Alican Yücesoy, Mehmet Ulay, Ruhsal Öcal, İsmail Hacıoğlu, Şebnem Doğruer, Pınar Bibin gibi başarılı isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

Avukatlık zor meslekmiş

Avukatlık zor bir meslek, hele de işini Esma gibi layığıyla yapanların, doğrudan şaşmayanların yaşadıkları süreçler oldukça zor. Bir de üzerine bunu yaşanmış olaylar ile izleyince, ruhen ve psikolojik olarak o davaların ne kadar zor süreçlerde geçtiğini daha iyi anladık sanıyorum. Esma, babasının öldürülmesiyle birlikte, hayatın acı gerçekleriyle yüzleşince kendini ilk kez gerçek bir avukat gibi hissetmiş ve olayların tam ortasında kendini buluyor. Burçin Terzioğlu duygularını 'Esma' üzerinde öyle güzel ifade ediyor ki 4. bölümde yer alan mahkemedeki ses tonu, bakışları, mimikleri muazzam... Gerçekten muhteşem bir oyunculuk sergiliyor. Styling'ini Başak Dizer Tatlıtuğ'un yaptığı 'Esma' karakterinin stilinin şahaneliğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Haberin Devamı

Sürpriz konuk oyuncu

Çok özlemişim İpek Tuzcuoğlu'nu ekranda görmeyi. Ne zaman görsem aklıma ilk 'Asmalı Konak' dizisi gelir. Bakışlarıyla, ses tonuyla, oyunculuğu ile 4. bölüme oldukça renk kattı. Başroldeki 'Filiz'in kardeşi 'İnci'nin ölümünün çözülmesiyle, cinayeti işleyen çocuk katili rolündeydi ve rolünün hakkını fazlasıyla verdi. ''Keşke daha fazla rolü olsaydı'' diye içimden geçirmedim değil.

'İnci' için adalet

'İnci' sadece adı değiştirilen bir isim. Gerçekler değişti mi? Hayır! Her gün çocuk cinayetleri, tecavüzler, parçalanan bedenler ve yüzlerce kötü haber... 'İnci' bunlardan sadece biri. Tecavüz edilip boğularak, komşudan alınan valize konulup ormanlık alana arı kovanının yanına atılan bir kadın... Dizi sayesinde bu zavallı ailelerin neler yaşadığını, avukatların ve polislerin olayların gün yüzüne çıkması için verdikleri mücadeleleri bir kez daha dizi sayesinde gözler önüne serildi. Dedim ya, etkilenmemek elde değil! Artık son bulmasını diliyorum. 'Güneşi Beklerken' dizisi ile tanıdığım başarılı bir oyuncu Hande Doğandemir. 'Filiz' karakteri ile gönülleri yeniden dağladı bence. Kardeşi öldürülen, 5 sene geçse de çözülememiş cinayetin peşini bırakmayan, sırf bu yüzden avukat olan öfkeli, genç, güzel bir kadını canlandırıyor. Oyuncular ile karakterler öyle özleşmiş ki gerçekten tüm ekibi tebrik etmek gerek.

Haberin Devamı

Hükümsüz dizisinde neler olacak

Yeni bölüm heyecanı

Exxen'in tek kötü yanı, bölümlerin uzun aralarla tek tek yükleniyor olması. Diğer dijital platformlardan alıştığımız gibi 'sezon' şeklinde yayınlanmıyor. Televizyon dizisi konseptinde, haftada bir ya da iki haftada bir bölüm şeklinde bölümleri yüklüyorlar. Benim gibi heyecanla izleyenler için de uzun bir süreç izleyiciyi bekliyor...

Benzer İçerikler