Kıbrıs Lefkoşa ve İskele’de 153 sürücüye ceza

Lefkoşa ve İskele’de 153 sürücüye ceza

20.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Lefkoşa ve İskele bölgelerinde 672 aracı kontrol eden polis 153 sürücüye ceza kesti, bir aracı da trafikten men etti. Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, polis önceki akşam ilgili bölgelerde asayiş ve trafik denetimi yaptı. Lefkoşa’daki denetimlerde 452 araç kontrol edildi, suç işlediği tespit edilen 108 sürücü hakkında ileri işleme gidildi.

Lefkoşa ve İskele’de 153 sürücüye ceza

İskele’deki denetimlerde ise ekipler, 220 aracı kontrol etti, suç işlediği tespit edilen 45 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gitti, bir aracı da trafikten men etti. Öte yandan Lefkoşa’da bir kişi fuhuşa teşvik suçundan yakalandı. C.T.’nin (E-44) üç kadını; farklı kişilerle yasa dışı olarak fuhuşa teşvik ettiği ve bundan kazanç sağladığı tespit edildi. C.T. tutuklandı.

Haberin Devamı

Bu arada Ercan Havaalanı’ndan 15 bin dolarla çıkış yapmak isteyen kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Polisin verdiği bilgiye göre, H.D.(E-40) 15 bin Amerikan Doları nakit parayı yetkili makamlara beyan etmeden KKTC’den yurt dışına çıkış yapacağı sırada tespit edildi, hakkında yasal işlem başlatıldı. Para ve Kambiyo Yasası’na göre, 10 bin Euro muadili döviz veya Türk Lirası’ndan fazla nakit para yurt dışına çıkarılamıyor.