Geri Dön
Instagram'ın Remix özelliği ne işe yarayacak?

Instagram'ın Remix özelliği ne işe yarayacak?

Mark Zuckerberg’i durdurmak cidden zor. Yükselişe geçen her platformu almak istiyor. Alamadıkları ya da almadıklarının da özelliklerine göz dikiyor. Bu sefer, yine TikTok’tan bir şeyler aşırdı Mark. Instagram’a Remix özelliğinin geleceğini duyurdular. Peki, Instagram’ın Remix özelliği ne işe yarayacak? Molatik olduğumuz konu Instagram’ın Remix özelliği oldu.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Sosyal medya platformlarıyla yaşamı sürdürürken bizleri ele geçirdiğinin farkına vardık sanırım. Özellikle de Facebook’un kuruluşunun ardından ve bu platformların para kazandırması ile insanların kullanma oranı çok fazlalaştı. Mark Zuckerberg de bu parayı tatlı buldu, para kazandıran bu mecralara el atmaya başladı. Önce Instagram’ı, sonra WhatsApp’ı satın aldı. Gözünü Snapchat’e dikti, alamayınca onun özelliğini Instagram’a monte etti, uygulamayı adeta 'bitirdi'. Şimdi de hedefinde TikTok var.

Haberin Devamı

Reels'i getirdi şimdi de Remix

TikTok’u kopyalamaya Reels ile başladı Markcığım. Uzun videolar eklenebilsin diye Reels özelliğini Instagram’a getirdi. TikTok kullananlar aynı videoları Reels’e de atınca "Atmayın olm buraya TikTok videolarını. Öne çıkarmam ha" minvalinde açıklama yaptı. Millet de mecburen ayrı ayrı atmaya başladı aynı videoları.

Reels’e de yeni eklentiler yapmayı ihmal etmediler tabii. Remix ismini verdiği özelliği de kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Instagram Reels Remix özelliği nasıl kullanılıyor?

Instagram'ın Reels için oluşturduğu Remix özelliğini kullanabilecek için öncelikle Reels'inizi birleştireceğiniz bir videoyu seçmeniz gerekiyor. Ardından ekranda yer alan üç noktaya tıklayın ve "Remix this Reels" butonuna dokunun. Yönlendirildiğiniz sayfada hem orijinal Reels videosunu hem de kendi Reels videonuzu oluşturabileceğiniz bölümü göreceksiniz. Videonuzu çekip düzenlemeleri yaptıktan sonra, iki Reels videosunun yan yana olduğu bir paylaşım yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler