R

Evinizde beyaz bir sayfa

açmak için 5 neden...

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Evlerimiz, gündelik hayatın koşturmacasından kaçarak sığındığımız, huzurlu ve güvenli kalelerimiz. Pandemi sonrası evde geçirdiğimiz vakitler iyiden iyiye artarken, ihtiyaç ve beklentilerimiz de değişiklik gösterdi. Artık güvende hissetmenin yanında, çok daha ferah ve aydınlık yaşam alanları istiyoruz. Gündemden biraz olsun sıyrılarak, beyazın o içimizi açan pozitif etkisiyle rahat bir nefes almak ve umudu hissetmek…   

Beyaz renk neleri simgeliyor?

Renklerin insan psikolojisi üzerinde farklı farklı etkileri bulunuyor. Beyaz renk de dekoratif olarak tüm renklerle uyumlu olmasının yanında, üzerimizde yarattığı saflık, temizlik ve aydınlık hissiyle bir adım öne çıkıyor. Birçok kültürde yüzlerce yıldır beyazın asalet ve masumiyeti simgelemesi de onu asla modası geçmeyen renklerden biri yapıyor.

Yeni başlangıçların rengi beyaz

İnsanın sıkışmışlık hissinden kurtularak yenilenmesinin ve ferahlamasının rengidir aynı zamanda. Beyaz öyle bir renktir ki birlikte kullanıldığı kavramlara olumlu anlam yükler. 3 ana rengin sarı, kırmızı ve mavinin eşit şekilde karışımıyla oluşur. Bu sebeple sarının ışıltısını, kırmızının dinamizmini ve mavinin huzurunu aynı anda barındırır.

Bir yerde beyaz varsa orada umut vardır

Gecenin ve karanlığın sona ermesi, yeni bir gün ve aydınlanmadır beyaz. Bizi zorlukların geride kalacağını düşünmeye, iyimserliğe yöneltir. Tarihin en eski dönemlerinden beri barışın simgesidir. Tüm bu özellikler ona umudu yükler.

Sade ve minimalist dekorasyonun vazgeçilmezlerinden!

Küçük alanlara uygulandığında mekanı daha geniş gösteriyor oluşu da dekorasyonda en çok tercih edilme sebeplerinden. Sadeliği ve minimalizmi sevenlerin evlerinde yer verdiği beyaz, dört duvarın arasında bulunma hissini de azaltıyor. Üstelik beyazın farklı zevk ve beğenilere hitap edecek birbirinden güzel tonları bulunuyor.

 

 Hayata ve eve beyazın dokunuşu…

Artık birçok kişi evinde beyaz rengi tercih ediyor. Özellikle pandemi döneminde evde geçirdiğimiz vaktin arttığını da göz önünde bulundurursak, bu kararın bizler için önemi daha da büyüyor. Beyazın ferahlatıcı etkisi, evimizi daha sağlıklı ve huzurlu bir ortama dönüştürmede baş etken.