R

Kariyer basamaklarını tırmanmaya
üniversitede başlayın!

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Günümüzde, kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanabilmek için sadece üniversite mezunu olmak yeterli olmuyor. Aynı zamanda erken yaşlarda mesleki deneyimler edinmeye de başlamak gerekiyor. Ancak yaşam koşulları ve derslerin yoğunluğu derken birçok öğrenci, mezun olduktan sonra kariyerinde deneyim kazanmaya odaklanabiliyor. Oysaki doğru üniversite seçimiyle okurken bile kariyer ve girişimcilik planlarını hızlıca hayata geçirmek pekala mümkün!

Fikirlerinizi hayata geçirmenize destek olan bir üniversite seçin

Öğrencilerin bireysel olarak veya akademisyenlerle ortak çalışmalar sonucunda hazırladıkları ve çoğu zaman uzun mesai harcadıkları birçok proje, eğer yeterince desteklenirse gündelik yaşamı kolaylaştıran uygulamalara dönüşebiliyor. Bu projelerin, sadece fikir olarak kalmaması içinse yatırımcılarla buluşturulması gerekiyor. Tam da bu noktada üniversite yönetiminin faaliyetleri önem kazanıyor. Öğrencilerinin fikirlerini önemseyen üniversiteler, çeşitli kamu destekleri ve üniversite-sanayi işbirlikleri ile bu projelerin hızlıca hayata geçirilmesinde katkı sağlayabiliyor. Böylelikle öğrenciler, henüz mezun olmadan fikirlerini hayata geçirmenin haklı gururunu yaşayabiliyor.

Sertifikalarla CV’inize güç katın

Herhangi bir alanda uzmanlaşabilmek için sadece diploma yeterli olmayabiliyor. Çünkü standart üniversite eğitiminde bölüm dersleri yüzeysel kalabiliyor. Daha fazla donanım ve bilgi içinse sertifika programlarına katılmak gerekebiliyor. Alanında uzman kişiler tarafından alınan bu sertifikalar iş dünyasında birçok fırsatlara davetiye çıkarabiliyor.

Kariyerine kampüste başlayın

Mezun olduktan sonra birçok öğrenci yeterli iş bağlantısının olmadığından ve etkili bir CV’yi nasıl hazırlacağını bilmediğinden yakınıyor. Oysaki iyi bir gelecek ve kariyer için tüm bunları üniversite yılları içerisinden zamanla oluşturmak gerekiyor. Öğrencilerine mülakat simülasyonlarından iş fırsatlarına, CV hazırlama desteğinden networking etkinliklerine kadar pek çok imkân sunan üniversiteler, öğrencilerini daha hızlı ve etkili bir şekilde profesyonel iş hayatıyla tanıştırabiliyor.

İlk sigortan üniversitenden

Mesleki deneyimin yanı sıra, sosyal güvenlik haklarına erken yaşlarda sahip olmak da birçok avantajı beraberinde getirebilir. İş Başında Mesleki Uygulamalar (İMU) dersi gibi öğrencilerin lisans öğrenimlerinin son dönemini kapsayan ve sektörde tecrübe kazanmalarını sağlayan uygulamalarda, öğrencilerin tüm sigorta süreçleri üniversite tarafından başlatılır. Böylelikle öğrenciler, henüz mezun olmadan kariyerlerine güvenle başlamış olurlar.

Üniversite sadece derslerde başarılı olmak demek değil. Üniversitede denemek, keşfetmek, çabalamak, gülmek, paylaşmak var. Bazen yanılmak, en baştan başlamak da var. Ama her durumda öğrencilerimizin tüm deneyimlerinde de, iyi bir ekip olmaya, büyük bir aile olmaya inancımız tam. Bu yüzden, öğrencilerimiz asla yalnız olmadıklarını bilerek; her gün yeni deneyimlere kucak açar, beklemez, yaşar! 

* 7+1, 1 dönem staj yaparak deneyimli mezun ol

* NishNova içinde yeni fikirlerin işe dönüştüğü Girişimcilik Ofisi, üniversite-sanayi işbirliklerinin oluşturulduğu Teknoloji Transfer Ofisi ve öncelikli akademisyenler olmak üzere kamu destekli projelerin hazırlandığı ve üniversite içi proje kültürün artırılmasını hedefleyen Proje Ofisi’nden oluşan 360°’lik bir İnovasyon Merkezi

* Dünyanın önde gelen kurumlarıyla iş birlikleri

* Ön lisans sağlık bölümü öğrencilerine kamu hastanelerinde staj önceliği

* 14 spor takımı, 100’ün üzerinden Türkiye ve uluslararası başarı sahibi sporcu

* Global yaşam deneyimi: her 10 öğrenciden 1’i uluslararası

* 66 kulüp

* Yılda 1000’e yakın etkinlik

* Acun Ilıcalı’dan, Ayhan Sicimoğlu’na kadar başarılı isimler ile bir araya gelme fırsatı

* 100’ün üzerinde aktif sosyal sorumluluk projesi

Detaylı bilgi için tıklayınız