R

Çocuğunuza gelecek vadeden bir eğitimin önemli şifreleri

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Anne ve babaların, çocukları ile ilgili belki de en temel isteği onların dünya standartlarında kaliteli bir eğitim almalarını sağlamaktır. Bu istek onları doğru bir okul arayışına götürüyor. Bu noktada dünya standartlarında kaliteli eğitimin olmazsa olmazlarını bilmek gerekiyor. Peki, nedir dünya standartlarındaki eğitim? Sizin için araştırdık.

Her yerde eğitim anlayışı

Yaşadığımız pandemi süreci, geleneksel örgün eğitimin başarısını her yerde ve her koşulda kesintisiz olarak tüm hızıyla sürdürebilen okulları ön plana çıkardı. İnteraktif olarak sınıf ortamı sağlayan okullar mesafeleri kısalttı ve mekandan bağımsız eğitim anlayışını geliştirdi. Sınıf duvarlarını aşan bu bireysel öğrenme platformunda öğrenciler deneme sınavlarına katılabiliyor, soru bankalarına ulaşabiliyor, dilerse dünyanın en ünlü müzelerini gezebiliyorlar. Söz konusu sistemde anaokulundan liseye her öğrencinin eğitim başarısı, güçlü ölçme –değerlendirme sistemi ile değerlendirilirken hem öğretmen hem de veli tarafından akademik olarak takip ediliyor.

Anaokulundan itibaren geleceğine yön verme yetisi

Geleceklerine erken yaşta yön verme yetisine sahip öğrenciler, hayatta daha başarılı oluyor. Çünkü erken yıllardan itibaren beceri odaklı eğitim anlayışı ile tanışan çocuklar, öğrendiklerini günlük hayatta kullanabilen; bilmekten öte öğrenmekten keyif alan, yaparak yaşayarak öğrenen bireyler olarak yetişiyor.

Tasarlama ve teknoloji üretme becerisi

Teknoloji, artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Tasarım ve teknolojiyi ön planda tutan okullar, öğrencilerini anaokulundan itibaren geleceği şekillendirmesi öngörülen kodlama diliyle tanışıyor. Teknoloji sınıflarında kodlama robotik, 3D tasarım ve programlama temellerini atan öğrenciler, yeni fikirler keşfederken dijital okuryazarlık seviyelerini geliştiriyor ve günümüz teknolojilerini hem bilinçli ve verimli kullanmayı öğreniyor hem teknoloji üretebilecek becerileri kazanıyor.

Yabancı dil eğitimi ile uluslararası iletişim becerisi

İngilizce eğitiminin akademik müfredatını uluslararası tanınırlığı ile CEFR (Avrupa Dil Çerçevesi) oluşturan okullar, yabancı dil konusunda da fark yaratıyor. Bu liselerinden mezun olan öğrenciler, yabancı dili günlük ve resmî iletişim ortamlarında hem sözlü hem de yazılı olarak yeterli düzeyde kullanabilmelerini sağlayacak iletişim becerileri kazanarak dünyanın her yerinde iletişim kurabiliyor; hayatın içinde yer alabiliyor; iş dünyası ve akademik dünyada farklarını ortaya koyabiliyorlar.

Her alanda evrensel sanat eğitimi

Görsel sanatlar, müzik, drama, beden eğitimi gibi dersler, öğrencilerin kültür, sanat ve spor yeterliliklerini geliştirmede önemli bir yer tutuyor. Bu derslerle öğrencilerin yaratıcılıklarının ve öz güvenlerinin geliştirilmesi hedeflenerek sanatsal yeteneklerini sergilemeleri ve kendilerini ifade etmeleri sağlanıyor. Ulusal ve evrensel sanat akımlarını, sanatçıları ve eserlerini tanıyarak kültürel gelişimleri destekleniyor.

Geleceğin liderlerini yetiştirmeli

İyi bir okul aynı zamanda geleceğe liderlik edebilecek bireylerini yetiştirebilmelidir. Bu anlamda t-MBA programı veren okullar ideal seçim olabilir. t-MBA programı (Teenager MBA), İşletme Yüksek Lisans Programı’nın lise düzeyine uygun olarak yapılandırılmış eğitim modelidir. 9, 10 ve 11. sınıflarda uygulanan t-MBA Eğitim Modeli ile kendini iyi ifade eden, topluma pozitif katkıları olan, özgüvenli ve teknolojiyle barışık girişimciler, sosyal ve yenilikçi liderler yetişitirir. t-MBA eğitiminin sonunda öğrenciler dünyanın en büyük akreditasyon kuruluşlarından biri olan Pearson’ın onayladığı t-MBA diplomasını alarak yurt dışındaki üniversitelere kabul kolaylığı elde ederken yurt içinde de prestijli üniversitelerin sunduğu burs imkanlarından faydalanabilir.

Geleceği inşa edebilmeli

Fen ve Teknoloji liselerinden mezun öğrenciler; araştırmacı, yenilikçi, tüketmek yerine üretmeyi seçen, ülkemizin teknolojik geleceğine yön verecek, fen ve teknoloji dallarında donanımlı bireyler olarak kariyer hayatlarına bir adım önde başlıyorlar. Öğrencilerimiz bu ayrıcalıklı lise eğitimiyle dünyanın en saygın üniversitelerinden kabul ve burs olanağına sahip olarak üniversite eğitimlerini yurt dışında sürdürebiliyorlar.

Proje modelli lise eğitimi

Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde proje modelli lise eğitimi, öğrencilerin bilginin yanında üst düzey akademik beceriler kazanmasını sağlıyor. Merak eden, araştıran, sorgulayan, problem çözen, eleştirel ve yaratıcı düşünen öğrenciler, öğrendiklerini bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirerek projelere yansıtıyor. Proje modelli lise eğitimi veren okullarda her öğrenci, mezun olmadan önce ulusal veya uluslararası bir proje yarışmasına katılıyor. Bilimsel süreç becerileri kazanan öğrenciler, üniversitedeki akademik hayata da ön hazırlık yapmış oluyor.

Her çocuğun en önemli hakkı, hiç kuşkusuz iyi bir eğitim almasıdır. Nitelikli eğitim anlayışının her geçen gün değerlendiği günümüzde 248 yıllık birikimle anaokulundan liseye ayrıcalıklı eğitim alan öğrencilerimiz,
İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde yetişiyor.

 İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde öğrencilerimiz okul öncesinden liseye kadar Hikâye Sandığı, Düşünmenin Doğası, Ekoloji, Deneylerle Bilim Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları, Okuma Becerileri gibi derslerle temel derslerde öğrendikleri bilgileri beceriye dönüştürüyor; içselleştiriyor; kendi ilgi ve yeteneklerini geliştirerek geleceğe çok yönlü hazırlanıyor.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri LGS ve YKS gibi merkezi sınavlara, uzman öğretim kadrosu, güçlü ölçme değerlendirme sistemi ve sınav hazırlık yayınları ve dijital yayınlar ile okul saatleri içinde hazırlanıyor. Ortaokulda 7. sınıfta, lisede 11. sınıfta başlayan sınav hazırlık kursları ile öğrencilerimiz ülke çapında derecelere imza atıyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız!