19.01.2026 - 11:14 | Son Güncellenme:
MELTEM GÜNEŞ- LEFKOŞA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), pandemi sonrası oluşan talebin ardından yapımına başlanan fakat çeşitli nedenlerle satılamayan konut stokunu eritmek için yeni bir formül üzerinde çalışıyor.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye’den bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunarak, İskele bölgesi başta olmak üzere ellerinde 20-25 bin civarında konut biriktiğini, bunların KKTC vatandaşlığı karşılığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına satılarak ekonomiye kazandırılması üzerinde çalışıldığını bildirdi.
Yılmaz ile görüşecekler
İlgili bakanlıkların yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile de konuyu ele alacaklarını aktaran Gürcafer, “Burası Doğu Akdeniz’in Miami’si olmaya aday, bakir, zengin kültüre sahip, geleceği parlak bir ülke. Pandemi sürecinde yabancılardan büyük bir talep gelince ilk etapta 10 bin civarında konut hızla satıldı. Ardından yapılan, bir kısmı henüz tamamlanmayan 20 ila 25 bin konut ise Rum kesimi kaynaklı nedenlerle satılamadı. Biz bunların satılarak ekonomiye kazandırılması için bir süredir hükümetle görüşmeler yapıyoruz. Konu, Cevdet Yılmaz ile de ele alınacak. Çalışmalar sürüyor. Ne derecede olur bilmiyorum ama belli bir rakama kadar, bir paket dahilinde konut alındığında vatandaşlık vereceğiz ki stoğumuzu eritelim. Ama bu sadece TC vatandaşlarına olacak, diğer ülkeler için geçerli değil” bilgisini verdi.