Geri Dön
Kakalak böceği nedir? Kakalak ne türüdür? Neden olur, nasıl yok edilir?

Kakalak böceği nedir? Kakalak ne türüdür? Neden olur, nasıl yok edilir?

Bir hamam böceği türü olan kakalak böceği sıcak aylarda ortaya çıkıyor. Peki kakalak böceği nedir? Diğer ismiyle kalorife böceği olan kakalak neden olur, nasıl yok edilir? Hastalık bulaştırırlar mı?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Yaz aylarının gelmesiyle beraber çoğalmaya başlayan kakalaklar merak ediliyor. Trabzon'un en işlek caddelerinden birini istila eden böcek türü için yoğun önlemler alınmaya başlandı. Kakalakların hangi tür hayvan oldukları, neden ortaya çıktıkları ve nasıl yok edilecekleri hakkında bilgilere bakalım.

Haberin Devamı

Kakalak böceği nedir? Kakalak ne türüdür?

Kanatlı bir hamam böceği türü olan kakalak böceği bakteri taşıyan bir haşeredir. Yaşamını sürdürmesi ve üremesi kolay olduğu için çok sık görülür. Yılda 30 bin kadar üreyebilir ve 1 sene yaşar. Sıçrayabilmeleri dışında tüm özellikleri hamam böcekleriyle aynıdır. Sarıya çalan kahverengi tonlarındadırlar ve sert kabukludurlar.

Bakteri taşıdıkları için mantar, alerji, gıda zehirlenmesi, dizanteri, grip, verem, astım, pnomoni gibi hastalıkları bulaştırabilirler.

Kakalak böceği neden olur?

Kakalaklar kuru, sıcak yerleri severler. Bu nedenle diğer isimleri kalorifer böceğidir. Fırın, restoran, unlu gıda mamullerinin olduğu dükkanlar ve sıcak, kapalı alanlarda sıklıkla görülürler.

Kakalak nasıl yok edilir?

Eğer sokakları istila ediyorlarsa çözüm belediye görevlilerini ve ilaçlama şirketlerini çağırmaktır. Eğer dükkan, ev, ofis gibi yerlerde görülüyorsa ilaçlama şirketlerine başvurlabileceği gibi böcek miktarına göre bireysel ilaçlama da yapılabilir. Sayıları çoksa bireysel ilaçlama fayda etmeyecektir.

Haberin Devamı

Bireysel ilaçlamada sağlık bakanlığı onaylı jel ve sıvı ilaçlar tercih edilmelidir.

Benzer İçerikler