Geri Dön
İlber Ortaylı'nın Enes Batur'u bilmesi gerekiyor mu?

İlber Ortaylı'nın Enes Batur'u bilmesi gerekiyor mu?

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanmaya başlanan “Bi’ Sorum Var!” programına bu hafta Enes Batur damga vurdu. İlber Ortaylı’nın Enes Batur’u bilmemesi üzerine yaşanan diyaloglar oldukça ilginçti. Peki, İlber Ortaylı'nın Enes Baturu bilmesi gerekiyor mu? Molatik olalım bakalım…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

İlber Ortaylı geçtiğimiz haftalarda çok güzel bir programa başlamış. Çekimleri Zorlu touché’de gerçekleştirilen programda çocuklar İlber Ortaylı ile bir araya geliyor ve ona sorular soruyordu. Bu hafta da Sedef’le sohbet gerçekleştirdi İlber Hoca.

Haberin Devamı

"YouTuber olacağım"

İlk programda Atatürk’ü anlatmıştı İlber Ortaylı. Ancak bu bölümde bir şey anlatamadı çünkü Sedef, tabiri caizse Hoca’yı terse yatırdı. “Büyüyünce ne olacaksın?” diye sorusunun cevabı “YouTuber olacağım” demesi üzerine şaşkınlık yaşadı.

Enes Batur gibi olmak istediğini de belirten Sedef “24 saat böyle yuvarlığın içinde kalma çelınç” yapmak istediğini söyledi. İlber Hoca da olayı anlamaya çalıştı ama çok da anlam veremedi duruma.

Hayvanlar üzerine soru soran Sedef’e tam manasıyla cevap veremedi. Sanırım Enes Batur şokunu atlatamadı. Bir de çok hakim olmadığı bir konuydu. İlber Hoca da baktı durum başka yere gidiyor, Sedef’e ayak uydurdu. Enes Batur’u bilmemesi de gayet normal, koca tarih profesörü onlarca mesele var, Enes Batur ilgi alanına girmiyor haliyle.

Haberin Devamı

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler