Kıbrıs Yunus Emre Enstitüsü kurs kayıtları başladı

Yunus Emre Enstitüsü kurs kayıtları başladı

21.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak amacıyla faaliyetler yürüten Yunus Emre Enstitüsü’nde bahar dönemi kursları için kayıtlar başladı.

Yunus Emre Enstitüsü kurs kayıtları başladı

Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, geleneksel Türk süsleme sanatlarından katı’(kâğıt oymacılığı), tezhip (klasik Türk desenleri), ebru ve ahşap kakmanın yer aldığı kursların yanı sıra, üflemeli çalgılardan ney kursuna da başvuru yapılabilecek.

Haberin Devamı

Kurslara kayıt için, 20 Ocak  14 Şubat tarihleri arasında tarihi Selimiye Meydanı’nda bulunan enstitü merkezinin ziyaret edilebileceği, ayrıntılı bilgi için 227 3137 numaralı telefonun aranabileceği belirtilen açıklamada, kurs programıyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

“Ebru, kıvamı artırılmış su üzerine doğada bulunan toprak boyaların, fırça yardımıyla serpilerek yapılan ve usta çırak ilişkisi ile yüzyıllar boyunca varlığını sürdüren, geleneksel Türk süsleme sanatı olarak biliniyor.

Katı’ sanatı ise bir kâğıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi veya şekli oyup çıkartarak bir başka kâğıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen geleneksel bir süsleme sanatıdır.

Altın ile süsleme anlamına gelen tezhip, kitap ve levha gibi yazma eserlerin süslenmesine tarih boyunca katkı sunmuştur.”