Geri Dön
Influencer olunca her şey beleşe mi gelmeli?

Influencer olunca her şey beleşe mi gelmeli?

Malum sosyal medya çağındayız. Yediğimizi, içtiğimizi, gördüğümüzü, gezdiğimiz yerleri sosyal medyada paylaşıyoruz. Haliyle kendi sektörünü yarattı; Influencerlar. Son yaşanan ‘beleş tatil’ mevzuna Molatik olduk. Influencer olunca her şey beleşe mi gelmeli?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

İletişim çağı bizlere uzakları yakın etti, yabancıları bizden biri gibi hissettirdi. Çok çabuk kabullendik bu durumu da. Kimse çıkıp “Ne oluyor kardeşim ne bu tantana?” demedi. Hemen içselleştirdik sosyal medya ve türevlerini. Onlarsız hayat geçmez oldu. İyi mi kötü mü bilemedim.

Haberin Devamı

Kendi ünlülerini ortaya çıkardı

Sosyal medya bir süre sonra birilerini ünlü yapmaya başladı. Binlerce, milyonlarca takipçi edindiler. İnsanlar merak ederek bu ünlüleri takip etmeye başladı. İstedikleri hayatları en azından sosyal medyada görüp bir nebze kendilerini tatmin ediyorlar insanlar.

Ancak her şey göründüğü gibi değil. Birçok kişi influencerların gittikleri mekanlarda para ödediğini sanıyor. Lakin bu durum çok başka. Daha çok şirketler ve influencer arasında yapılan görüşmeler sonrası bir reklam ilişkisi ortaya çıkıyor. Hem firma kazanıyor hem de influencer. Peki, influencer kendi kafasına göre gidip “Selam ben geldim. Beleş tatil yapacağım. Reklamınızı yapacağım” diyebilir mi?

Ruhları 'beleşçiliğe' itiyor

Haberin Devamı

Influencer olanlar bir süre sonra her şeyi ‘beleşe’ getirmeye çalışıyorlar. Son yaşanan örneklerde de gördük bunu. Gittiği tatilde para ödemek isteyen influencer şirketin tepkisiyle karşılaşınca hesaplarından şirketi kötülemeyi tercih etmiş. Olay kendi aralarında, özele inmeden durumu incelemek istiyorum ben.

Her yerden gelen hediyeler, bedava işler, bedava tatiller influencer dediğimiz insanları bir süre sonra ‘beleşçiliğe’ itiyor. Gittikleri yerde, mekanda özel ihtimam bekleyip, her şeyi bedava halletmeye çalışıyorlar. Anlaşma sağladığın şirketler ile aranızda olan bir durum için bir şey diyemeyiz ancak sizi ‘tanımayanlar’ var. Her yerde sosyal medya hesabınızla ödeme ‘yapmamazlık’ edemezsiniz. Reklam ayrı gerçek hayat ayrı.

Herkesin takipçisi binlerce olursa mekan sahibi nasıl para kazanacak?

Benzer İçerikler