Kariyer Pedodonti Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur? Pedodonti Uzmanlığı Mezunu Ne İş Yapar?

Pedodonti Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur? Pedodonti Uzmanlığı Mezunu Ne İş Yapar?

05.11.2020 - 02:43 | Son Güncellenme:

Pedodonti uzmanı günümüzde oldukça talep gören bir meslek dalıdır. Sizler için pedodonti uzmanı nedir, nasıl olunur? Pedodonti uzmanlığı mezunu ne iş yapar? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Pedodonti Uzmanı Nedir, Nasıl Olunur Pedodonti Uzmanlığı Mezunu Ne İş Yapar

Pedodonti uzmanlığı yapan kişiler her zaman için normal diş hekimlerine göre çocuklar ile daha yakından ilgili olmaktadırlar. Pedodonti uzmanı olan kişiler çocukların ağız ve diş sağlığını korumak ile ilgilidir. Çocukların ağız ve diş sağlıklarını koruyup gerekli işlemleri yaparlar.

Pedodonti Uzmanı Nedir?

Pedodonti uzmanı ve ya çocuk diş hekimi uzmanı, 0 ile 12 yaş arasında olan çocukların ağız ve de diş sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Pedodonti uzmanı olan kişi ya da kişiler; diş hekimliğinin diğer başka branşlarında uygulanmakta olan yöntemleri, çocuklara uygun bir hale getirir ve de uygular. Pedodonti uzmanları günümüz koşullarında hem devlette hem de özel hastaneler, poliklinik ve ya muayenehanelerde de çalışabilirler.

Pedodonti Uzmanı Sorumlulukları Nelerdir?

Pedodonti uzmanları olan kişiler çocukların ağız ve de diş sağlığı ile ilgili olan tüm işlemlerini gerçekleştirir. Bu nedenden dolayı da geniş bir alan hakkında bir bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca Pedodonti uzmanının diğer başka mesleki sorumlulukları ise şu şekilde sıralanabilir.

Bunlar;
Çocukların diş ile ağız sağlığı gelişiminin genel takibini yapmak, çürük gibi genel anlamda istenmeyen durumlara karşı gerekli olan önlemleri almak, kalıcı olan dişlerin eksikliği ve ya hasar görmesi durumlarında müdahale etmek, çocukları her daim ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirmek.

Pedodonti Uzmanı Nasıl Olunur?

Bir pedodonti uzmanı olmak amacı ile genel olarak iki aşamalı yoldan geçmek gerekir. Öncelikli olarak bu mesleği seçecek olan kişiler Diş Hekimliği Fakültesi lisans derecesi ile mezun olmalıdır. Daha sonra Diş Hekimliği bölümünde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında yani DUS’ ta başarılı olunmalı ve de pedodonti alanında bir uzmanlık eğitimi alınmalıdır. Böylece Pedodonti uzmanı olan kişiler gerekli olan önemli eğitimleri aldıktan sonra çocuklar için ağız ve diş sağlığı işlemlerini yerine getirirler. Bu Pedodonti uzmanlığı meslek dalı oldukça önemli olan bir meslek dalıdır.

Pedodonti Uzmanlığı Mezunu Ne İş Yapar?

Günümüzde pedodonti uzmanlığı pek çok kişi tarafından beğenilen ve arzu edilecek tercih edilen bir meslek dalıdır. Pedodonti uzmanları günümüzde ilk olarak çocuklar ile çok iyi anlaşabilmesi ve de diş sağlığı ile ilgili bilgileri anlaşılır olan bil dil ile insanlara aktarabilmesi beklenmektedir. Bunun dışında da pedodonti uzmanlığı mezunu kişilerin yaptığı diğer nitelikli işe şu şekilde sıralanır.

Bunlar;
Çocuk ağız ile diş yapısına tam bir şekilde hakim olmak, pedodonti alanında olan yeni gelişmeleri takip etmek, genel olarak çocuk ile hasta hakları konusunda tam bir bilgi sahibi olmak, yoğun ve de stresli bir çalışma ortamında çalışabilmek, insanların ve çocukların psikolojisi hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak. Ayrıca pedodonti uzmanı kişiler devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ya da özel diş hekimliği işyerlerinde çalışma haklarına sahip olmaktadır. Bu nedenle çocuk ağız ve diş sağlığında görevli olan bu Pedodonti uzmanlığı mesleğini yapan kişiler günümüzde çok değerlidir. Bu nedenle sık sık tercih edilmekte olan bir meslek dalıdır.