Günümüzde bel ağrısı şikayeti yaşamayan neredeyse yok gibidir. Hayat kalitesini oldukça etkileyen bel ağrısı problemlerini hafifletmek içinse en iyi yol egzersiz yapmak. Peki, hangi egzersizler bel ağrısına iyi geliyor? İşte, etkisi uzmanlarca kanıtlanmış 3 bel ağrısı egzersizi…

Aerobik egzersizler 

Düşük aerobik kapasitesi, kronik bel ağrısı ile direkt olarak ilişkilidir. Aerobik egzersizler bel ağrısını çeşitli şekillerde azaltmaya yardımcı olur: Besin maddelerinin vücudun farklı bölgelerine transferini ve kan akışını arttırır, eğer varsa, yaralanmanın iyileşme sürecini kısaltır. Sırt ağrısına bağlı kas sertliğini azaltır. Hatta ağrıyı azaltmak için alınan ilaç ihtiyacını önleyebilir. 30-40 dakikalık aerobik egzersiz endorfin üretimini arttırır, böylece ağrı algısı azalır.

Aerobik egzersizlerine başlamanın en emniyetli, en kolay ve en ucuz yolu yürümektir. Aslında, yürümek, hem kısa hem de uzun vadede ağrıyı azaltmak için diğer tedaviler kadar etkili olabilir.

Kas güçlendiren egzersizler

Özellikle tüm vücut planı ile çalışıyorsanız, kas güçlendirme antrenmanı bel ağrısı için oldukça faydalıdır. İyi bir kas güçlendirme antrenmanı için kişisel bir antrenörden ya da eğer semptomlarınız çok yoğun ise güvenilir bir fizyoterapistten tavsiye almanız en iyisidir.

Karın egzersizleri bel ağrılarını azaltır

Karnı güçlendirmek bel ağrısının azalmasına yardımcı olur. Bunun sebebi karnınızın güçsüz olması değil, bunun genel bir egzersiz olmasıdır. Bu egzersizler uzun vadede diğerlerinden daha etkilidir diyemeyiz. Fakat ağrının hafiflemesinde yardımcı bir rol oynar.

 

UYARI
Bu egzersizleri denemeden önce doktoronuza danışmayı unutmayın!