Kariyer DesignLab 2014’de 3 Türk finalist yarışıyor!

DesignLab 2014’de 3 Türk finalist yarışıyor!

08.05.2014 - 17:03 | Son Güncellenme:

Electrolux tarafından 2003 yılından beri düzenlenen DesignLab yarışmasında bu yıl 3 Türk yarışmacı yer alıyor.

DesignLab 2014’de 3 Türk finalist yarışıyor

Lisans ve lisansüstü endüstriyel tasarım öğrencilerinin geleceğin ev aletlerini tasarladığı yarışmaya bu yıl 43 ülkeden 1.700 başvuru gerçekleşti. İlk elemede finale kalan 100+ yarışmacı için oylamalar http://electroluxdesignlab.com/2014/ sayfasından16 Mayıs’a kadar devam edecek.


Ev aletleri ve endüstriyel ürünlerde dünya lideri olan Electrolux tarafından inovasyonu ve tasarımda yenilikçiliği desteklemek amacı ile düzenlenen Design Lab bu yıl 11. kez gerçekleştiriliyor. Her yıl giderek artan bir katılımla binlerce yaratıcı fikri barındıran yarışmada bu yıl 43 ülkeden 1700 proje yarıştı. Yarışmanın bu yılki temaları Yemek Pişirme Keyfi, Kumaş Bakımı ve Hava Temizleme olarak belirlendi. İlk değerlendirme sonrası finale kalan 100+ proje http://electroluxdesignlab.com/2014/ sayfasında açıklandı. Birbirinden iddialı ve yenilikçi fikirlerin kıyasıya yarıştığı Design Lab 2014’te Türkiye’den 3 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar 16 Mayıs’a kadar internet sayfası üzerinden halktan aldıkları oylarla sıralamada yükselebilecek.

Haberin Devamı


Halk oylamasında yüksek destek toplayan finalistler, tasarımlarını üst düzey tasarımcılardan ve uzmanlardan oluşan bir jüriye sunmak üzere final organizasyonuna katılacaklar. Jüri, finale kalan eserleri, sezgisel tasarımı, yeniliği, ve tüketici iç görüsünü baz alarak değerlendirerek kazananları belirleyecek. Kazanan yarışmacı 5.000 Euro ve ElectroluxGlobal Tasarım Merkezi’nde maaşlı olarak 6 ay staj imkanına sahip olacak.


Türk yarışmacılardan Rana Alper tasarladığı yer ve kumaş temizleyicisi Tody ile yarışmada yer alıyor. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde okuyan Alper’intasarladığı Tody 4 kolu ile yer, koltuk, perde ve pencere gibi farklı yerlere tırmanarak temizlik yapabiliyor. Tody için oylama sayfası:

Haberin Devamı


http://electroluxdesignlab.com/2014/submission/tody/ .

ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden yarışmaya katılan Fulden Dehneli ise tasarladığı Lotus isimli ürün ile yarışıyor. Modüler ve şarj edilebilir 3 hava topunu barındıran Lotus, gözle görünmeyen bakterileri ve tozları temizleyebilme gücüne sahip. Modüler yapısı sayesinde temiz havayı istenilen yere taşımak mümkün. Lotus için oylama sayfası:


http://electroluxdesignlab.com/2014/submission/lotus/

ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden yarışmaya katılan bir diğer yarışmacı da Nur Yıldırım. Yıldırım taşınabilir ve kumaş benzeri hava temizleyicisi SkinAir ile hava temizleyicisini aksesuara dönüştürüyor. SkinAir için oylama sayfası:


http://electroluxdesignlab.com/2014/submission/skinair/

Design Lab, birçok yarışmacıya doğrudan iş veya iş fırsatları da sunuyor. Bugüne kadar düzenlenen yarışmalardan üçünün finalisti Electrolux Global Tasarım merkezlerindeçalışmaya başladı.