Geri Dön

Kestaneli yılbaşı pastası tarifi

Yılbaşı akşamı için lezzetli kestaneli yılbaşı pastası tarifi...

Kestaneli yılbaşı pastası tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşekeri
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı un
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
Kestane

Üzeri için:
Bitter çikolata
Yarım kutu krema

Kestaneli Yılbaşı Pastası Nasıl Yapılır?

Geniş bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın, içine kabartma tozu, un ve vanilya ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.

Geniş bir tencereye süt, toz şeker, un ve vanilyayı ekleyin karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kremanın içine eritilmiş margarini ekleyip iyice karıştırın.

Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve alüminyum folyo üzerine alıp süt ile ıslatın.

Kekin üzerine önce kremayı sürün ardından haşlanmış kestaneleri yerleştirin.

Diğer 2 katını da aynı işlemden geçirdikten sonra folyo yardımıyla kırılmadan rulo hale getirin.

Bir saat kadar buzlukta dinlendirdikten sonra benmari uslu erittiğimiz çikolataya kremayı ekleyerek çırpın.

Servis kabına aldığımız pastamızı çırptığınız krema ile kaplayıp donması için 20- 25 dakika dolapta bekletin.

Donan pastamıza çatal yardımıyla kütük şekli vererek hazır pasta süsleriyle süsleyelim.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber