Geri Dön
Instagram'ın yeni beğeni gizleme özelliği ne işe yarayacak?

Instagram'ın yeni beğeni gizleme özelliği ne işe yarayacak?

Instagram her geçen gün uygulamasıyla alakalı yeni kararlar alıp güncelleme getiriyor. Yaptığı yeni güncelleme de beğeni durumuyla alakalı. Yapılan son güncellemede beğeni gizleme seçeneği eklenmiş. Peki Instagram'ın yeni beğeni gizleme özelliği ne işe yarayacak?

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Beğeni gizleme


Instagram'dan alınan son haberlere göre, son gelen güncellemeyle birlikte Instagram kullanıcıları, gönderilere gelen beğenileri gizleme seçeneğine sahip oldu. Önceden birkaç ülkede denenen bu özellik, artık dünyanın dört bir yanındaki tüm kullanıcılar için geçerli olacak.


İki seçenek mevcut


Instagram, uzun bir süre önce beğeni gizleme seçeneğini çeşitli ülkelerde test etmeye başlamıştı. Özellik, ülkemize de gelmiş olmasına rağmen Türkiye'deki tüm kullanıcılar için geçerli değildi. İnsanlara hesaplarını kontrol etme konusunda daha fazla özgürlük tanıyan Instagram, beğeni gizleme seçeneğinin artık tüm kullanıcılar için geçerli olduğunu duyurdu.

Bugünden itibaren yayınlanan güncelleme ile birlikte kullanıcılar, gönderilerine gelen beğeni sayılarını gizleyip gizlememek konusunda seçim yapabilecek. Instagram, bu özellik sayesinde kullanıcıların beğeni sayıları yerine içerik kalitesine daha fazla yoğunlaşabileceğini dile getirirken, beğenilerini göstermek isteyenlerin de hala bu seçeneğe sahip olduğunu belirtti.

Neyi değişterecek?


Peki kim beğeni sayısını kapatır bilemem. Ama beğeni sayısına bakıp "Ya ben de eksik kalmayım beğeneyim" diyen bir grup insan da var. Sürü psikolojisi mi dersiniz ne dersiniz bilemam ama gerçekten artık beğenilme ya da tık mantığını bırakıp içerik odaklı olmak için güzel bir karar almış Instagram. Bakalım ne gibi değişimler gerçekleşecek Instagram'da...


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler