R

Futbola dönüşleri muhteşem oldu! Dünyanın en büyük iki liginde heyecan dorukta!

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Kovid-19 sebebiyle Avrupa’da futbola verilen ara nihayet sona erdi. Dünyadan on milyonlarca taraftar ve seyircinin izlediği Premier Lig ve LaLiga’da öne çıkan başlıkların sizler için derledik.

Futbola dönüş sonrası LaLiga ve Premier Lig'de neler oluyor?

LaLiga ve Premier Lig başladı. Kovid-19 salgını sebebiyle sezonun kalan maçları seyircisiz oynansa da her zamanki gibi seyir zevki yüksek müsabakalar bekleniyor. Takımların form durumu, liglerin ertelendiği birkaç ay öncesine göre nasıl değişecek en çok merak edilen konuların başında gelirken şampiyonluk yarışındaki takımların form grafiği, eksikleri ve seyirci avantajı olmadan oynanacak maçlar her şeye rağmen nefes kesecek gibi görünüyor.

Liverpool 30 senenin ardından şampiyonluk ipini göğüslüyor

Bu sezon Jürgen Kloop önderliğinde herkesin kabul ettiği üstünlükle futbol oynayan Liverpool, Premier Lig’de en son şampiyonluğunu 1989/90 sezonunda yaşamıştı. 30 yıl aradan sonra şampiyonluğu garantileyen Liverpool’un seyircisiz maçlarda da seyir zevki yüksek, keyif veren bir futbol oynaması bekleniyor.

Mourinho'lu Tottenham ilk dörde girebilecek mi?

Jose Mourinho Avrupa futbolunu takip edenlerin kimilerine göre deli kimilerine göre dahi… 2000’lerin başında Porto’yla yakaladığı ve Chelsea’da sürdürdüğü yükselişini Avrupa’nın birçok büyük futbol kulübünde sürdüren Mourinho, futbol anlayışıyla seyir zevkinden ziyade puanlara odaklı bir teknik direktör olarak bazı eleştirilere de maruz kalıyor. Bu sezon başında olduğu Tottenham’ın ligi ilk dört içinde tamamlayıp gelecek sezon Avrupa’da boy gösterip gösteremeyecek mi, önümüzdeki birkaç heyecanlı maçta göreceğiz.

Real Madrid Barcelona çekişmesinden kim galip çıkacak?

LaLiga’nın ezeli rakipleri Barcelona ve Real Madrid ligde aynı puana sahip. 65 puanlı iki kulüpten Real Madrid averajla liderse de kalan haftalardaki performans lig maratonunun sonunda ipi kimin göğüsleyeceğini gösterecek. Bu heyecanlı yarış muhtemelen ligin son haftasına kadar sürecek ve seyirci avantajı olmadan sahaya çıkacak iki takım da tarihte örneğine az rastlanır bir sezonun sonunda yıllar boyu anlatılacak bir şampiyonluk için mücadele edecek.

İki büyük ligde gol krallığı tahtına kim oturacak?

LaLiga’da gol krallığı için Barcelona’nın yıldızı Messi ve Real Madrid’in golcüsü Benzema yarışıyor. Şimdiye kadar bu sezon Messi’nin 25, Benzema’nın ise 21 golü bulunuyor. Önlerindeki maçlarda jeneriklik goller atabilecekler mi bilmiyoruz ancak bu ikili arasında maçları kazanmak dışında sezon sonu gol krallığı tahtının sahibi olma mücadelesi olduğu da kesin.

Premier Lig de ise işler biraz daha karışık. Gol krallığına en yakın isim olan Leicster City’li Vardy 19 gol atmış olsa da onu takip eden Aubameyang, Mohamed Salah, Agüero, Danny Ings de futbola ver’len ara sonrası, performanslarını biraz daha artırıp Vardy’yi koltuğundan edebilirler. Futbol zevki yüksek ve bol gollü geçen Premier Lig’de gol kralının kimin olacağını önümüzdeki haftalar gösterecek.

D-Smart'lılar futbola 1-0 önde başlıyor!

Premier Lig ve LaLiga'daki heyecana 1-0 önde başlamak için D_Smart'a bekliyoruz. Futbola hasreti sona erdiren D-Smart'ta üstelik ilk dört ay tüm ek paketler açık!

Detaylı bilgi için tıklayın!