Gündem Havaray iptal, yerine hafif raylı sistem geliyor

Havaray iptal, yerine hafif raylı sistem geliyor

15.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sefaköy Beşyol-Başakşehir arasında yapılacak 15 km’lik havaray projesinin iptal edilip, yerine metro ve hafif raylı sistem olarak projenin revize edilip yeniden ihaleye çıkarılacağını açıkladı.

Havaray iptal, yerine hafif  raylı sistem geliyor

Uysal, “Havarayı iptal ediyoruz. Onun yerine metro ve hafif raylı sistem olarak tekrar revize edip buranın yeniden ihaleye çıkmasını sağlayacağız” dedi.
‘Görüntü kirliliği’
Uysal, “Havaray, dar bir alandan geçmek zorunda kalacağı için kamulaştırma olacağı, binaların önünden geçeceği için görüntü kirliliğine yol açabileceği şeklinde şikayetler aldık. İlçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu rahatsızlıklarını dikkate alarak, her ne kadar maliyet biraz artmış olsa bile artık havarayı iptal ediyoruz. Onun yerine metro ve hafif raylı sistem olarak tekrar revize edip buranın yeniden ihaleye çıkmasını sağlayacağız” dedi.
Başkan Uysal, “Metro ve hafif raylı sistemin özellikle Beşyol bölgesinde metro olarak geçmesi gerekir. Orada hem büyükşehir adına ciddi bir kamulaştırma yükü hem de vatandaşımız adına onları rahatsız edici bir yapı vardı” diye konuştu.

Haberin Devamı