Geri Dön
Karma nedir?

Karma nedir?

Karma özellikle son yıllarda sıklıkla konuşulan bir kavram. Peki ne anlama geliyor? Karma nedir? İşte karmaya dair mutlaka bilmeniz gereken bilgiler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Karma nedir?

Karma lafını popüler kültüre taşıyan kişi elbette Tarkan oldu. 'Kuzu Kuzu' hit'inin de yer aldığı 'Karma' albümüyle Milenyum'un ilk yıllarına damga vuran şarkıcı, "Karma cidden ne demek?" yahu sorularını sormamızı sağlamış, 'karma' kavramını popüler kültür öğesi haline getirmişti.

Karma felsefesi ne anlama gelir?

Peki o zaman soruyu soralım; karma felsefesi nedir? Karma felsefesine göre her şey, yaşamınızın her anı kadar doğal akışında ilerliyor. Karma, bizim kendi eylemlerimizin bütününden sorumlu olmamızı sağlar. Eylemlerimizin sonuçlarını kabul etme durumunda bırakan bir doğa yasasıdır karma.

İyilik eden iyilik bulur

Daha başka türlü ifade edersek, her eylemimiz kusursuz bir ayna ile bize geri yansıyor. "İyilik eden iyilik bulur" ya da "Rüzgar eken fırtına biçer" gibi atasözlerinden de anlayabileceğimiz gibi karma felsefesinin aslında bizim kültürümüzde de yeri vardır. Bu yüzden iyilik yapmak, iyi düşünmek, iyi yaşamak ve iyi kalmak, karmanın olmazsa olmazlarındadır.

Karma yasası iki katmandan oluşur

Karma yasası iki katmandan oluşur. İlki genel karmadır. Genel karma yasası kesindir ve mutlaktır. Evrendeki her şey için uygulanabilir. Özel karma ise bireylerin kendi eylemleri sonucunda ortaya çıkan bireysel sonucu ifade etmektedir. Yani bireyin şu anda yaşadığı her şey, geçmişte yaptıklarının bir ürünüdür ve herkes kendi düşüncelerinden doğan eylemlerden sorumludur.

Benzer İçerikler