R

Binanıza yalıtım yaptırırken
nelere dikkat etmeniz gerekir?

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Kış aylarında gelen yüksek doğal gaz faturaları ve buna rağmen ısınmak bilmeyen konutlar, enerji kullanımı için bazı önlemleri zorunlu hale getiriyor. Radyatör önüne veya üzerine eşya koymamak, kombi ve radyatörlerin bakımlarını düzenli olarak yaptırmak gibi önlemler enerjinin korunması için oldukça önemli; ancak tek başlarına yeterli olmayabiliyor. Daha etkili bir çözüm için enerji tüketimini azaltmak gerekiyor. İç ve dış mekan arasındaki ısı alışverişini kesen bina yalıtımı, bu anlamda ideal bir çözüm olarak öneriliyor. Ancak ısınırken sağlıktan olmamak için bina yalıtımı yaptırırken bazı kriterlere dikkat etmek gerekiyor. Söz konusu kriterleri sizin için araştırdık.

Binanız yalıtımına hazır mı?

Bina yalıtımının, uygun malzemelerle sağlam ve doğru bir şekilde uygulanabilmesi için öncelikle bina özelliklerinin ve bulunduğu çevre ikliminin iyi analiz edilmesi gerekir. Çünkü söz konusu bu kriterler, bina yalıtımında kullanılacak malzemelerin seçiminde oldukça etkilidir. 

Kullanılan malzeme sürdürülebilir mi?

Yaşam alanlarımız, yeryüzünde harcanan enerjinin yüzde 40’ından, sera gazı emisyonlarının ise yüzde 38’inden sorumludur. Sürdürülebilir malzemelerle yapılan bina yalıtımı, söz konusu enerji tüketimini azaltırken aynı zamanda çevreye yayılan zararlı gaz atıklarının azalmasına da katkı sağlar

Kullanılan malzemenin kalitesi uluslararası standartlara uygun mu?

Soğuktan ve gürültüden korunmak amacıyla yapılan bina yalıtımları, doğru malzemeden yapılmazsa sağlığa olumsuz etki eden büyük bir tehlikeye dönüşebilir. Bu nedenle yalıtımda kullanılan malzemelerin kanserojen içerikte olamamasına özellikle dikkat etmek gerekir. Bu anlamda EUCEB  (Mineral Yün Ürünler için Avrupa Sertifikalandırma Kurulu)  Sertifikası almaya hak kazanan malzemelerin tercih edilmesi önerilir. EUCEB Sertifikası, mineral yünlerin Avrupa Birliği yönetmeliklerine göre sağlıklı ve güvenli bir içerikte üretildiğinin ve gerekli kontrollerinin yapıldığının garantisini veren bir belgedir. 

Bina yalıtımını yapacak firma güvenilir mi?

Bina yalıtımı ciddi ve uzmanlık gerektiren bir iştir. Bu nedenle; binanın yalıtımı için mimari analizini yapan ve yalıtımı uygulayan kişilerin alanlarında uzman olmalarına dikkat edilmelidir. Firma seçimi yaparken uzman kadronun yanı sıra, firmanın kullandığı malzemelerin sahip olduğu sertifikalara mutlaka bakılmalı ve uzun yıllar sektörde bilinen markalara öncelik verilmelidir.

EUCEB Belgeli camyünü ve taşyünü, kanserojen olmadığı ispat edilmiş elyaflardır. Bu nedenle mineral yünler için EUCEB belgesi çok önemlidir.

55 yıllık deneyimiyle Türkiye’de yalıtımın adı olan İzocam, 13 yıldır EUCEB sertifikasına sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor. Tam da bu yüzden sağlıklı, güvenli ve tasarruflu yalıtım denildiğinde akıllara İzocam Taşyünü geliyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız