R

Geleceğinizi şansa bırakmayın!
Bu 5 kriterle kariyerinize
şimdiden yön verin!

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Zorlu maratonda sınav süreci geride kaldı, şimdi tercih dönemini düşünme zamanı! Geleceğiniz için verdiğiniz emeğin karşılığını tam olarak alabilmeniz adına doğru üniversiteyi seçtiğinizden emin olmanız oldukça önemli. Peki, doğru üniversite seçiminde nelere dikkat etmeniz gerekir? İşte, sizin için geleceğe yön verecek yeniliklerle derlediğimiz 5 olmazsa olmaz kriter…

Dijital dönüşüm her geçen gün hız kazanıyor

Uzun süredir dijital dönüşümün etkilerini yaşıyorduk; ancak pandemi süreciyle birlikte dijitalleşmenin hayatımızın çok daha merkezinde olması gerektiğini fark etmiş olduk. Sınırları ortadan kaldıran ve tüm dünyayı bulunduğumuz ortama taşıyan dijitalleşme sayesinde eğitim alanında da çok daha kapsamlı bir eğitim anlayışı benimsenmeye başlandı. “Global Dijital Eğitim” adı verilen bu yeni anlayışla birlikte Amerika’dan Avrupa ülkelerine, Kanada’dan Hindistan’a kadar teknolojinin ileri olduğu her neresi varsa eş zamanlı olarak aynı eğitimden yararlanmak mümkün hâle geldi. Bu anlamda, “Global Dijital Eğitim” alandaki yenilikleri yakından takip eden ve uygulayan üniversiteler çok daha fazla değer kazandı.
 

İş başında mesleki uygulama avantajları saymakla bitmiyor

Yeterli deneyim ve çevreye sahip olmadan mezun olan kişilerin iş arama süreçleri sancılı geçebiliyor. “İş başında mesleki uygulama” modelini benimseyen üniversitelerden mezun olan öğrencilerin ise böyle bir kaygısı olmuyor. Çünkü iş başında mesleki uygulama ile öğrenciler 7 dönem boyunca okulda, 1 dönem de iş yerlerinde mesleki eğitim alıyorlar. Böylelikle meslekleriyle ilgili deneyim kazanmanın yanı sıra iş hayatına hazırlanıp network edinmeye başlıyorlar.

Maddi kaygılardan uzak bir eğitim anlayışı büyük avantaj sağlıyor

Özellikle vakıf üniversitesine girmeyi düşünen öğrenciler, “Acaba bursum kesilir mi?” ya da “Öğrenim ücretleri yıldan yıla ödeyemeyeceğim kadar artış gösterir mi?” gibi sadece maddi kaygılar içeren nedenlerden dolayı çok istedikleri üniversiteleri tercih etmekten vazgeçebiliyorlar. Sadece nitelikli eğitimi benimseyen vakıf üniversiteleri ise sabit öğrenim ücreti ve koşulsuz kesintisiz burs imkanlarıyla bu kaygıları ortadan kaldırıyor.

Tamamen donanımlı bir eğitim şart

Günümüzde istisnai birkaç bölümü saymazsak lisans eğitiminin iyi bir kariyer planlaması için tek başına yeterli olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle alınan lisans eğitiminin, İngilizce hazırlık eğitimi ve MBA (Business Administration / İşletme Yönetimi) lisansüstü yeterlilik programıyla da desteklenmesi önerilir. 1+4+1 sistemini benimseyen üniversitelerde öğrenciler isteğe bağlı olarak lisans eğitim öncesi İngilizce hazırlık okudukları takdirde, ek ücret ödemeden lisans sonrası MBA programına dahil olabilirler. Böylelikle öğrenciler maddi zorluk yaşamadan donanımlı bir eğitimle meslek hayatlarına atılırlar.

Çift anadal ve yandal sayesinde farklı uzmanlıklar sağlanabiliyor

Üniversite eğitimine başlayan öğrencilerin sahip olduğu en güzel imkanlardan biri de çift anadal ve yandal ile başka programlarda eğitim alma; iki ayrı diplomaya sahip olma şansları. Bu sayede öğrenciler farklı disiplinleri bir arada kullanarak meslek hayatlarında fark yaratabilecekleri gibi kariyerlerini kendi istedikleri doğrultuda çok daha kolay şekillendirebiliyor.

Global Dijital Eğitim anlayışıyla hayata geçirdiğimiz NeoTech Kampüs, kesintisiz burs, sabit öğrenim ücreti, burslu MBA 1+4+1 ve iş başında mesleki uygulama eğitim modeli, çift anadal/yandal ve DIGI EDU 5.0 ile Hayata 5-0 Önde Başla!

Detaylı bilgi için tıklayınız